maritbet girişmaritbet
Antalya’da satılık hazine arazisi

Antalya’da satılık hazine arazisi

Antalya’da atıl durumdaki Hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması amacıyla, Döşemealtı, Muratpaşa, Kepez ve Manavgat’ta toplam büyüklüğü 111 dönüm 905 metrekare olan 17 parça arazinin ihaleyle satılacak

 

Antalya'da atıl durumdaki Hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması amacıyla, Döşemealtı, Muratpaşa, Kepez ve Manavgat'ta toplam  büyüklüğü 111 dönüm 905 metrekare olan 17 parça arazinin ihaleyle satılacağı bildirildi.

Antalya Defterdarlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 17 Mayıs Pazartesi günü Antalya Defterdarlık binasında yapılacak ihalede, Döşemealtı, Muratpaşa ve Kepez İlçelerinde bulunan toplam 44 bin 435 metrekare büyüklüğünde, 10 milyon 732 bin 206 lira değerindeki 6 ayrı Hazine arsası açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.

Satışa çıkarılacak arsalar arasında Yeşilbayır Mahallesinde alışveriş veya iş merkezi yapımına uygun 23 bin 344 metrekare büyüklüğünde imar planında ticari alan olarak gösterilen arsa ile yine aynı mahallede hastane yapımına uygun 19 bin 529 metrekarelik arsaların bulunduğu belirtildi. Aynı gün yapılacak ihalede yer alan arsalar arasında, Sütçüler, Keşirler ve Güzeloba mahallelerinde konut yapımına uygun toplam büyüklüğü bin 572 metrekare olan 232 bin 296 lira değerinde dört arsanın daha satışı yer alıyor.

Defterdarlığın açıklamasında 18 Mayısta da Manavgat'ta da toplam 67 bin 470 metrekare büyüklüğünde 11 Hazine arazisinin satışa çıkarılacağı belirtildi. Manavgat'ta satışa çıkarılacak yerler arasında en büyük taşınmazı, Bereket Köyünde bulunan 42 bin metrekare  büyüklüğünde ve 600 bin lira değerindeki tarım arazisi oluşturuyor.
Yine aynı ihalede satışa çıkarılacak yerler arasında Gündoğdu Köyü sınırları içinde 3 bin 194 metrekare büyüklüğe sahip 240 bin lira değerindeki arazi de yer alıyor.
Manavgat'taki ihalede ayrıca, Yukarı ve Sarılar mahallelerinde imar planında konut alanı gösterilen iki arsa ile, Akın, Çavuş, Demirciler, Evrenleryahşi, Hacıobası, Hatipler ve Sülek köylerinde 7 parça Hazine arazisi daha satışa çıkarılıyor.

Defterdarlıktan verilen bilgiye göre, Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedel, 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödenecek. Bu taksitlere ise aylık yüzde 0,75'lik bir faiz uygulanacak. Satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl boyunca da emlak vergisinden muaf tutulacak.
 
KİRALIK BÜFE VE MARKET ALANI
Bu arada Kepez'deki Aşur Aksu Devlet Hastanesinin 260 metrekarelik kısmının, yıllık 75 bin lira kira bedeli üzerinde 5 yıl süreyle kiraya verileceği bildirildi. Defterdarlığın açıklamasına göre, kiralama ihalesi de 17 Mayıs Pazartesi günü Defterdarlık binasında yapılacak.

Kiralanacak alanın 134 metrekaresinin büfe, kantin ve çay ocağı, 126 metrekarelik bölümünün de market, depo, teras alanı ve tuvalet olarak kullanılabileceği belirtildi. Yıllık 75 bin liralık kira bedeli ilk yıl için geçerli olacak ve sonraki yıllar da kira bedeli, bir önceki yıl kira bedelinin üretici fiyat endeksi (ÜFE) oranında artırılacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz