maritbet girişmaritbet
Alanya’da 3 arsa satışa çıkarıldı

Alanya’da 3 arsa satışa çıkarıldı

Maliye Bakanlığı, atıl durumda bulunan hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılmasını sağlamak amacıyla turizm bölgesi Alanya’da bulunan hazine arazilerini satışa çıkardı

 
Maliye Bakanlığı, atıl durumda bulunan hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılmasını sağlamak amacıyla turizm bölgesi Alanya'da bulunan hazine arazilerini satışa çıkardı.
 
Antalya Defterdarı Hidayet Mat, yaptığı yazılı açıklamada, atıl durumdaki hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması, iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla hazine arazisi satış ihalelerine Ağustos ayı içinde de devam edildiğini bildirdi. Mat, turizm bölgesi Alanya ilçesinde bulunan 21 bin 716 metrekare büyüklüğündeki 3 arsayı toplam 550 bin TL muhammen bedelle ihale usulü satışa çıkardıklarını belirtti.
 
Mahmutlar beldesinde 1/1000 ölçekli imar planında konut alanı olarak ayrılan 314 metrekare büyüklüğünde 797 ada 1 parsel numaralı arsa, 145 bin TL değer üzerinden satışa çıkarılacak.
 
Gözüküçüklü köyünde 16 bin 842 metrekare büyüklüğündeki tarım arazisi 340 bin TL değerinde bedelle satışa sunuldu. Keşefli köyünde ise köy yerleşim alanı dışında plansız alanda kalan 4 bin 560 metrekare büyüklüğündeki 65 bin TL muhammen bedelle açık artırma usulü ihale edilecek.
 
Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az dörtte biri peşin tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı bulunuyor. Bu taksitlere ise aylık yüzde 0,75 oranında düşük faiz uygulanıyor. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacak.
 
Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak Hazine taşınmazları hakkında detaylı bilgiler www.antalyadefterdarligi.gov.tr internet adresinde yayımlandı. İhalelerle ilgilenenlerin Alanya Mal Müdürlüğü'nden de bilgi alabileceği belirtildi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz