maritbet girişmaritbet
Ezine Belediye Başkanlığı kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Ezine Belediye Başkanlığı kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Çanakkale Ezine Belediyesi Seferşah Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Ezine Belediyesi’ne ait olan 3 bin 515 metrekare yüzölçümündeki arsa üzerine kat karşılığı bina yaptıracak

Tahmini bedeli 8 milyon 852 bin 220 lira, geçici teminatı 265 bin 566 lira olarak kayıtlara geçen ihale 2 Temmuz 2013 salı günü saat 14:00'de Ezine Belediye Başkanlığı Belediye Encümeni huzurunda yapılacak.

Ayrıntılar şöyle:

KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRILACAKTIR

Ezine Belediye Başkanlığından:
1 - Çanakkale il, Ezine İlçesi, Seferşah Mahallesinde bulunan mülkiyet Ezine Belediyesi'ne ait olan ve tapunun 7 L I pafta, 2 ada, 339 parsel no'sunda kayıtlı 3515,21 m2 lik taşınmaz üzerinde mevcut imar durumuna ve özel teknik şartnameye uygun olarak kat karşılığı anahtar teslimi işinin projelendirilmesi üretilen projeye uygun olarak inşaatının yapılması 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile ihale edilecektir.
2 - İhale 02.07.2013 salı günü saat 14:00'de Ezine Belediye Başkanlığı Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır.
3 - İşin Tahmini bedeli 8.852.220,00.-TL'dir. (Sekiz milyon sekiz yüz elli iki bin iki yüz yirmi Türk Lirası) Geçici teminat miktarı tahmin edilen bedelin %3'ü olan 265.566,60.-TL'dir. (İki yüz altmış beş bin beş yüz altmış altı Türk Lirası altmış Kuruştur) İhale doküman bedeli 2.000,00.-TL'dir. (İki bin Türk Lirası)
4 - İhaleye katılmak isteyenler belirtilen miktardaki geçici teminatlarını ihale günü en geç saat 14:00'ekadar Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden alınacak teslimat ile birlikte T.C. Ziraat Bankası Ezine Şubesi'ne yatırmaları veya milli bankalardan birinden alınacak süresiz banka teminat mektubu (banka teyit yazısı ile birlikte) getirmeleri şarttır. İhale günü saat 14:00'den sonra teminat kabul edilmez. Teminat ve ihale dosya bedeli yatırmayanlar ihaleye iştirak ettirilmezler.
5 - İstekliler söz konusu ihale şartnamesini hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde Ezine Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğünde görebilirler.
6 - İnşaat kat karşılığı yaptırıldığından teminat olarak, ihaleyi üstlenecek şahıs veya firmaya kalacak olan bağımsız bölümlerden inşaat ruhsatının alınması ile 30 gün içinde kat irtifakı kurulacak olup proje ve ruhsat karşılığı yüklenicinin dairelerinin %10'u, işverene ait dairelerin kaba inşaatı ve çatısı tamamlandığında %40'ı, ince inşaatı tamamlandığında dairelerin %25'i, iskan ruhsatı alındıktan sonra %20'si, ada içi ve çevre düzenlemesi tamamlandığında da dairelerin %5'i oranında isabet eden arsa paylarının tapu devri gerçekleştirilecektir. Yüklenicinin inşaatı bırakması durumunda devredilmeyen kısımlar direkt olarak işverene ait olacaktır. Yüklenici tapuda devri yapılmadan önce kendisine kalan bağımsız bölümleri satamaz. Yüklenici tarafından tapu harici yapılan satışlar belediye tarafından tanınmayacaktır.
7 - İhaleye girebilmek için, ihaleye katılacak gerçek ve tüzel kişi veya kişilerde aşağıdaki şartlar aranır.
8 - İstekliler, son on beş yıl içinde yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde keşif bedelinin en az %50'si 4.426.110,00.-TL (Dört milyon dört yüz yirmi altı bin yüz on Türk Lirası) veya 7.500 m2 Bina İnşaatı (tek bir iş için) gerçekleştirdiği dair veya %50'si oranında denetlediği ve yahut yönettiği idarece kusursuz kabul edilen yapım işlerine ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesini ve tüzel kişi istekli tarafından sunulan iş deneyim belgesinin, aynı tüzel kişinin yarısından fazla hissesine sahip ortaklığına ait olması halinde sunulacak iş deneyim belgesinin başka bir tüzel kişiye kullandırılmayacağına ilişin taahhütnameyi idareye ibraz etmek zorundadır.

9 - İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI ve BELGELER :
İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişi veya kişilerde aşağıdaki şartlar aranır.
a) Kanuni ikametgâhı olması,
b) Türkiye'de tebligat için adres göstermesi,
c) Ortak girişim olarak müracaat edilmesi halinde; ortak girişim beyannamesi.
d) Şirket veya kişiyi tanıtıcı, mali imkanlarını gösterir bilgi ve belgeleri
e) Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi vermesi (2013 yılı için tasdikli)
f.1) Gerçek kişi olması halinde ilgilisine göre Ticaret, Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge
f.2) Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin İdare Merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.
f.3) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (f.2) deki esaslara temin edecekleri belge,
g) İmza sirküleri verilmesi.
g.1) Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,
g.2) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
g.3) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (g.1) ve (g.2) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge.
h) İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekaletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.
i) Bu şartnamede yazılı miktarda geçici teminat ve 2.000,00.-TL (İki bin Türk Lirası) ihale dosya bedeli vermesi.
j) İsteklilerin teklif mektuplarını Ezine Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü'ne en geç 02.07.2013 salı günü, saat 14:00'e kadar tutanak karşılığında vermeleri şarttır. Saat 14:00'den sonra teklif mektupları kabul edilmez.
k) Ezine Belediye Başkanlığı ve Bağlı olduğu Vergi Dairesinden ihale tarihi itibarı ile en az bir hafta öncesine ait alınmış vergi borcunun olmadığına dair belge
l) Telgrafla, postayla, e-posta ve faks ile yapılan müracaatlar kabul edilmez.
m) 2886 Sayılı Kanunun 6. maddesinde yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. Bu yasağı saymayarak ihaleye girenin üzerine ihale yapılmış bulunursa ihale bozularak kesin teminatı gelir kaydolur.

9 - TEKLİF ŞARTLARI :
Çanakkale il, Ezine İlçesi, Seferşah Mahallesinde bulunan mülkiyet Ezine Belediyesi'ne ait olan ve tapunun 7 L I pafta, 2 ada, 339 parsel no'sunda kayıtlı 3515,21 m2 lik taşınmaz üzerinde şartname ekindeki imar durumuna uygun olarak Bodrum Kat + Zemin Kat + 5 Normal Katlı olmak üzere toplam inşaat alanı 15.132,00 m2 üzerinden teklif verilebilir. İstekli aşağıdaki şartları kapsayan teklif verebilecektir.
a) Çanakkale il, Ezine İlçesi, Seferşah Mahallesinde bulunan mülkiyet Ezine Belediyesi'ne ait olan ve tapunun 7 L I pafta, 2 ada, 339 parsel no'sunda kayıtlı 3515,21 m2 lik taşınmaz için düzenlenen İmar Durumuna göre Zemin kat ticaret ve normal katlar konut olmak üzere 6 Katlı yapılanma koşuluna uygun yapı yapılacaktır.
b) İhale Şartnamesi Özel Teknik Şartname ile bir bütün olup ,teklif ve projelerin hazırlanması aşamasında bu şartnamelerdeki hükümlere uyulacaktır.
c) Avan Proje :
Yapılacak olan yapının avan projesinde kullanım fonksiyonları belirtilerek, ihaleye esas teklif dosyasında bulunacaktır. Taşınmaza ait imar durumunu ve ölçü krokisi bilgileri Ezine Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğünce şartname eki olarak verilecektir. Şartname ekinde yer alan taşınmaza ait imar durumu ve ölçü krokisine uygun olarak avan projeleri çizilecektir.
Avan proje 1/100 ölçekli olacaktır. Avan proje içeriğinde, kat planları, en az dört yönden görünüş ve kesitler (merdivenlerden geçecek şekilde), vaziyet planı (otopark düzenlemesi, varsa yaya aksları, peyzaj düzenlenmesi vb.)binanın çevresi ile üç boyutlu olarak görünümü, inşaatta kullanılacak malzemelere ilişkin mahal listesi, metrajlar, açıklama raporları, bağımsız bölüm listesi ile arsa payları m2'si kat numara ve nitelikleri ile ortak alanların m2 ve yerlerinin belirtildiği liste(ortak alanların listesi), hangi dairelerin belediyeye verileceğine ilişkin kroki ve açıklama bulunacaktır. Hazırlanan avan proje teklif mektubu ile belirlenen tarihte idareye teslim edilecektir
d) Mevcut imar durumuna ve şartnameye uygun olarak Projelerinin (Avan proje+uygulama projeleri) hazırlanması ve binanın yapımı için teklif verilecektir.
e) Yapılacak olan yapının projesi, asansörlü ve kaloriferli olarak yapılacaktır. Ayrıca Yangın Yönetmeliği, Özürlüler Yönetmeliği vb. standartlarına uygun projeler üretilecek ve yapım esnasında da belirlenmiş standartlara göre uygulama yapılacaktır.
f) Yüklenici ihale onay tarihinden itibaren kesin avan projelere uygun olarak maksimum 2 (iki) ay içinde yapı ruhsatına esas uygulama projeleri ile zemin etüt raporu, mimari, statik, betonarme, tesisat, elektrik, makine, peyzaj, çevre düzenleme vb) Belediyeden ruhsat alacaktır. Ruhsat tarihinden itibaren Şartnamede belirtilen projelerle ilgili işlemler Belediyece İmar Kanunu ve Uygulama Yönetmeliklerindeki sürelere göre yapılacak olup, Ruhsata esas projeler 5 takım olarak hazırlanacaktır.
g) Uygulama Projeleri ;
1) Zemin etüt raporu,
2) Mimari proje: Vaziyet planı, en az iki adet kesit, bütün cepheleri kapsayacak sayıda görünüş, sistem kesiti ve nokta detayları-dış cephe, merdivenler, korkuluklar, pencereler, kapılar ve idarece gerek görülen diğer detaylar-, çatı planları
3) Statik proje: Yapı türüne göre taşıyıcı sistemi gösteren plan, kesit, detay, rapor ve hesaplar
4) Elektrik projesi: İç ve dış aydınlatma elemanları vb. ilişkin öneri ve raporlar içeren, asansör projeleri ve hesapları
5) Tesisat projeleri: Havalandırma, soğutma, yangın, ısı ve ses yalıtım proje ve hesapları, kalorifer tesisatı ve hesapları ile her proje için ayrı ayrı, ayrıntılı hesap ve raporlarını ve mahal listelerini
6) Binanın çevresi ile siluet ve üç boyutlu görünüşünü
7) Binanın üç boyutlu ve görsel sunumunu kapsayacaktır.
Projeler ve kontrollük işlemleri; 3194 Sayılı İmar Kanunu ve Uygulama hükümleri ile mevcut Kanun ve Yönetmelikler ile Çanakkale Belediyesi özel Yönetmeliklerine uygun olarak yapılacaktır. Projeler Belediye özel Yönetmeliklerine uygun olarak yapılacaktır. Projeler Belediye onayına sunulacak ve ruhsata esas 5 takım olarak hazırlanacaktır.
h) İhale onayından sonra uygulama projesine en geç 1 (bir) ay içinde ruhsat alınacaktır.
i) İstekliye Yapı Ruhsat tarihinden İtibaren en geç 3 (gün) gün içinde yer teslimi yapılacak, istekli bu tarihte inşaata başlamış sayılacaktır.
j) İhale konusu Kat Karşılığı-Anahtar Teslimi inşaatının bitim tarihi yer tesliminden itibaren maksimum 18 (Onsekiz) ay olup, bu sürenin altında teklif verilebilecektir.
İlan olunur.
4940/1-1

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kıtaları birleştirerek gönülleri yakınlaştırdık"
  • 19.03.2022 10:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kıtaları birleştirerek gönülleri yakınlaştırdık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale ...

Bakan Karaismailoğlu: "1915 Çanakkale Köprüsü, şanlı tarihimize mühür vuran bir abide olmuştur"
  • 19.03.2022 10:08

Bakan Karaismailoğlu: "1915 Çanakkale Köprüsü, şanlı tarihimize mühür vuran bir abide olmuştur"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malka ...

Özdemir: "Ne mutlu ki, 1915 Çanakkale Köprüsü ile bir hayali gerçekleştirmek bizlere nasip oldu"
  • 19.03.2022 10:06

Özdemir: "Ne mutlu ki, 1915 Çanakkale Köprüsü ile bir hayali gerçekleştirmek bizlere nasip oldu"

Çanakkale Otoyol Köprü AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale ...

"1915 Çanakkale Köprüsü"nde gece!
  • 17.03.2022 11:53

"1915 Çanakkale Köprüsü"nde gece!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'n ...

Tünelin ışık göründü töreninde bayraklı karşılama!
  • 02.02.2022 14:45

Tünelin ışık göründü töreninde bayraklı karşılama!

Çanakkale'de Kazdağları Ayvacık T-2 Tüneli ışık görme töreninde iş makinasının d ...

Çanakkale'de Kazdağları geçişindeki Ayvacık T-2 Tüneli'nde ışık göründü
  • 02.02.2022 14:33

Çanakkale'de Kazdağları geçişindeki Ayvacık T-2 Tüneli'nde ışık göründü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale'de Kazdağları geçişin ...