maritbet girişmaritbet
Galataport’ta ihale bu yıl yapılıyor

Galataport’ta ihale bu yıl yapılıyor

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, İstanbul Salıpazarı Limanı’nda (Galataport) ilgili "Bu yıl ihalesine çıkıp, tamamlamayı düşünüyoruz” dedi

 


Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, İstanbul Salıpazarı Limanı'nda (Galataport) ilgili tüm kuruluşlarla görüşmelerin devam ettiğini, önümüzdeki günlerde hazırlayacakları eylem planını açıklayacaklarını belirterek, "Bu yıl ihalesine çıkıp, tamamlamayı düşünüyoruz. İşletme hakkı devri ve yap-işlet-devret benzeri bir model olacak. Yeni bir imar planıyla, bu yıl ilana çıkacağız. Devir işlemi 2011'e kalabilir" diye konuştu.
Galataport'un 2005 yılında açılan ve 2006 yılında iptal edilen ihalesinde en yüksek teklifi, 3,538 milyar avro ile Royal Carribean Ortaklığı vermişti.
 
BANDIRMA VE İSKENDERUN LİMANI
Başkan Vekili Aksu, ihalesi ve onay süreci tamamlanan Bandırma Limanı'nı Mayıs ayında devretmeyi öngördüklerini bildirdi.
TCDD'ye ait Bandırma Limanı'nın 36 yıl süreyle işletme hakkı devri ihalesinde, en yüksek teklifi 175,5 milyon dolarla Çelebi Ortak Girişim Grubu vermişti. Aksu, İskenderun Limanı'nı da mayıs ayında ihaleye çıkarmayı planladıklarını kaydetti.
 
İZMİR LİMANI
İhalesi iptal edilen İzmir Limanı'na ilişkin olarak da Aksu, Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demir Yolları ile görüşme yapmaları gerektiğini ve geçen sürede bölgede limancılık konusunda gelişme olduğunu söyledi.
Aksu, "Bunları ve bölgenin yatırım ihtiyacını da dikkate alarak, geleceğe yönelik bir karar vermemiz gerekir" dedi.
Öte yandan, İzmir Limanı'na 1 milyar 275 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Global Yatırım Holding, Hutchison ve Ege İhracatçı Birlikleri Liman Hizmetleri'nin yer aldığı konsorsiyum ile 1 milyar 270 milyon dolarla ikinci sırada yer alan Çelebi Holding'in sırasıyla yükümlülüklerini yerine getirmemeleri nedeniyle ihale iptal edilmişti.
        
KÖPRÜ VE OTOYOL ÖZELLEŞTİRMESİ
Aksu, köprü ve otoyol özelleştirmesi için gerekli olan kanun tasarısının komisyondan geçtiğini, Anayasa görüşmeleri sonrasında, Meclis'te yasalaşırsa kısa zamanda ihale sürecini başlatabileceklerini söyledi.
Başkan Vekili Aksu, bu konudaki hazırlıklarının belli bir aşamaya geldiğini ve bu sene ihale ilanına çıkmayı düşündüklerini kaydetti.
Orta Vadeli Program'da bu yıl için 10,4 milyar liralık özelleştirme gelir hedefi bulunduğunu hatırlatan Aksu, bu hedefi yakalayabileceklerini hatta aşabileceklerini de sözlerine ekledi.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz