maritbet girişmaritbet
Zanzibar'da 15 Temmuz Şehitler Külliyesi, törenle hizmete açıldı

Zanzibar'da 15 Temmuz Şehitler Külliyesi, törenle hizmete açıldı

Zanzibar'ın Kombani Bölgesinde Sadakataşı Derneği'nin koordinesinde ve Türkiye'deki bağışçıların desteği ile 15 Temmuz Şehitler Külliyesi açıldı.

Zanzibar'ın Kombani Bölgesinde Sadakataşı Derneği'nin koordinesinde ve Türkiye'deki bağışçıların desteği ile 2015 yılı Nisan ayında 5 bin 887 metrekare alanda temeli atılan 15 Temmuz Şehitler Külliyesi, törenle hizmete girdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle ilk olarak 225 metrekare alana inşa edilen 350 kişi kapasiteli Hacı Osman Var Camisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından külliyedeki ilk ezan okundu ve cemaat namaz kıldı. Namazın ardından Hacı Ayşe Var okulunun ve külliyenin açılış kurdelesi kesildi. Ellerinde Türk bayrağı ve Sadakataşı Derneği'nin flamasını taşıyan Zanzibarlı çocuklar, törende Türk heyetine sevgi gösterisiyle birlikte kendi dillerinde tezahüratlarda bulundu.

Yerleşkesinde cami ve dersliklerin yanı sıra yatakhane, kütüphane, yemekhane, mutfak, idare binası, lojman, spor sahası, banyo ve lavabolar bulunan külliyede, İmam Hatip modelinde erkek öğrencilere yatılı orta okul eğitimi verileceği bildirilirken, 2 milyon 400 bin liraya mal olan projeden bin kişinin istifade edeceği öğrenildi. Ayrıca, külliyedeki tefrişatın Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapıldığı belirtildi.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, bütün Müslümanların kardeş olduğunu, kardeşliğin pekiştirilmesi için Zanzibar'da bulunduklarını söyledi.

Yeryüzünde hak ve batılın savaşı olduğuna dikkati çeken Gündoğdu, "Bu savaşta biz İslam medeniyetinin bize bıraktığı mirası esas alarak 'bir insanın ölümü kainatın ölümüdür, bir insanın kurtuluşu kainatın kurtuluşudur' diyerek buradayız. İslam medeniyetiyle Batı uygarlığı arasındaki bu mücadelenin temelinde Batılıların menfaat merkezli olaylara yaklaşması, sömürüyü esas alması, ölümleri kendinden olan olmayan diye ayırmasıdır, bu ayrımcılıkları yüzünden de yeryüzünün kan gölüne dönmesine ya destek olmaları ya da en hafif tabiriyle göz yummalarıdır. Bizim farkımız Hz. İbrahim ateşe atıldığında o ateşi söndürmek için su taşıyan misali önce yerimizin belli olması, sonra da bu suyu güçlü taşıyarak kardeşlerimizle buluşmak, kardeşlerimizle kucaklaşmak ve kardeşlerimizi sömürünün aracı olmaktan çıkarmaya öncülük etmektir." dedi.

15 Temmuz'un Türkiye için bir dönüm noktası olduğuna değinen Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Külliyemizin adı 15 Temmuz Şehitler Külliyesi. 15 Temmuz tarihi Türkiye için dinimizi ve vatanımızı seviyoruz gözükerek dine ve vatana ihanet edenlerin kalkışma yaptığı tarihin adıdır. Hz. Ali efendimizin 'düşmanın en tehlikelisi sizden gözüküp de sizden olmayandır' ifadesini biz fiili olarak 15 Temmuz'da yaşadık. Kendi ülkesinde bir balina bile karaya vurduğunda kıyameti koparan, 'demokrasinin kitabını yazdık' diye övünen Batılı dostların, Birleşmiş Milletlerin ve benzer kuruluşların 15 Temmuz darbe girişiminde darbenin başarısız olmasına üzülmüş olmasını gerekçeleriyle birlikte çok iyi biliyoruz. Onlar IMF'ye mahkum, Batı'dan emir alan Türkiye özlemiyle yanıp tutuşa dursunlar, biz Türkiye'nin hem büyümesini, kalkınmasını güçlendireceğiz. Hem de kardeşlerimizle buluşmaya devam edeceğiz. Biz 2 milyar İslam aleminin ve insanlığın onuru esas olarak, dini ve ırkı ne olursa olsun insanlığın doğuştan gelen mal, can, din, akıl ve nesil emniyetleri gibi kutsallarını temsil ediyoruz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sadakataşı, İdlib'teki 250 briket evi mağdurlara teslim etti
  • 24.03.2021 16:41

Sadakataşı, İdlib'teki 250 briket evi mağdurlara teslim etti

Sadakataşı Derneği tarafından Suriye'nin İdlib kentine bağlı Kelbit köyünde inşa ...

Sadakataşı Derneği, İdlib'de 308 briket evi teslim etti
  • 10.02.2021 17:06

Sadakataşı Derneği, İdlib'de 308 briket evi teslim etti

Sadakataşı Derneği, İdlib'de inşasını tamamladığı 308 briket evi ihtiyaç sahiple ...

Sadakataşı Derneği'nden Arakanlılar için 135 konut!
  • 03.05.2018 09:38

Sadakataşı Derneği'nden Arakanlılar için 135 konut!

Sadakataşı Derneği tarafından, Arakanlılar için Moynaguna Mülteci Kampı'nda 135 ...

Zanzibar'da 15 Temmuz Şehitler Külliyesi, törenle hizmete açıldı
  • 24.09.2017 12:19

Zanzibar'da 15 Temmuz Şehitler Külliyesi, törenle hizmete açıldı

Zanzibar'ın Kombani Bölgesinde Sadakataşı Derneği'nin koordinesinde ve Türkiye'd ...