maritbet girişmaritbet
Atatürk Havalimanı'nın fuar işletmesine TİM talip oldu!

Atatürk Havalimanı'nın fuar işletmesine TİM talip oldu!

TİM Başkanı İsmail Gülle, İstanbul'da düzenlenen sohbet toplantısında 2018 yılını değerlendirdi ve gelecek yıla ilişkin öngörülerini paylaştı.

Yılda 70-75 milyar dolarlık ihracat yapan İstanbul'un daha büyük bir fuar merkezini hak ettiğini söyleyen TİM Başkanı İsmail Gülle, Atatürk Havalimanındaki kapalı alanların uluslararası bir fuar merkezine dönüştürülmesi kararı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Buradaki fuar işletilmesine TİM olarak talip olduklarını ifade eden Gülle, arzu eden paydaşlarla birlikte bu işi yapabileceklerini dile getirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, 2018 yılını değerlendirdi ve önümüzdeki yıla ilişkin planlarını ve öngörülerini paylaştı. Önceki akşam İstanbul'da düzenlenen sohbet toplantısında TİM Genel Sekreterliği'ne atanan Kerem Alkin ile birlikte gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gülle, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrek büyümesini değerlendirerek konuşmasına başladı. Yüzde 1,6'lık büyüme rakamında ihracatın sağladığı katkıdan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Gülle, ihracat odaklı bir büyümenin gerçekleştiğini gördüklerini söyledi.

İHRACATIN BÜYÜMEYE KATKISINDAN MEMNUNUZ

Gülle, bu açıdan üçüncü çeyrekte pozitif rakam çıkmasında en büyük katkıyı ihracatın verdiğini dile getirdi. Kısa bir süre önce seçimle geldiklerini, bu süreçte ülkenin dış kaynaklı ekonomik müdahalelerle karşı karşıya kaldığını, ekonominin bu zor döneminde ihracatta pozitif gelişmeler yaşandığını aktaran Gülle, “Burada görüldü ki ihracat bir ülkenin büyümesinde, kalkınmasında, gelişmesinde olmazsa olmazı, en önemli değeri. O açıdan hem mal ihracatı hem de hizmet ihracatını ülkenin hedeflerinde çok önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk” dedi.

GÜZEL ŞEYLER OLACAK

Gülle, bu rekorlar açıklandıkça ihracat ailesine katılmak isteyen üretici sayısının arttığını belirterek, gelecek dönemde ihracatın ülkeye çok daha güzel şeyler vereceğini söyledi. Ellerinde kıymetli projeleri olduğunu, heyecanlarını her zaman yüksek tuttuklarını dile getiren Gülle, geldikleri günden bu yana yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Zor dönemlerde Türk Eximbank aracılığıyla kaynakları ihracatçıya kullandırma kararı aldıklarını belirterek, “Bunun büyük çoğunluğunu gerçekleştirdik. Birkaç tane birliğimiz de onay bekleniyor. Kaynaklarımızı ihracata, ihracatçılarımızın fon ihtiyaçlarına yönlendirdik” diye konuştu.

135 BİN KİŞİLİK FAHRİ ELÇİ ORDUSU

Türkiye'deki üniversitelerde 135 bin yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü belirten İsmail Gülle, bu öğrencileri üretimdeki fabrikalarda staj yaptırarak, fabrikaların müdürleriyle, yöneticileri ile tanıştıracaklarını, sonradan bu kişiler ülkelerine gittiğinde o firmanın bir temsilcisi, pazarlama elemanı gibi olacağını anlattı. Bu öğrencilerin mezun olduktan sonra gittikleri ülkelerinde Türkiye'nin fahri elçisi gibi olacaklarını dile getiren Gülle, burada hem mezun öğrencinin hem de firmaların kazanacağını söyledi. Gülle, ticaret müşavirlerinin sayısının yeterli olmadığını ifade ederek, bunların sayısının artırılması gerektiğini bildirdi.

TTG FONU'NDA 375 MİLYON VAR

Türkiye Tanıtım Grubu'nun (TTG) yeniden yapılandırıldığını kaydeden İsmail Gülle, sektörel tanıtım faaliyetlerin tekrardan daha etkin ve verimli projelerle TTG çatısı altında yapılacağını vurguladı. TTG'nun yaklaşık 375 milyon liralık bir kaynağa sahip olduğunu söyleyen TİM Başkanı Gülle, önümüzdeki yıla ilişkin tanıtım projeleri üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Gülle, şunları kaydetti: “Sektörlerin kısa ve orta vadeli iletişim projelerini istedik. Bu konuda sektörlerimiz nasıl bir Türkiye ve sektör projeksiyonu çiziyorlar, bunları oluşturduktan sonra sektörlerimizin projelerini alacağız, daha sonra da hem ülkemizi hem sektörlerimizi hem de ürünlerimizi dünyaya daha tanıtır hale getirmek için çalışmalar yapacağız.”

Yenişafak 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz
  • 03.04.2023 14:30

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum "Ülkemizin en büyük şehir pa ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde çalışmalar son sürat devam ediyor!
  • 04.11.2022 16:13

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde çalışmalar son sürat devam ediyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesinin yapımına tüm hızıyla devam edi ...

Bakan Kurum Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'nde konuştu
  • 30.05.2022 11:08

Bakan Kurum Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'nde konuştu

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Havalimanına ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne fidan bağışı yapılabiliyor!
  • 28.05.2022 15:32

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne fidan bağışı yapılabiliyor!

İlk etabının 2023'te açılması planlanan dünyanın en büyük 5'inci şehir parkı ola ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı 2023 Mayıs'ta açılacak!
  • 27.05.2022 15:44

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı 2023 Mayıs'ta açılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'nd ...

"İstanbul'un fethi Atatürk Havalimanı'nda kutlanacak"
  • 18.05.2022 16:22

"İstanbul'un fethi Atatürk Havalimanı'nda kutlanacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Mayıs'ta İstanbul'un fethinin Atatürk Havalimanın'da k ...