maritbet girişmaritbet
Ürdün Kralı'nın mega yatı Marmaris'e demir attı

Ürdün Kralı'nın mega yatı Marmaris'e demir attı

Ürdün Kralı Abdullah'ın sahibi olduğu ve üzerinde helikopter pisti bulunan 4 katlı, 82 metre uzunluğundaki Sarafsa Marmaris'e geldi.

Ürdün Kralı Abdullah'ın, karısı Kraliçe Rania'yla sık sık seyahate çıktığı bilinen 1998 yapımı üzerinde helikopter pisti bulunan 4 katlı, 82 metre uzunluğundaki Sarafsa, sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'ne giriş yaptı. Vatandaşların ve turistlerin ilgi odağı olan yat, gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından limanın büyük rıhtımına demirledi.

Akaryakıt firmasına 360 bin lira ödedi 

Yatta Kral Abdullah ve Kraliçe Rania'nın olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi. Mega yata yakıt ikmali için İzmir'den 12 TIR mazot getirildi. Sarafsa'nın akaryakıt deposuna 150 bin litre mazot ikmali yapılırken, akaryakıt firmasına 360 bin lira ödendi.

Mega yatın içinde yok yok!

Sarafsa, 2010 yılında yapılan bir araştırmada dünyanın en büyük 100 yatı arasında 55'inci sırada gösterildi. 4 katlı yatta, bu katlar döner merdivenlerle birbirine bağlanıyor. 12 kişinin aynı anda misafir edilebildiği yatta, 20 personel görev yapıyor. Mermer döşemeli zeminlerin yerden ısıtmalı olduğu yatın muslukları ise altın kaplamalı. Yatın kraliyet yatak odasında hidrolik sistemle 35 derece eğilebilen bir duvar ve bu duvarın içinde dev bir ekranın yanı sıra 31 adet küçük ekran yer alıyor. Her türlü lüksün düşünüldüğü Sarafsa'da ayrıca jakuzi, spor odası, yemek salonu ve çalışma ofisi gibi bölümler de mevcut.

Kralın yatının akaryakıt ikmalinin ardından Marmaris'ten ayrılması bekleniyor.

Yorum Yaz