maritbet girişmaritbet
Antalya Belediyesi hizmet binası elde kaldı

Antalya Belediyesi hizmet binası elde kaldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 40 milyon TL muhammen bedelle açık artırma ile satışa çıkarılan Yüksekalan mahallesindeki yeni hizmet binasına alıcı çıkmadı



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik sıkıntıyı atlatması amacıyla satışa çıkardığı yeni hizmet binasına alıcı çıkmazken, mülkiyeti belediyeye ait bir iş merkezindeki iş yerlerine ise bir firma teklif verdi.


         Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 40 milyon TL muhammen bedelle açık artırma ile satışa çıkarılan Yüksekalan mahallesindeki yeni hizmet binası ile eski otogarda yaptırılan iş merkezinde mülkiyeti belediyeye ait olan 11 iş yerinin toplu satış ihalesi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Alptekin başkanlığında açık artırma usulü ile yapıldı.
         İlk ihalede 46 milyon TL bedelle satışa çıkarılan yeni hizmet binasına alıcı çıkmayınca, Fiyat Tespit komisyonu bu kez 42 milyon TL bedel belirledi. Ancak, ikinci ihalede de belediyenin yeni hizmet binasına alıcı çıkmadı.
 

         Bu ihalenin ardından, eski otogar mevkindeki iş merkezinde mülkiyeti belediyeye ait 11 iş yerinin ihalesi gerçekleştirildi. İlk ihalede 42 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılan iş yerlerine alıcı çıkmayınca, fiyat 40 milyon TL'ye indirildi. Bu fiyat üzerine yalnızca bir firma teklif verdi.
 

         İhale komisyonu üyeleri, iş yerlerine talipli olan firma temsilcisine, fiyat artırması teklifinde bulundu. Ancak, Kadıahmetoğlu şirketi temsilcisi, şirket yönetim kurulundan karar çıkmadığı için fiyatı artırmayacağını söyledi. İhale Komisyonu Başkanı Mehmet Alptekin, inşaat ve emlak sektörünün çok durgun olduğunu söyledi. Alptekin, "Piyasalar durgun. Satışa çıkardığımız yerler değerli. Gerçek değerini bulabilirsek satacağız"  dedi.


         Alptekin, eski otogardaki yapılan iş merkezindeki belediyeye ait iş yerlerinin satışı için Kadıahmetoğlu firmasının 40 milyon TL teklif verdiğini belirterek, ihalenin Belediye Başkanının onayından sonra kesinlik kazanacağını sözlerine ekledi."
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz