maritbet girişmaritbet
Yeşilköy Polat Deniz Sitesi'nde aidatlar zimmete mi geçti?

Yeşilköy Polat Deniz Sitesi'nde aidatlar zimmete mi geçti?

2012-2015 yılları arasında Polat Deniz Sitesi'nde yöneticilik yapan kişilerin, aidatları zimmetine geçirdiği öne sürüldü.

Yeşilköy'deki Polat Deniz Sitesi'nde 2012-2015 yılları arasında yöneticilik yapan kişilerin, aidatları zimmetlerine geçirdiği iddia edildi.

Yeşilköy'de bulunan bir sitenin 2013 ile 2015 yılları arasında yöneticiliğini yapan E.K. ile V.T.'ye site için toplanan 66 bin TL'lik parayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla dava açıldı. E.K. suçlamaları kabul etmezken V.T.'nin yargılama aşamasında hayatını kaybettiği için ifadesinin alınamadı. Site yönetimi ise zararlarının giderilmesini istedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle gerçekleşti: Şüpheliler E.K. (44) ile V.T. (64) Yeşilköy'de bulunan Polat Deniz Sitesi'nin 03 Haziran 2013 ile 21 Haziran 2015 tarihleri arasında yönetim kurulu üyesiydiler.

Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen dosyada yaptırılan inceleme sonucu düzenlenen 05 Mayıs 2016 tarihinde hazırlanan bilirkişi raporuna göre: Site yönetimince site sakinlerinden alınan 66 bin 389 lira 23 kuruşun nereye gittiği tespit edilemedi.

Yönetim kurulunda görevli oldukları süre içerisinde V.T. ve E.K.'ya site adına müşterek imzalar ile bankadan para çekme yetkisi verildi. Yani site adına para harcama yetkisi V.T. ile E.K.'daydı. Şüpheliler site adına yatırılan paraları farklı zamanlarda zimmetlerine geçirdiği için haklarında ‘zincirleme şekilde hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanma' suçundan 1 yıl 3 aydan 12 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

AYLIK GELİRİ 50 BİN LİRA

Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada E.K kimlik tespitinde üniversite mezunu ve aylık gelirinin 50 bin TL olduğunu söyleyerek savunmasında, “Polat Deniz Sitesi'nde bizim imza yetkimiz 3 kişiye aitti, 2013-2014 arası V. Bey ile biz müşterek imza ile yetkiliydik. 2014-2015 yılları arasında ise benim ile birlikte F. Ö. müşterek imza ile yetkiliydi. Suçlamaların hiçbirisini kabul etmiyoruz. Bilirkişi bize 66 Bin TL'lik bir rakam çıkartmış. Bilirkişinin eline tüm evrak ve belgeler ulaşmadığı için bu şekilde rapor düzenlenmiştir. Tüm belgeleri açıklamaları ile birlikte dosyanıza teslim ettik, atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

SİTENİN YÖNETİCİSİ: ZARARIMIZ GİDERİLSİN

Müşteki Polat Deniz Sitesi'ni temsilen M.B. şikayetçi olduklarını söyleyerek, “Halen Polat Deniz Sitesi'nin temsilcisi benim. Zararımız giderilmemiştir, giderilmesini isteriz. Bizim aslında daha fazla yaklaşık 172 Bin TL civarında zararımız vardı. Davaya katılma talebim vardır” diye konuştu.

DİĞER SANIK VEFAT ETTİ

Mahkeme sanıklardan V.T.'nin 3 Mayıs 2017' de vefat ettiğini açıkladı. Sitede oturan tanık B.E.K. “Ben de bir dönem yönetimde yer aldım. Bu olaylar ile ilgili sitede bir denetçi vardı. Bilerek yapılmış bir şey olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu. Tanık T.K. sitenin dış cephe boru hasarı, boya gibi tadilatlarını yaptığını söyleyerek, “2015 yılında çok fazla yağmur yağmıştı. Hasar gören yerleri tadilat yaptık. Sitenin bana ödemesi gereken para benim hesabıma havale yapıldı. Ben tadilat işleri yaparım. 3 defa bana ödeme yapıldı. Havuz kimyasalları ile ilgili ödeme yapıldığını hatırlamıyorum. Ben havuz kimyasalları işi yapıyorum. Malzeme tedariki yapıyorum ancak Polat Deniz Sitesine havuz kimyasalları tedariki yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı. Mahkeme duruşmayı erteledi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeşilköy Polat Deniz Sitesi'nde aidatlar zimmete mi geçti?
  • 31.05.2018 11:40

Yeşilköy Polat Deniz Sitesi'nde aidatlar zimmete mi geçti?

2012-2015 yılları arasında Polat Deniz Sitesi'nde yöneticilik yapan kişilerin, a ...