maritbet girişmaritbet
Kuzey Ankara kent girişine villa geliyor

Kuzey Ankara kent girişine villa geliyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), Kuzey Ankara Kent Girişi'ne yapacağı villa tarzı 341 konutun ihalesi tamamlandı.


 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), Kuzey Ankara Kent Girişi'ne yapacağı villa tarzı 341 konutun ihalesi tamamlandı.
 
TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, İdarenin Bilkent'teki merkez binasında gerçekleştirilen ihaleye katılan firmaların teklif zarfları katılımcıların huzurunda açıldı.
 
Kuzey Ankara Kent Girişi (protokol yolu) çevre düzenlemesi ve altyapı ihalesine katılan 5 firmadan en düşük teklifi 42 milyon 511 bin 401 lirayla Gestaş İnşaat-Ankara Beton iş ortaklığı verdi. İkinci en düşük teklif ise 45 milyon 501 bin 873 lirayla Kuzu Toplu Konuttan geldi.
İhale Komisyonu Başkanı Muhsin Soylu, tekliflerin okunmasının ardından değerlendirme yapılması amacıyla oturumu kapattı.
 
TÜRK MİMARİSİ ANKARA'DA YAŞAYACAK
Konut Tasarım Yarışması düzenleyerek, İstanbul-Kayabaşı Konutları'nı mimarların önerileri doğrultusunda şekillendiren TOKİ, Kuzey Ankara Kent Girişi'ne yapacağı 341 villa tarzı konutta da Türk mimarisinin estetiğiyle günümüz konforunu bir araya getirecek. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi izlerini taşıyan yeni evler 2, 3 ve 4 katlı, bahçeli tarzda yapılacak.
TOKİ tarafından Türkiye genelinde yapılacak konutlarda da bölgenin yöresel ve iklimsel özellikleri, ormanlık-kurak olması, ailelerin kalabalık-az çocuklu olup olmadıkları gibi ölçüler belirleyici olacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz