maritbet girişmaritbet
Yavuz Sultan Selim Köprüsü 31 Ağustos'a kadar ücretsiz!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 31 Ağustos'a kadar ücretsiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ağustos'ta açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 31 Ağustos'a kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu ve bünyesindeki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan köprünün 31 Ağustos'a kadar ücretsiz olacağını ve önümüzdeki Aralık ayında Avrasya Tüneli'ni hizmete açacaklarını söyledi. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. Köprü'nün açılışında yaptığı konuşma...

Herkese teşekkür ediyorum

"Açılışını yaptığımız projenin İstanbul ve milletimize, Avrupa ve Asya kıtalarına hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Bu köprü projesinin hazırlanmasından inşasına kadar tüm aşamalarında emeği geçen bakanlarımızı, bürokratlarımızı, firmalarımızı, mühendislerimizi, işçilerimizi özellikle tebrik ediyorum"

Yaptırmayacağız dediler, Allah'a hamd olsun yaptık

"Tabii ki bu süreçte 3 başbakan ve bir de Abdullah Gül ile birlikte çalıştık, temeli sayın Gül'le birlikte attık. Başbakan'dım ve o zaman Ulaştırma Bakanı da bugün Başbakan olan Binali Yıldırım'dı. Büyük bir coşkuyla temel attık. Dalga geçenler oldu. Yaptırmayacağız iyenler oldu. Buralara gelip gösteri yapanlar oldu. Ama biz dedik ki bu yoldan dönmek yok. Yapacağız dedik, ve Allah'a hamd olsun. Halep ordaysa arşın burada. İşte yaptık. Değerli kardeşlerim şimdi açılışını sizlerle birlikte yapıyoruz. Bu gurur duyulası milletimizle birlikte yapıyoruz. Siz, farklısınız. Siz, tankların, topların, helikopterlerin, F16'ların önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara prim vermediniz. Size de bu eserler yakışırdı. İlk köprü ne oldu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Onun adını siz koydunuz. İkinci köprü Fatih Sultan Mehmet, şimdi de Yavuz sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. Bu millete bunlar yakışır. İnşallah Boğaz'ın altından 20 Aralık'ta Avrasya Tüneli'ni açacağız. Kardeşlerim, bu millet Allah'ın izniyle neye layıksa onların hepsi olacak. Bunları yapcağız. Muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak lafla değil icraatla oluyor. Biz, gerçek dostlarımızı kara günümüzde de güzel günlerimizde de yanımızda görmekten memnuniyet duyuyoruz"

Kanal İstanbul'un hazırlıklarını bitiriyoruz

"Açılışını yaptığımız köprüyle denizin üzerinden 3'üncü defa Asya'ya geçeceğiz. Kıtaları birleştiriyoruz. Bu köprü, hem tekerlekli geçişi, hem de raylı sistemi birlikte sağlıyor olması bakımından kendi alanında dünyada öncü bir köprüdür. İşte şu anda iftiharla gördüğümüz, seyrettiğimiz bu köprü inşallah dünyada bir çok gelişmeye öncü olacak. Bununla iftihar edeceğiz, dünya filmleri burada çekilecek. İnsan ölür, kalır eseri. Biz bunlarla anılacağız ve yolumuza bunlarla devam edeceğiz Kısa süre önce Osman Gazi Köprüsü'nü açtık. Halkımız farklılığı hissetti. Yeni hazırlıklarımız var. İnşallah Kanal İstanbul'un da hazırlıklarını bitiriyoruz. Bu da yetmeyecek. Çanakkale'ye e gerdanlık lazım, o köprünün de hazırlıklarını yapıyoruz. Bunlarla birlikte dünyada Türkiye farklı bir konuma yerleşecek. Bizi kıskanıyorlar, hazmedemiyorlar, işte bunlardan dolayı. Siz nasıl bunları yaparsınız diyorlar. İki ay önce İzmit Körfezi'nin üzerinde Osman Gazi Köprüsü'nü hizmete açtık. Biz iş yapıyoruz. Bunlar azimle oluyor azimle. Atalarımız iman öyle bir güçtür ki tekeden bile süt çıkartır demiş. Biz böyle inandık bu işe. Hemen yakınımızda inşası süren 3. Havalimanı var. İnşallah ilk etap 90 milyon yolcu taşıyacak. 2018 başında açacağız. Tamamı bittiğinde 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanımıza kavuşacağız. Biz serle emrolunduk, zaferle değil. Zafer, kudret sahibi olan Allah'a aittir. Şimdi bir de 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli var. Aynı şekilde diğer alanlarda da projelerimizi hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. Türkiye, projelerle hedeflerine adım adım ilerliyor. Ekonomide tüm göstergeler olumlu seyrediyor. Sıkıntılı bir yıl olsa da iyi seyrediyor. El ele vereceğiz, badireyi birlikte atlatacağız. İhracat ve turizmde yaşanan sıkıntının aşılması için ciddi tedbirler aldık"

3 yılda yaşadıklarımızı başka ülkeler asırlarda yaşıyor

Ülkemizin önünü kesmesi için 3 yılda maruz kaldığımız saldırılara rağmen yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Köprünün temelinden bitişine kadar yaşadıklarımızı alt alta sıralasak pek çok ülkenin asırlık tarihte yaşadıklarını geride bırakır. 2013 yılının Haziran ayındaki ve Aralık ayındaki saldırıları başımız dik olarak karşılayıp boşa çıkarmasaydık Türkiye bugüne ulaşamazdı. 2014 ve 2015'teki milli irade sınavlarından başarılı çıkmasaydık, bugün buralarda olamazdık. Nihayet 2016 Temmuz'da darbe girişimini milletimizin kahramanlığı sayesinde durdurmasaydık nerelere savrulacağımızı tarif etmek istemiyorum. Siz ne dediniz, tek millet dediniz. Ne dediniz, tek bayrak dediniz, tek vatan dediniz, tek devlet dediniz. 80 milyon tek millet olduk. Biz inlerine gireceğiz dedik, girdik mi, girdik. Bugün, malum 11 şehidimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bir kına gecesinde ya da merasiminde Gaziantep'te olaylar yaşandı. Bu olayları yapanların İslam'la alakası yoktur, bunlar Müslüman falan değildir. Ellerinde taşıdıkları paçavraya bakın, o bayrak değildir. Rabbimiz her namaz kılanı muteber kabul etmiyor. Maun süresinde bu da ifade ediliyor. Elinde silah, tank, top bakıyorsunuz yavruların vücutlarına canlı bomba yapıp bunları kullanıyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim dinimiz barış dinidir. Bunlar bizim dinimizi lekelediler, gölge düşürdüler"

Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız

"Bayrağımız rengini şehitlerin kanından alan bir bayraktır. Bu vatan bizim. Türkiye Cumhuriyeti ebedi devletmizdir. Osmanlı padişahlarının çoğu iyi bir cengaver ve yönetici oldukları kadar iyi bir şairlerdir. Daha 100 yıl önce Çanakkale Zaferini, İstiklal Harbi'ni millet olarak birlik ve beraberliğimiz sayesinde kazandık. 15 Temmuz'da da tek vücut olarak neticeye ulaştık. Bundan sonra da ihtilafa, tefrikaya düşmeden aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Hep birlikte bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Birlik beraberliğimizi bozmak için her dönem fitne koymaya çalışanlar oldu. Kardeşlerim, geçmişte bu nedenlerle çok acılar yaşadık. Kardeşi kardeşe düşman ettiler"

Cerablus operasyonunu başlattık, hainler yeni oyunlara başladı

"Türkiye geri adım atmayıp Cerablus operasyonunu başlatınca yeni oyunlar başladı. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı böyle değerlendirmek gerek. Ülkemizin 7 Ağustos'ta Yenikapı'da sergilediği birlik ve beraberlik manzarası hedef alındı. Bunlar, bu manzarayı görünce çıldırdı. Sayın Kılıçdaroğlu ve tüm arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum kendisine soğukkanlı ve sağduyulu duruş için teşekkür ediyorum"

Terör örgütlerine sesleniyorum; Kendinize çeki düzen verin

"Cizre halkı bölücü örgütün gerçek yüzünü görüp devletinin yanında yer aldı. Cizre'ye yapılan saldırı, bölge halkına yönelik intikam saldırısıdır. Pazar günü Gaziantep'e gidiyorum. Oraya başsağlığına gidiyorum. Oradaki şehitlerimizi anmaya gidiyorum. Değerli kardeşlerim lider, taşın arkasına gizlenirse millet, dağın arkasına gizlenir. Üzerine üzerine yürüyeceğiz. Saldırılar, Suriye'deki operasyonu geniş tutmamızın ne kadar başarılı olduğunun göstergesidir. Örgütlerin arkasındaki güçlere sesleniyorum, kendinize çeki düzen verin. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor ve gelmeyecek. Gelin bu milletle uğraşmaktan vazgeçin. Türkiye ve Suriye'de döktüğünüz kan yeter, Irak'ta, Afganistan'da, Tunus'ta döktüğünüz kan yeter. Filistin'de döktüğünüz kan yeter. Her gecenin sabahı olduğu gibi bu karanlık döneminde bir sonu mutlaka var. Türkiye olarak her türlü çabayı gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın vicdanı olan herkesi bu çağrımıza destek vermeye çağırıyorum. Durmak yok, yola devam. Müjde veriyorum size. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak"

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."
  • 10.08.2023 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel At ...

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz
  • 03.04.2023 14:30

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum "Ülkemizin en büyük şehir pa ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz
  • 29.03.2023 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi
  • 20.03.2023 09:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peyderpey inşaat çalışmalarına yönelik teme ...

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek
  • 16.03.2023 09:56

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"
  • 15.03.2023 14:17

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce vatanım ve milletim diyen herkesle iş birliği yapma ...