maritbet girişmaritbet
İzmirli Ede Demir Çelik icradan satışa çıktı!

İzmirli Ede Demir Çelik icradan satışa çıktı!

Ede Demir Çelik'in arsası, fabrikası ve müştemilatları için belirlenen muhammen bedel 187.9 milyon lira olarak açıklandı.

İzmir Bornova'da faaliyet gösteren Ede Demir Çelik icradan satışa çıktı. İzmir 3. İcra Dairesi tarafından satışa açılan fabrikanın arsası ve mühimmatlarıyla birlikte toplam değeri 187 milyon 912 bin 560 lira olarak belirlendi. Geçmişte Tanyeri ailesi tarafından Cer Çelik Fabrikası ismiyle işletilen fabrika tartışmalı bir şekilde Erol Evcil'e geçmiş ve Ede ismiyle faaliyetlerine devam etmişti. Bu değişikliğin ardından Tanyeri ailesi, 400 milyon dolar değer biçilen fabrikayı geri almak için hukuki işlemleri tamamlayıp dava açmıştı. Şirketin kökü ise 1957 yılına dayanıyor. Metaş Metal olarak bilinen fabrika Uzan Grubu'na aitti. 2006 yılında Tanyeri ailesi fabrikayı TMSF'den satın almıştı.

ede demir çelik fabrikasının girişi

Ede Demir Çelik fabrikası Bornova'da Işıklar isimli bölgede yer almakta...

İşçilerden iş bırakma eylemi

Daha önce işçilerinin eylem bıraktığı Ede Demir Çelik fabrikasının konum olarak Çimentaş Çimento Fabrikası'nın bitişiğinde yer almakta. İzmir Atatürk Stadyumu'na yakınlığıyla dikkat çeken fabrikanın limana olan mesafesiyle öne çıkıyor.

Elektrik borcu nedeniyle iflası istendi

2014yılının Aralık ayında işçiler, 3.5 aylık maaşlarının ödenmemesi nedeniyle iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti. Daha önce 31 milyon liralık elektrik borcu olduğu belirtilen şirketin adı sık sık gündeme geliyordu. Borçlar nedeniyle Gediz elektrik, Ede Demir Çelik'in iflasını istemişti. 

İlk satış 14 Aralık'ta

Çelikhane bölümünde yılda 500 bin ton, haddehane bölümünde yılda 318 bin 552 ton üretim yapan fabrikanın ihalesinde ilk satış 14 Aralık 2015 günü saat 9.30 ile 16.10 arasında İzmir Adliyesi'nde yapılacak. Alıcı çıkmaması durumunda ikinci satış 13 Ocak 2016 günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecek.

İhalenin ayrıntıları için tıklayın!

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmirli Ede Demir Çelik icradan satışa çıktı!
  • 26.10.2015 13:43

İzmirli Ede Demir Çelik icradan satışa çıktı!

Ede Demir Çelik'in arsası, fabrikası ve müştemilatları için belirlenen muhammen ...