maritbet girişmaritbet
Ünlü çift Şile'deki bu evde köy hayatı yaşıyor!

Ünlü çift Şile'deki bu evde köy hayatı yaşıyor!

Mustafa Alabora ve Banu Zeytinoğlu çifti, Şile'de doğayla iç içe yaşadıkları evin çevresine 360 ağaç dikti.

Şile'de, köy hayatının tam ortasında, doğanın sarıp sarmaladığı huzur dolu bir atmosferde konumlanan bu ev, Mustafa Alabora ve Banu Zeytinoğlu'nun, köpekleri, çiçekleri, ağaçları ve kahkahalarıyla zenginleşmiş mutlu yaşamlarına tanıklık ediyor. ELLE Decoration ekibi, bu rengarenk karnavalın her köşesini gezer ve görüntülerken, Alabora'nın yakın dostu olan Mehmet Turgut da ev sahibi çifti fotoğraflıyor.

mustafa-alaboranin-evi

Oyuncu Mustafa Alabora ve BKZ İletişim'in kurucusu Banu Zeytinoğlu'nun insan ilişkileri konusundaki sıcak tavrı, daha evlerine adımınızı atar atmaz kendini belli ediyor.Köy hayatının ortasına daldığınız bu ev, zamanı ve mekanı unutturan cinsten. Arka kısmındaki bahçeden içeri girip ön tarafa geçtiğinizde, kendinizi engin bir boşluğa teslim ediyorsunuz. Uçsuz bucaksız yemyeşil ağaçlarla dolu bir vadiye karşı konuşlanan yapıda mimar Serhat Başdoğan'ın da emeği var.

silede-yasayan-mustafa-alabora

Alabora, arsayı 12 yıl önce aldığını, 10 yıl önce inşaata başlandığını ve 7 ayda evin tamamlandığını söylüyor. Beton yapıya yerleştirilen geniş pencereler, farklı cephelerinden açılan girişler, yüksek tavan, aydınlık ve özgür bir mekan yaratıyor. Ahşap zeminler, kirişler ve bölgesel taş duvarlar da doğallığın altını çiziyor.Buraya ilk geldiklerinde tek bir ağacın bile olmadığını belirten Alabora, leylandi, zakkum, manolya, mavi ladin, hatmi, zeytin, pavlonya, defne, incir, kiraz, dut, erik, vişne, nar, armut, elmadan oluşan tam 360 ağaç diktiklerini söylüyor.Sadece evlerinin bahçesine değil, belediyenin bahçesi de dahil olmak üzere, evlerinin etrafını da ağaçlandırmışlar. Zaten yaşam biçimlerinden ve hayata bakış açılarından dolayı buna şaşırmak pek mümkün değil.

Beton strüktürüyle modern çağrışımlar yaratan yapı, ahşabın egemenliği, çevresini saran ağaçlar ve çiçekler sayesinde sıcacık hisler veriyor. Sonsuzluk havuzuyla birleşen doğa manzarası, şehir hayatından izole edilmiş bir huzur yayıyor.Dinginliği çağrıştırsa da, bu ev sadece sessizlik içinde oturdukları bir yer değil. Her hafta sonu geleneksel olarak yapılan yemek davetleriyle burada 10-20 kişi ağırlıyorlarmış. Yemeklerin hepsi Mustafa Alabora'dan.Yemek yapmayı çok seven Alabora, lokal pazardan aldığı malzemelerden hazırladığı, bazen de icat ettiği yemekleri misafirlerine sunmaya bayılıyor. Her ikisi de bundan çok keyif aldıklarını, paylaşmanın ve keyif yapmanın önemini vurguluyorlar.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ünlülerin evleri Trump Towers'da
  • 19.11.2011 14:30

Ünlülerin evleri Trump Towers'da

Türkiye'nin 12 ünlü yüzü 12 mimarla biraraya geldi ve ortaya birbirinden güzel 1 ...

Ünlü isimlerin hayranlık uyandıran evleri!
  • 01.10.2020 10:27

Ünlü isimlerin hayranlık uyandıran evleri!

Yıldızlar, sanatçılar, hayranlık uyandıran evler.. Gayrimenkule yatırım yapmayı ...

İşte ünlülerin yaşadığı evler!
  • 19.01.2017 09:56

İşte ünlülerin yaşadığı evler!

Türkiye'de yaşayan ünlülerin yaşadığı muhteşem evler dikkat çekiyor ...

Ev dekorasyonunda beyazı tercih eden ünlüler!
  • 28.02.2015 20:46

Ev dekorasyonunda beyazı tercih eden ünlüler!

Ünlülerin evlerini gezen dekorasyon dergisi InStyle Home'daki 5 ünlünün beyaz ev ...

Ünlülerin Boğaz'ı gören evleri!
  • 21.02.2015 17:24

Ünlülerin Boğaz'ı gören evleri!

Ünlülerin evlerini yansıtan dekorasyon dergisi InStyle Home'un evini incelediği ...