maritbet girişmaritbet
Zeytinburnu Yeni Emniyet Binası'nın temeli atıldı

Zeytinburnu Yeni Emniyet Binası'nın temeli atıldı

Depreme karşı dayanıksız hale gelen Zeytinburnu İlçe Emniyet Binası, yerini modern bir hizmet binasına bırakıyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın da katıldığı yeni hizmet binasının temel atma töreninde konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Göreve gelmeden önce; Zeytinburnu daha güvenli bir yer olacak demiştik. Bunu başarmak için Emniyet teşkilatımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü, yeni binasında hizmet vermeye hazırlanıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın katılımıyla gerçekleştirilen yeni hizmet binasının temel atma törenine İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Zekeriya Güney'in Vekili Fatih İlçe Kaymakamı Kaan Peker, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, muhtarlar, siyasi partiler ilçe başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda STK temsilcileri de katıldı.

“HİZMETİN TECELLİ ETMESİ İÇİN ARSAYI BULMAK İŞİN YÜZDE 85'İ”

Temel atma törenindeki konuşmasında, huzur hizmetinin el birliğiyle yapıldığı zaman daha büyük bir mana ifade ettiğini söyleyen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Hizmetin tecelli etmesi için arsayı bulmak işin yüzde 85'i sayılır. Bu konuda işbirliği anlayışını en güzel şekilde yansıtan Zeytinburnu Belediye Başkanımız Ömer Arısoy'a teşekkür ediyorum. Çünkü arsayı ve binanın subasman bodrum seviyesinde yapımını Zeytinburnu Belediyemiz tahsis etti. Ama arsa da ne arsa. Denize nazır olmasından çok daha güzel. Yapımı devam eden Millet Bahçesi'ne nazır muazzam bir emniyet müdürlüğü olacak. Ayrıca müdürlüğün hemen altında Şehit Bülent Üstün Polis Merkezimiz de vatandaşımıza hizmet verecek. Allah açılışını da yapıp Zeytinburnu'na kazandırmayı nasip etsin. Güvenlik ve huzur hizmetine katkı sağlayan bir başkana sahip olduğu için Zeytinburnu çok şanslı. Bu sebeple Ömer Başkanımıza destek veren bütün Zeytinburnulu kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

“110 TANE YENİ GÜVENLİK KAMERA SİSTEMİ YERLEŞTİRDİK”

Her an, her yerde göreve hazır olan emniyet teşkilatının yeni hizmet binasına katkı sağlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Göreve gelmeden önce; Zeytinburnu daha güvenli bir yer olacak, kadınlarımız, çocuklarımız gönül rahatlığıyla sokaklarda dolaşacak demiştik. Bunu başarmak için emniyet teşkilatımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz. İlçe Emniyet Müdürlüğümüze 6 binek araç, 5 motosiklet tahsis ettik. Ayrıca emniyet araçlarına kesintisiz yakıt desteğimiz de sürüyor. Göreve başladıktan sonra ilçemizin 13 noktasına 110 tane yeni güvenlik kamera sistemi yerleştirmiş bulunuyoruz. İhtiyaç oldukça, emniyet müdürlüğümüzün tespitleri doğrultusunda Kent Güvenliği Yönetim Sistemine yeni kameralar eklemeyi sürdüreceğiz. Bütün çabamız, insanlarımızın güzel Zeytinburnu'muzda huzurla yaşayabilmesi için.” dedi.

“DAHA GÜVENLİ BİR GELECEĞİ KURMAK İSTİYORUZ”

Emniyet Teşkilatına vefa borçlarının olduğunu dile getiren Başkan Arısoy, “Bu binanın yapımında payımız olduğu için, rengârenk bir imparatorluk bahçesi olarak gördüğüm Zeytinburnu'na hizmet edebildiğimiz için Allah'a hamd ediyorum. Bu bahçenin köklü kültürünü, geleneğini yaşatmak, bizim için bütün vazifelerin üstündedir. İnşallah, el birliğiyle, gönül birliğiyle daha güzel, daha güvenli bir geleceği kurmak istiyoruz. Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binamız şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

1 bodrum kat,  zemin ve 3 normal kattan oluşacak olan Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü tamamlandığında yapımı devam eden Zeytinburnu Millet Bahçesi'ne komşu olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vali Yerlikaya'dan İstanbul'daki riskli okullarla ilgili açıklama!
  • 22.02.2023 10:30

Vali Yerlikaya'dan İstanbul'daki riskli okullarla ilgili açıklama!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte 1999 öncesinde inşa edilen okullara ilişki ...

Kapadokya'da 11 ayda 629 bin 283 turist balon turuna katıldı
  • 06.12.2022 16:11

Kapadokya'da 11 ayda 629 bin 283 turist balon turuna katıldı

Kapadokya'daki en gözde aktivitelerden sıcak hava balon turuna, bu yılın ocak-ka ...

Kapadokya'daki müze ziyaretçi sayısı 10 ayda 3,6 milyona ulaştı
  • 03.11.2022 16:41

Kapadokya'daki müze ziyaretçi sayısı 10 ayda 3,6 milyona ulaştı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'daki müze ve ören yerlerinin ...

Kapadokya'da görülmesi gereken yerler!
  • 13.10.2022 09:39

Kapadokya'da görülmesi gereken yerler!

Obilet.com, Kapadokya'da gezilmesi ve zaman geçirilmesi gereken yerleri kapsayan ...

Kapadokya'da 9 ayda 508 bin 181 turist sıcak hava balonuna bindi
  • 05.10.2022 15:47

Kapadokya'da 9 ayda 508 bin 181 turist sıcak hava balonuna bindi

Tarihi, doğal, kültürel zenginlikleri ve çeşitli tur aktiviteleri ile Türkiye'ni ...