maritbet girişmaritbet
Veysel Eroğlu Artvin Yusufeli Barajı'nı inceledi

Veysel Eroğlu Artvin Yusufeli Barajı'nı inceledi

Bakan Eroğlu, Yusufeli ilçesinde yapımı süren Yusufeli Barajı'nda incelemelerde bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baraj nedeniyle yeni yerleşim yerine taşınacak Yusufeli ilçesine ilişkin, "Vatandaşlar merak etmesin, biz baraj inşaatından önce bu şehri kurar, vatandaşımızı yerleştiririz" dedi.

Bakan Eroğlu'na Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, DSİ 8. Bölge Müdürü Sabahattin Çapkınoğlu, Meteoroloji 12. Bölge Müdürü Uygar Us ve diğer yetkililer eşlik etti.
Bakan Eroğlu, Baraj Koordinasyon Merkezi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, baraj sebebiyle ilçe yerleşim yeri değişecek Yusufeli'nde halkın mağdur olmayacağını belirterek, "İmarla ilgili çalışmalar var ama Yusufeli'deki vatandaşlarımızın, belediyemizin, kaymakamlığımızın bazı teklifleri var. Onları dikkate alarak pazartesi imar planları ile ilgili toplantı yapılacak" ifadesini kullandı.

İmar planında yeni yerleşim yeri ile ilgili ev ve apartman tiplerinin belirlendiğini ancak bunu kendisinin beğenmediğini dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:
"Sayın Başbakanımız da beğenmedi. Dolayısıyla Türkiye'nin sayılı mimarlarına, yöreye has mimariyle yeni bir proje hazırlatılıyor. TOKİ marifeti ile önümüzdeki hafta hazırlanacak ama önce bize sunacaklar. Biz önce beğenelim ki daha sonra gelip vatandaşa göstereceğiz, hangi tip evleri nasıl istiyorsunuz diye. Bunları belirleyeceğiz. Çok uygun şartlarda altyapıyı tamamlayarak bunları biz yapacağız. Yollar, gerek yüksekokul gerekse diğer donatılarla burayı örnek bir ilçe haline getireceğiz."

Vatandaş memnuniyetinin kendileri için esas olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
"Öncelikle biz tatmin olacağız, memnun olacağız ki vatandaş da memnun olsun. Dolayısıyla vatandaşın görüşleri ne ise o istikamette yapacağız. Burada daha önce başka yerler seçilmişti. Vatandaş dedi ki 'Yansıtıcılar mevkisini istiyoruz.' Biz de 'Tamam, Yansıtıcılar mevkisini istiyorsanız yerleşim yeri burası olsun' dedik. Ona göre projelerimizi yapıyoruz. Nitekim yollar yapılıyor. Sondaj çalışmaları yapılacak. Vatandaşlar merak etmesin, biz baraj inşaatından önce bu şehri kurar, vatandaşımızı yerleştiririz."

"Mağduriyet değil, büyük bir memnuniyet olacak"

Eroğlu, Yusufeli'nde yayla, tabiat turizmini geliştirmek için büyük bir mastır planı hazırladıklarını da ifade ederek, şunları söyledi:
"Altıparmak'ı tabiat parkı ilan ettik. Buraya Rize, Artvin, Erzurum tarafından çok sayıda turist gelecek. Ekonomik açıdan burada turizm geliri artacak. Cennet gibi olacak. Bunun dışında bu bölgeye özel çalışmalar yapacağız. Hatta benim düşüncem Yusufeli'ne has arıcılık yapalım. Hatta burada sertifikalı bal üretip organik bal olarak bütün Türkiye'ye satalım. Bununla ilgili her türlü desteği vereceğiz, yer de tahsis edeceğiz, kredi de vereceğiz. Yani buraya barajın yapılması Yusufeli için bir şans oldu. Mağduriyet değil, büyük bir memnuniyet olacak. Bunun sözünü veriyoruz. Buradaki insanlar gerçekten bu vatana, millete, bayrağa bağlı, güzel insanlar. Buranın fahri hemşehrisi olarak bunu her zaman söylüyorum. Yusufeli'ne ne yapmak gerekiyorsa bizim boynumuzun borcudur."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!
  • 06.12.2021 10:44

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, yapı polisinin kurulmasından ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!
  • 06.11.2021 10:18

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Mardin ve Şırnak sınırları içerisin ...

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"
  • 21.06.2018 10:43

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak ...

Konut kredisi kullanımı 252 milyar liraya geriledi!
  • 17.06.2021 15:53

Konut kredisi kullanımı 252 milyar liraya geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstat ...

Yusufeli Barajı gövde inşaatında sona doğru!
  • 07.05.2021 11:38

Yusufeli Barajı gövde inşaatında sona doğru!

Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli'nin gövde ...

İstanbul'un barajlarında doluluk oranı %53,14 oldu!
  • 24.02.2021 11:14

İstanbul'un barajlarında doluluk oranı %53,14 oldu!

İstanbul'a su sağlayan barajların su seviyesi yüzde 53,14'e yükseldi. ...