maritbet girişmaritbet
AKUT’un “Tanınmış Marka” başvurusu onaylandı!

AKUT’un “Tanınmış Marka” başvurusu onaylandı!

Destek Patent’in AKUT için yaptığı “Tanınmış Marka” başvurusu kabul edildi

Türkiye'nin lider patent ve marka tescil firması Destek Patent'in, AKUT Arama Kurtarma Derneği için Türk Patent Enstitüsü'ne yaptığı “Tanınmış Marka Statüsü” başvurusu kabul edildi. 

Hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda gerçekleştirdiği arama kurtarma faaliyetleriyle pek çok insanı doğal afetlerden, kazalardan, her türlü zor ve acil durumdan kurtaran AKUT, kuruluşunun 18'inci yılında Türkiye'de “Tanınmış Marka Statüsü”ne sahip bir marka olarak tescil edildi. Destek Patent tarafından Türk Patent Enstitüsü'ne 2013 yılında yapılan başvurunun ardından 1 yıl süren tescil sürecinin sonunda AKUT, Türkiye'de “Tanınmış Marka” oldu.

Türkiye'de 30 yılı aşkın süredir patent ve marka tescil danışmanlık hizmeti veren Destek Patent'in Merkez Şube Yöneticisi Zeki Öztürk, tescil belgesini AKUT Genel Merkezi'nde AKUT Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki'ye teslim etti.

Zeki Öztürk, kuruluşunun 18'inci yılında AKUT'un tanınmış marka olarak tescil edilmesinin önemine dikkat çekti. Zeki Öztürk, AKUT markasının en iyi şekilde korunması için tanınmış marka statüsünde olmasının önemli avantajlar getirdiğini vurgulayarak; “Artık AKUT markası ülkemizde tüm ticari ve hizmet sınıflarında korunan hale gelmiştir. Başka hiçbir ticari kurumun bu marka ile bir ürün geliştirmesi ya da faaliyet göstermesi mümkün değildir.” dedi. 

AKUT markasını korumak zor

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ise; AKUT'un çok güçlü ve güven veren algısını kullanmak isteyen pek çok kurum ve kuruluşa karşı hukuki mücadele verdiklerini belirterek, tanınmış marka tescili sayesinde tüm bu sıkıntıların azalacağına inandıklarını belirtti. Mahruki; “Destek Patent'in 30 yılı aşkın tecrübesi ve bu alandaki deneyimi, süreci kısaltmaya yardımcı oldu. Destek Patent'e bu desteği ve katkıları için teşekkür ederim.” dedi.

AKUT markalı ürünler

Nasuh Mahruki, AKUT'un varlığını sürdürebilmesi için sürekli gelir elde etmesi gerektiğini belirterek, yakın zamanda AKUT markalı ürünleri piyasaya çıkarmayı planladıklarını, bu sebeple tanınmış marka olarak tescil edilmenin de ayrıca önemli olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AKUT’un “Tanınmış Marka” başvurusu onaylandı!
  • 16.10.2014 11:19

AKUT’un “Tanınmış Marka” başvurusu onaylandı!

Destek Patent’in AKUT için yaptığı “Tanınmış Marka” başvurusu kabul edildi ...