maritbet girişmaritbet
Zorlu’dan 'kentsel dönüşüm' sinyali!

Zorlu’dan 'kentsel dönüşüm' sinyali!

İstanbul'a 7 yıldızlı otel sinyali veren Zorlu Gayrimenkul Grubu Başkanı Mesut Pektaş, "Kentsel dönüşüme de girebiliriz" dedi.

Zorlu Grubu, Türkiye'nin sosyal ve kültürel hayatına renk katacak yeni bir etkinliğe daha imza attı. 22 ülkeden 23 ışık sanatçısını bir araya getiren İstanbul Light Festival Zorlu Center, şehri ışık saçan dev bir sanat eserine dönüştürdü. 29 Kasım'a kadar sürecek festivale yurtdışından da büyük ilgi var. Zorlu Gayrimenkul Grubu Başkanı Mesut Pektaş ile bir araya gelerek hem Türkiye'de ilk kez düzenlenen ışık festivalini hem de yeni projelerini konuştuk. 

 Zorlu AVM 2013'te açıldı. Nasıl gidiyor? 
Güzel gidiyor. En son Victoria Secret'i açtık, o da katkıda bulunacak diye bekliyoruz. Sırada 100 yıllık restoran Hacı Abdullah var. Önümüzdeki günlerde onunda açılışı olacak. Zanzibar geliyor. Hem meydanda hem de Performans Sanatları Merkezi'nde var. Macromarket açılıyor. PSM'de ocak ve şubat ayında iki tane büyük müzikalimiz olacak. 
Gayrimenkul sektöründe son projeleriniz neler? 
Holdingin kendi binasını bitirdik, kiralamalar devam ediyor. Şu anda kiralamada yüzde 80'in üzerindeyiz. İzmir Konak'ta eski tütün depolarının yerinde bir projemiz var. Alaçatı ve Marmaris'te yerlerimiz üzerine projeler geliştiriyoruz. Port Alaçatı'nın dışında yeni bir liman yapacağız. İstanbul'da 5 yıldız üzeri bir otel için çalışıyoruz, uluslararası markalarla konuşuyoruz. Kentsel dönüşüm enteresan geliyor. Düzgün proje bulursak başlayabiliriz. 

2 KASIM'DA ÜLKE RAHATLADI 

2016'dan beklentileriniz neler? 
2 Kasım günü toplumun bir bütün olarak rahatlamış olması ülkemiz açısından en önemli kazancımız. Biz de bunu Zorlu Grubu olarak memleketimiz açısından çok olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. İnşallah bu istikrar ortamı devam eder. Çünkü siyasi istikrar ekonomik istikrarı da beraberinde getiriyor. Ekonomik istikrarın olması yatırımcılara da çalışanlara da güven veriyor, iş yapma azmini kamçılıyor. 
Işık festivaliyle kültürün, sanatın ve ışığın kalbi Zorlu Center'da attı. Bu festivali İstanbul'a yaymak gibi bir girişiminiz var mı? 
İnşallah, diğer belediyelerimiz de sahip çıkarsa bütün İstanbul'a yaymak istiyoruz. Çünkü bu özel sektörün yapabileceği bir şey değil. Özellikle yerel yönetimlerin şehrin bir taraftan marka değerini artırmak diğer yandan uluslararası turizmden aldığı payı yükseltmek için bu tür aktivitelere sahip çıkmaları gerek. İmkân verilirse Boğaz hattında ve Haydarpaşa'da yapılabilir. 

2.2 MİLYON DOLARLIK 'IŞIK' YATIRIMI

Serginin İstanbul'a maliyeti ne olur? 
Dünyanın farklı şehirlerinde düzenlenen benzer festivallerde 24 ila 30 arasında eser sergileniyor. Bu tüm şehre yayılıyor. Bu da eserlerin hepsini görmeyi daha zor hale getiriyor. Biz İstanbul Light Festival'de sadece Zorlu Center içerisinde konumlandırdığımız 23 eserin kolayca ziyaret edilmesine imkân vererek de bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Toplam 2.2 milyon dolar harcadık. Bunu İstanbul'a yayarsan, 5-10 milyon dolar arası harcama gerekir. Belediyeler ve valilik bütçelerinden bir pay ayırsa müthiş bir tanıtım olur. 
 Ne kadar ziyaretçi bekliyorsunuz? 
Öngördüğümüzün çok üzerinde olan bir ilgi var. 20 milyon erişim hedefi koymuştuk, 25 milyona gidiyor. Sosyal medya çok önemli bir enstrüman haline geldi. Los Angeles'tan Dubai'ye hatta Japonya'ya kadar değişik yerlerden insanlar erişmiş. Yani Zorlu Center olarak biz dünyada 25 milyon insana erişmişiz. Burada yapılan sanat ücretsiz. İnsanlar interaktif olarak dokunup, oynayabiliyor. Zorlu Grubu projeyi sahiplendi. Zorlu Holding ve Vestel de Işık festivaline destek veriyor. 
Bu festivalin dünyada en popüler şehri neresi? 
Işık festivalinin bir numarası Lyon... Dört günde üç milyon ziyaretçisi var. Ama onlar 30 yıldan bu yana yapıyorlar. Biz de çok gecikmiş sayılmayız. İlk olmasına rağmen büyük katılım oldu. 

SANAT VE IŞIK BU FESTİVALDE BULUŞTU

Festivalin açılışını, Birleşmiş Milletler Işık Yılı'nın açılış seremonisini de gerçekleştiren Finlandiyalı ışık sanatçısı Kari Kola yaptı. Festivale Fransız sanatçı ve tasarımcı grubu Groupe-Laps, 170 ışıklı insan figürüyle katılırken, Hollandalı Studio Vollaers Zwart Vestel'in sponsorluğunda metro tünelini 'Tunnel of Love' eseriyle süsledi. Avusturalyalı ünlü sanatçı Amada Parer ışık saçan büyük tavşan heykelleriyle festivale renk katacak. Amerikalı ünlü heykeltıraş Jen Lewin, enstalasyon sanatçısı, ressam ve heykeltıraş Lita Albuquerque, PITA YA, Miroslav Struzik, TILT , Alaa Minawi, FLYNN TAL BOT, ST ORY BOX gibi sanatçı ve sanat topluluklarının yanı sıra dünyaca ünlü ışık sanatçımız Refik Anadol da Zorlu Holding'in sponsorluğunda "Liminal Room" adlı çalışmasıyla festivale katıldı.

(Sabah)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı
  • 05.04.2014 15:35

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı

Apple'ın Türkiye'deki ilk mağazası Zorlu Center'da açıldı. Açılıştan çok özel ka ...

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!
  • 19.11.2012 17:08

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!

Boğaz manzarasına sahip Zorlu Center'ın son durumunu emlaktasondakika.com olarak ...