maritbet girişmaritbet
DHMİ’nin "yabancı konuklar köşkü" ihalesine 11 firma teklif verecek

DHMİ’nin "yabancı konuklar köşkü" ihalesine 11 firma teklif verecek

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün (DHMİ) Esenboğa Havalimanına yeni "Yabancı Konuklar Köşkü" yapımı için çıktığı ihaleye katılan 33 firmadan 11’i ön yeterlilik aldı

 

 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün (DHMİ) Esenboğa Havalimanına yeni "Yabancı Konuklar Köşkü" yapımı için çıktığı ihaleye katılan 33 firmadan 11'i ön yeterlilik aldı. Ön yeterlilik alan firmalar, 18 Ağustosta mali tekliflerini verecek.
 
Türkiye'ye gelen yabancı devlet adamlarının karşılandığı ve uğurlandığı, ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde kullandığı Esenboğa Havalimanı'ndaki mevcut "Yabancı Konuklar Köşkü"nün yetersiz kalması üzerine DMHİ Genel Müdürlüğü, yeni "Yabancı Konuklar Köşkü" yapılması için Mart ayında ihaleye çıktı. Yapım ihalesine 33 firma ön yeterlilik başvurusunda bulunmuştu.
 
Ön yeterlilik başvuruları inceleyen DHMİ Genel Müdürlüğü, 11 firmaya ön yeterlilik verdi ve mali tekliflerini istedi.
"Yabancı Konuklar Köşkü" yapım ihalesi kapsamında 18 Ağustosta mali tekliflerini verecek firmalar şöyle:
 
"-Akm Yapı-Öztaş İnşaat
-YDA İnşaat
-Kazova İnşaat
-MÖN İnşaat
-Gestaş-Durmaz Ortak Girişimi
-Türkseven İnşaat
-Oyak İnşaat
-Depar İnşaat
-Utay İnşaat
-Nuhoğlu İnşaat
-Sera Yapı Ticaret"
 
Firmaların mali tekliflerinin alınmasının ardından yeni değerlendirme süreci başlayacak. İhalenin kısa zamanda tamamlanarak, bu yıl içinde inşaat çalışmalarına başlanması bekleniyor. İhalede, işin yapım süresi 400 takvim günü olarak belirlendi.
"Yabancı Konuklar Köşkü"nün Esenboğa Havalimanı'ndaki CIP salonunun yanına inşa edilmesi planlanıyor.
 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz