maritbet girişmaritbet
Galataport ihalesiyle fiyatlar tavan yapacak!

Galataport ihalesiyle fiyatlar tavan yapacak!

Galataport projesiyle dikkatleri üzerine çeken Karaköy’de satılık ve kiralıklar şimdiden el yakıyor. Kısa süre sonra yapılması planlanan Galataport ihalesiyle birlikte Karaköy’ün İstanbul’un en pahalı bölgelerinden biri olması bekleniyor

 

Galataport projesiyle gündeme oturan Karaköy ve Galata'da vatandaşların ve yatırımcıların heyecanlı bekleyişi sürüyor. 2005'te ihaleye çıktığı günden beri bölge halkının merakla takip ettiği Galataport'la fiyatların yükselişe geçtiği bölgedeki esnaf, Karaköy ve çevresinin hak ettiği değeri alacağını düşünüyor.
 
Emlakçılar da, Galataport'un bölgeye olan ilgiyi her geçen gün arttırdığını belirterek, özellikle turist yoğunluğu olan bölgenin yeni otellerin yapılmasıyla birlikte daha da hareketleneceğini ifade ediyor.
 
Gerek turizm, gerek yatırımcıların talepleri doğrultusunda Galata'da emlak piyasasının gitgide artan bir ivme kazandığını söyleyen emlakçılar, Serdar-i Ekrem Caddesi, Camekân Sokak ve son zamanlarda Lüleci Hendek Sokak gibi yerlerin bölgenin en çok tercih edilen sokak ve caddeleri arasında olduğunu dile getiriyor.
 
Beklentiyi artırdı
Bölgedeki yatırımların da son yıllarda turist sayısının fazlalaşmasından dolayı turizm alanında yoğunlaştığını anlatan emlakçılar, Galataport'un yapılacak olmasıyla konut yatırımının da yükselişte olduğunu belirtiyor. Bölgede satılık piyasasında devam eden yükselişin Galataport projesinin beklentisiyle daha da artmış durumda olduğunu vurgulayan emlakçılar, prim kazandıran bir yer olması nedeniyle de bölgenin tercih edildiğine dikkati çekiyor. Emlakçılar, bölgedeki kiraların ve satılıkların kentin ortalamasının üstünde olmasının da bölgenin prim anlamında kazanç sağladığının bir göstergesi olduğunu söylüyor.
 
Galata'da yaşayan profile bakıldığında ise özellikle yabancıların, yalnız yaşayanların ve ekonomik gücü olan kesimin yoğunlukta olduğunu belirten emlakçılar, çocuklu ailelerin bölgeyi çok fazla tercih etmediği söylüyor. Emlakçılar, ayrıca Galata'nın entelektüel kesimin öncelikli tercihi arasında yerini aldığını da anlatarak, Karaköy ve Galata civarında sanat atölyelerinin ve galerilerin sıkça bulunduğunu dile getiriyor.
 
Cihat İçöz-Kule Emlak
‘Fiyatlar çok yüksek'
“Galataport projesi yıllardır bölge halkının dikkatini çekiyor ama fiyatları etkilediği pek söylenemez. Galata, 5-6 yıl önce yüzde 20-25 civarında prim yaptığı için bölgede zaten kiralık ve satılık fiyatları oldukça yüksek.
 
Galata'da 60-70 metrekarelik 1+1 dairelerin fiyatı 300 bin ile 1 milyon dolar arasında değişiyor. Kiralar ise 1500 ile 5 bin lira arasında. Karaköy'de satılık daire bulmak çok zor. O yüzden pek hareketlilik olmuyor. Kiralıklar da pek el değiştirmiyor. Karaköy'ün denize yakın yerlerinde ise daha çok kafe ve restoranlar bulunuyor. Buralarda kiralar ise 2 bin 3 bin lira arasında değişiyor. Bölge halkı  Galataport projesinin biran önce hayata geçmesini istiyor. Projeyle birlikte bölge, turizm bölgesi haline gelecek.”
 
Hamit Aras-Sefam Emlak
‘Ruhsatlar alınıyor'
 “Kiralıklarda fazla değişiklik olmuyor. Bölgede kiralar 800 ile 1000 lira arasında. Artış var ama Galataport projesi nedeniyle değil. Bölgenin imarı da düşük olduğu için yeni projeler için çok uygun değil. Burada Salı Pazarı'ndan Galata'ya kadar olan bölgede yoğun bir talep var. Bizim de bildiğimiz Galataport projesinin duyulmasıyla beraber Karaköy'de turizm amaçlı projeler için ruhsat alınan yerler bulunuyor.
 
Karaköy'de 2+1 dairelerin satış fiyatı 250 bin liradan başlıyor. Özellikle rıhtım tarafındaki binalar çok pahalı. Sahil kesimindeki dükkân fiyatları ise 1 milyon lira civarında. Kiralar ise 12 bin ile 30 bin lira arasında. Bölgede daha çok galeri ve art atölyelerin bulunması da fiyatları artırıyor. Burası da Ortaköy gibi olacak.”
 
Hülya Çaylak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ÖİB’den yılın ilk altı ayında1.6 milyar dolarlık gelir!
  • 14.07.2014 16:55

ÖİB’den yılın ilk altı ayında1.6 milyar dolarlık gelir!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yılın ilk altı ayında tamamlanan 116 ...

Ferit Şahenk ve Serdar Bilgili, Galataport ihalesinde birlikte çalışacak
  • 03.01.2014 10:01

Ferit Şahenk ve Serdar Bilgili, Galataport ihalesinde birlikte çalışacak

Doğuş Holding, Galataport diye bilinen İstanbul Salıpazarı Liman Sahası’nın 30 y ...

Galataport ihalesi Karaköy’e yaradı!
  • 26.05.2013 13:52

Galataport ihalesi Karaköy’e yaradı!

Galataport'a dair beklentilerin sürekli gündemde olmasından dolayı Karaköy'deki ...

Galataport ihalesini 702 milyon dolar teklifle Doğuş Holding kazandı!
  • 16.05.2013 17:14

Galataport ihalesini 702 milyon dolar teklifle Doğuş Holding kazandı!

Salıpazarı Liman Sahası'nın özelleştirme ihalesi Doğuş Holding kazandı ...

Galataport ihalesinde pazarlıklar bugün yapılacak!
  • 16.05.2013 09:11

Galataport ihalesinde pazarlıklar bugün yapılacak!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait İstanbul Salıpazarı Liman Sahası'nın öz ...

Galataport'un ihalesi yarın yapılacak!
  • 15.05.2013 11:44

Galataport'un ihalesi yarın yapılacak!

Proje, Karaköy'den Tophane'ye kadar olan bin 200 metrelik sahil şeridi ve yaklaş ...