maritbet girişmaritbet
Web Tapu Nedir? Web Tapu İşlemleri Hakkında

Web Tapu Nedir? Web Tapu İşlemleri Hakkında

Web tapu nedir konulu yazımızda son dönemin popüler online tapu sistemi olan web tapu işlemleri hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Web tapu nedir ve web tapu işlemleri neler sorusu, son dönemde online aramalarda sıklıkla soruluyor. Web Tapu, tapu işlemlerinin bir anlamda online sistem üzerinden halledilmesini sağlayan platformdur. Bu sistem üzerinden başvuru yap ve başvuru takip modülleri üzerinden tüm detaylar incelenebiliyor. Ayrıca satışı için gayrimenkuller, yetki aldığım taşınmazları listele noktasından takip edilebiliyor. Web tapuda yapılacak işlemler kapsamında yetki verilebiliyor, sahtecilik girişimleri önleniyor, harç ödemesi yapılabiliyor, taşınmaz görüntülenip konumu tespit edilebiliyor.

Web Tapu Başvuru

Web Tapu İşlemleri üzerinden yapılan tüm tapu başvuruları takip edilebiliyor. Bununla birlikte tüm ödemeleri de bu sistem üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Web Tapu sistemi üzerinden gayrimenkul için yetki verme, yetki kaldırma, yetki talep onay ve yetkilendirdiğim taşınmazlar şeklinde liste görülebiliyor.

Web Tapu İşlemleri ve Randevu Sorgulama

Web Tapu İşlemleri listesi kapsamında başvuru, başvuru takip, randevu sorgulama gibi çok sayıda işlem gerçekleştirilebiliyor. Tapu senedi, ipotek belgesi, tapu kayıt örneği gibi işlemler Web Tapu sistemi üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca Beyan İşlemleri kapsamında İşlem Yapılmaz Beyan Tesisi ve İşlem Yapılmaz Beyan Terkini işlemleri de yapılabilmekte.

Web Tapu İşlemleri Başvuru Takip

Web Tapu Başvuru İşlemleri kapsamında Tapu İşlemleri, Kadastro İşlemleri, Osmanlıca Belgeler ve Eski Kayıt Belge İşlemleri, Harita İşlemleri için başvuru yapılıp işlemler gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca İşlem Türü kapsamında Satış, İpotek, Yabancıya Satış, Satış-İpotek ve Diğer İşlemler için başvuru yapılabiliyor. Yapılacak işlemler kapsamında İşlem Açıklaması da yapılabiliyor.

Web Tapu Giriş ve e-Devlet Girişi

Web Tapu sistemi kapsamında Taşınmazlar Listesi de görüntülenebiliyor. Web Tapu İşlemleri içerisinde başvuru, takip, başvuru takip, randevu sorgulama, randevu al, başvuru iptali, ipotek kaldırma gibi işlemler tek bir panel üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Web Tapu işlemleri için sisteme giriş, e-devlet üzerinden sağlanabiliyor. Bu da web tapu girişini kolaylaştıran yöntemlerin başında geliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Web Tapu Nedir? Web Tapu İşlemleri Hakkında
  • 16.04.2021 16:18

Web Tapu Nedir? Web Tapu İşlemleri Hakkında

Web tapu nedir konulu yazımızda son dönemin popüler online tapu sistemi olan web ...

Web tapu sisteminde emlakçı dönemi!
  • 06.10.2017 11:10

Web tapu sisteminde emlakçı dönemi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, web-tapu sistemine 800 emlakçı ekledi, pilot b ...