maritbet girişmaritbet
İstanbul’da dev bir ihale!  16 MART 2010'da

İstanbul’da dev bir ihale! 16 MART 2010'da

Emlak Konut GYO, Sultangazi - Habibler’de 131 dönümlük, 288 bin metrekare emsal değeri olan arsayı, 16 Mart 2010 tarihinde ihaleye çıkaracak

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), geçtiğimiz günlerde Doğu Ataşehir'de gerçekleştirdiği rekor ihalenin ardından, yeni bir dev ihaleye daha hazırlanıyor. Emlak Konut GYO, Sultangazi-Habibler'de 131 dönümlük, 288 bin metrekare emsal değeri olan arsayı, 16 Mart 2010 tarihinde ihaleye çıkaracak.
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yaptığı açıklamada, arsanın İstoç yanında, Sultangazi-Habibler bölgesinde çok kıymetli bir yerde bulunduğunu söyledi.

Kurum, "Yaklaşık 288 bin metrekare emsal alanı olan, 131 dönüm bir yer. İhalesi 16 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Buraya fonksiyonel olarak her şey yapabilirsiniz, turizm, ticaret alanı gibi... Toplam satış gelirini, yapımını vesaire eklendiğiniz zaman bu, 1 milyar liralık bir proje" dedi.
Göreve geldiklerinden bu yana ihaleleri hızlandırdıklarını ifade eden Kurum, ilk Ayazma ihalesini verdiklerini, İzmir'de, akabinde önce Soyak'a ihale edilen ve daha sonra tasfiyeye gidilen Doğu Ataşehir'deki arazi üzerinde bir ihale yaptıklarını anlattı.
Gebze'de iki proje çalıştıklarını, bu sene içinde Gebze'de yaklaşık 1.500 konutluk işleri olacağını belirten Kurum, şunları kaydetti:
"Tuzla'da yine iki tane yer var. Bunun birini aldık, birini de TOKİ'den almayı düşünüyoruz. Bu yerlerden de tahminim 2 bine yakın konut çıkar. İzmir Karşıyaka Mavişehir'de bizim çok kıymetli arazilerimiz var. Plan sürecinin bitmesine müteakip o bölgede ciddi miktarda konut yapmayı planlıyoruz. İstanbul Ayazma'da 380 bin metrekare, Küçükçekmece'de 158 bin metrekare, Ispartakule mevkiinde 321 bin metrekare, Ümraniye'de 100 dönüm, Kocaeli Körfez'de 250 dönüm yerimiz var.
Bizim bu seneki hedeflerimiz büyük. En azından 15-20 bin konutun projesine başlamayı hedefliyoruz. Tabii bunların büyük bir kısmı hasılat paylaşımı oluyor. Burada Emlak Konut'tan bir para çıkmıyor. Yüklenici bunu karşılıyor ve karşılığında bize pay veriyor. Bir kısmı da kendi kaynaklarımızla yapacağımız alt ve orta gelire yönelik konutlar. Bunun tahmini rakamı da 4-5 bin konut."
 
‘Yeni araziler üzerinde yatırım yapacağız'
Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen ve rekor teklif gelen İstanbul Doğu Ataşehir'deki araziyle ilgili olarak da Kurum, burada en yüksek teklifin 1 milyar 161 milyon lira toplam hasılat ve bunun karşılığında 500 milyon 971 bin lira idare payı ile Varyap ile Çalık Grubu şirketlerinden GAP İnşaat'ın kurduğu ortak girişimden geldiğini anımsatarak, dosyaların incelenmesinin ardından bu ay içinde ihalenin neticeleneceğini düşündüğünü belirtti.
Kurum, "Biz buradan nakit yüzde 20 alacağız. Bu da 100 milyon lira civarında bir para ediyor. O parayla yine aynı şekilde yatırımlarımıza devam edeceğiz, başka yeni araziler üzerinde yatırım yapacağız. Bizim sürekli dönen çarkımız var. Alıyoruz, satıyoruz, ihale ediyoruz. TOKİ'nin Florya Şenlikköy'de, Ataköy'de değerli arazileri var, Tuzla'da yeri var. Bu yerlerden tercih edebiliriz" şeklinde konuştu.
 
‘İstanbul finans merkezi projesiyle SPK da ilgileniyor'
İstanbul Finans Merkezi diye geçen, Ziraat Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Halkbank'ın arsa aldığı bölgede, şu anda 111 dönüm arazileri bulunduğunu ifade eden Kurum, bu araziye talep olduğunu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) bire bir ilgilendiğini, Takasbank'ın gelmeyi düşündüğünü, diğer bankaların genel müdürlüklerinin de olabileceğini ancak şu anda bire bir görüştükleri kimse olmadığını kaydetti.
Murat Kurum, "Burası tamamen finansal ağırlıklı olsun istiyoruz. Kentsel tasarım yapıp bir süliet elde edip, İstanbul'un girişinde, İstanbul'un aynası olsun istiyoruz. Bu alanın tamamının bütünlük içinde tasarlandığı, göze hoş gelecek, insanları rahatsız etmeyecek çalışma yapıyoruz. Konuyla ilgili sektörün öncüleriyle konuşuyoruz, satış yaptığımız bankaların genel müdürlük yetkilileriyle toplantılar yapıyoruz. Arsa sahipleri bunu kendileri değerlendirecekler" diye konuştu.
 
‘Gayrimenkulde olumlu sinyaller geliyor'
İtalyan yatırımcı ve mimarların 24-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdikleri İstanbul ziyaretine ilişkin olarak da Kurum, "Onlara biz projelerimizi gösterdik. TOKİ'yi, Emlak Konut'u anlattık. Elimizdeki arsa stoklarının hepsini gösterdik. Yatırımcıları da vardı. Arsaların tamamında fizibilite çalışması yapacaklarını, belli arsalar üzerinde bizle çalışabileceklerini ifade ettiler" dedi.
Gayrimenkul sektöründe olumlu sinyallerin geldiğini düşündüğünü ifade eden Kurum, "İhalelerimizden ben bunu anlıyorum. Böyle de devam edeceğini düşünüyorum. Zaten konut fiyatları dibe vurmuştu. Bu süreçte bu sene belki düz bir çizgi izleyebilir ama bunun akabinde artacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
  • Etiketler:

Yorum Yaz