maritbet girişmaritbet
Ereğli'deki restore edilecek yapılar için ihale düzenlendi

Ereğli'deki restore edilecek yapılar için ihale düzenlendi

"Ereğli Evleri Hayat Buluyor” projesi kapsamında yapılacak restorasyon çalışmaları için ihale düzenlendi. İhaleye 7 firma katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel Ereğli'de iki yapıyı restore edecek. Bir zamanlar Yeşilçam filmlerine konu olan kendine özgü yapılar Büyükşehir'in çalışmasıyla yenilenecek. Tarihi ve estetik açıdan oluşturdukları dokuyla adeta Ereğli'nin simgesi haline gelen evlerin içinde en dikkat çekici olan Çıpalı Konak ve 5, 6, 7 numaralı parselde bulunan binalar restore edilecek. Çıpalı Konak ve 5, 6, 7 numaralı parselde bulunan yapının restorasyonu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale düzenlendi.

7 firmanın katıldığı ihaleye en düşük teklif 1 milyon 332 bin TL, en yüksek teklif ise 1 milyon 747 bin TL olarak verildi. İhaleyi kazanan firma tekliflerin değerlendirilmesinin ardından belirlenecek.

Adını ön cephesinde yer alan çapa şeklindeki kabartma motiflerinden alan ve Ereğli Evlerinin en dikkat çekenlerinden olan Çıpalı Ev bir zemin iki normal kattan oluşan ikiz yapı özelliği gösteriyor. Ön cephesindeki Ereğli'yi yansıtan çıpa motiflerinin yanı sıra, giriş kapılarına çıkılan çift taraflı merdivenleri de ayrı bir estetik unsur olarak öne çıkıyor.

Çıpalı Ev'in yanı sıra restorasyon projesi kapsamında 262 ada, 5, 6, 7 numaralı parsellerde bulunan sivil mimari yapı da restore edilecek. 112 metrekare taban alanına sahip yapı 3 kattan oluşuyor. Yapı 336 metrekare toplam kullanım alanlı ahşap karkas yapıya sahip. Yapı aslına uygun olarak restore edilecektir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ereğli'deki restore edilecek yapılar için ihale düzenlendi
  • 18.02.2018 17:25

Ereğli'deki restore edilecek yapılar için ihale düzenlendi

"Ereğli Evleri Hayat Buluyor” projesi kapsamında yapılacak restorasyon çalışmala ...