maritbet girişmaritbet
Bodrum’da Filiz Akın ve Neslihan Yargıcı’nın da ortağı olduğu arsa satışta!

Bodrum’da Filiz Akın ve Neslihan Yargıcı’nın da ortağı olduğu arsa satışta!

Bodrum yarımadasında son kalan turizme elverişli alanlardan Gündoğan’daki 40 dönümlük arazi, Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği karar ve 16 milyon TL bedelle, ihale yoluyla satışa çıkıyor

Bodrum yarımadasında son kalan turizme elverişli alanlardan Gündoğan'daki 40 dönümlük arazi, Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karar ve 16 milyon TL bedelle, ihale yoluyla satışa çıkıyor. Her türlü turizm yatırımı için uygun olan arazinin satış ihalesine katılmak isteyenler, ihaleden önce mahkemenin belirlediği bedelin yüzde 20'si olan 3 milyon TL'yi teminat olarak yatırarak, ihaleye katılım şansı elde edecek. 

Muğla ili, Bodrum İlçesi Gündoğan Köyü, Yalı mevkiinde bulunan 40 dönümlük arazi, mahkeme yoluyla satışa çıkarıldı. Bodrum yarımadasında, hatta Bodrum şehir merkezinde turizm yatırımı için uygun son arazi olan taşınmaz, mahkemenin çok ortaklılığın satış yoluyla giderilmesi kararına uygun olarak, 4 Şubat 2013 tarihinde ihale yoluyla satılacak. 
 
154 ortaklı Yalıbayır Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Serdar Tan, arazilerinin yaklaşık 20 yıldır ellerinde olduğunu ama çok ortaklılık ve anlaşmazlık sebebiyle bir türlü değerlendiremediklerini belirterek;
 
“Gündoğan'da, hatta bütün Bodrum'da bu büyüklükte başka bir arazi yok. Burası turizm bölgesi. Kooperatifimizin sahip olduğu arazi her türlü turizm yatırımı için uygun. Örneğin rahatlıkla beş yıldızlı bir otel inşa edilebilir. Zaten bizim arazinin bir yanında Baya Oteli, diğer yanında Saba Evleri bulunuyor. Arazimizin denize uzaklığı 50 metre yani neredeyse denize sıfır konumda. Bodrum yarımadasını birbirine bağlayan yol bizim araziden geçiyor. Yol araziyi bölüyor, 7 dönüm aşağıda 33 dönüm yukarıda kalıyor. İki bölümü iki ayrı amaçla kullanma şansı da var” dedi. 
 
Eski adı Farilya olan Gündoğan, Bodrum'un 20 kilometre kuzeybatısında yer alıyor. Farilya'nın Rumca ‘Güneşin Doğuşu' anlamına geldiğini söyleyen Serdar Tan, “Burası hala bozulmamış, o naif Bodrum dokusunu taşıyan bir yer. Dolayısıyla yatırımcılar için gelecek vadeden bir bölge. Şu anda mahkemenin saptadığı bedel 16 Milyon TL. Yatırım yapmayı düşünen kişi bu araziyi alıp hemen 20-25 Milyon TL'ye satabilir. Bir yıl beklerse arazinin değeri 35-40 Milyon TL'ye kadar çıkabilir. Yani yatırımcılar açısından çok cazip bir alan. Yatırım maliyeti bir yıl içinde rahatlıkla iki katı olarak geri alınabilir. Otel yatırımı gerçekleştirilirse, maliyetin geri dönüşü de çok hızlı olur. Bu araziyi iyi değerlendirecek yatırımcıların ihaleye katılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

Mega yatlar Bodrum'da yakıt ikmali yaptı!
  • 23.07.2022 00:42

Mega yatlar Bodrum'da yakıt ikmali yaptı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde iki mega yata yakıt ikmali yapıldı. ...

Muğla'da bazı alanlar, kesin korunacak hassas alan olarak tescillendi!
  • 23.07.2022 00:40

Muğla'da bazı alanlar, kesin korunacak hassas alan olarak tescillendi!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Hisarönü, Turgut, Orhaniye mahalleleri ve çevresi ...

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu
  • 31.08.2021 17:31

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında evleri yanarak kullanılamaz ...

Pina eski haline dönüyor!
  • 24.11.2011 16:58

Pina eski haline dönüyor!

Muğla'da Pina yarımadası eski haline döndürülmeye çalışılıyor. ...

Akbük Koyu'nda kaçak yapıların yıkımının birinci etabı tamamlandı
  • 24.04.2021 12:03

Akbük Koyu'nda kaçak yapıların yıkımının birinci etabı tamamlandı

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda kaçak yapıların yıkımının birinci etabı ...