maritbet girişmaritbet
Uçarlar Yapı'ya dolandırıcılık suçlaması!

Uçarlar Yapı'ya dolandırıcılık suçlaması!

Oyuncu Temmuz Karikutal, geçen yıl Uçarlar Yapı'dan aldığı dairenin başka birisine daha firma tarafından satıldığını iddia etti.

Bir dönem izlenme rekorları kıran ‘Arka Sıradakiler' dizisinde ‘Yadigâr' karakterini canlandıran Temmuz Karikutal, geçen yıl daire aldığı müteahhit hakkında ‘dolandırıcılık' suçlaması ile suç duyurusunda bulundu. Karikutal, emniyete dün verdiği ifadede “Bana satılan daire başka bir kişiye daha satılmış” dedi.

220 dairenin olduğu projenin sahipleri hakkında başka kişilerin de suç duyurusunda bulundukları anlaşıldı. Suçlanan müteahhit Metin Uçar ise "Kimseyi dolandırmamız söz konusu değil. Bizden kaynaklı olmayan bir takım sorunlar nedeni ile gecikme oldu. Teslimatları yıl sonuna kadar yapacağız" dedi.

ÖDEMESİNİ 2 GÜN İÇİNDE YAPTI

Temmuz Karikutal (32), 2017 yılı temmuz ayında Esenyurt'ta konut projeleri geliştiren Uçarlar Yapı Gayrimenkul Geliştirme Ve İnşaat Limited Şirketi ile sözleşme imzaladı. Karikutal, kaba inşaatı yüzde 90 biten projeden 160 bin TL bedelle 1+1 büyüklüğünde bir daire satın aldı. Karikutal sözleşmesini imzaladıktan iki gün sonra ödemesini banka yolu ile yaptı.

6 AY SONRA TESLİM EDİLECEKTİ

Tarafların anlaşmasına göre dairenin teslimi Ocak 2018'de yapılacaktı. Ancak, anılan süreçte teslimat yapılmadı. Daire sahipleri, projede bir ilerleme olmadığını görünce harekete geçti. Aralarında, memur, emekli ve sanatçıların da olduğu çok sayıda kişi şirket yetkililerine ulaşmaya çalıştı. 

SAVCILIĞA BAŞVURDULAR

Ancak teslim tarihinin üzerinden aylar geçmesine karşın herhangi bir gelişme olmadı. Temmuz Karikutal'ın yanı sıra çok sayıda kişi, Uçarlar Yapı ve şirket sahibi Metin Uçar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Karikutal, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuru sonrası, Beylikdüzü Polis Merkezi Amirliğine de şikayetçi sıfatı ile ifade verdi.

AYNI DAİRE BAŞKA KİŞİYE DE SATILMIŞ

Karikutal, dairesini alamadığı gibi, talep etmesine karşın parasını da alamadığını öne sürdü. Karikutal, kendisine satılan dairenin, S. M. isimli başka bir kişiye de satıldığını belirtti. Karikutal, aynı dairenin satışına ilişkin iki ayrı sözleşmeyi de savcılık başvurusunun ekine koydu

İNŞAATTA DA İLERLEME YOK

Temmuz Karikutal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Uçarlar Yapı'dan aldığım daire için, 2018 Ocak ayında yaşam başlıyor vaadinde bulunuldu. 2018 Ocak ayı olduğunda inşaatta hiçbir gelişme olmayınca müteahhit Metin Uçar ile görüştüm, bazı problemler olduğunu belirterek sürekli farklı tarihler verdi. Verdiği tarihlerin hiçbirinde sorunu gidermedi. Şu an Eylül ayındayız ve inşaatta hiçbir ilerleme yok. Aynı zamanda birçok daire 2-3 kişiye birden satılmış. Bu yüzden hiçbir ilerleme sağlanamıyor. Herkesin elinde müteahhit Metin Uçar'ın imzasının bulunduğu, Uçarlar Yapı'ya ait aynı sözleşmeler var. Benim satın aldığım daire de, benimle birlikte başka birine de satılmış. Elimde benimle aynı daireyi alan kişinin de sözleşmesi var" dedi.

KİMSEYİ DOLANDIRMADIK

Hakkında suç duyurusunda bulunulan Uçar Yapı'nın sahibi Metin Uçar ise "Piyasa koşulları ortada... Proje yüzde 90-95 seviyesine gelmiş. Şimdiye kadar 33 milyon TL harcamışız. Başka bir firma nedeni ile sıkıntıya düştük ve sıkıntılar yaşıyoruz. Aynı dairenin farklı kişilere satışı söz konusu değil. Öyle bir şey varsa da düzeltilir. Ortada bir mağdur varsa o da benim. Yıl sonuna kadar teslimatları yapmayı planlıyoruz." (Hürriyet)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'3,5 milyon dolarlık evimi tefeciler aldı'
  • 30.11.2018 13:58

'3,5 milyon dolarlık evimi tefeciler aldı'

Kardeşi yüzünden 3,5 milyon dolarlık evini kaybeden Fatih Ürek, merak edilenleri ...

Uçarlar Yapı'ya dolandırıcılık suçlaması!
  • 22.09.2018 10:17

Uçarlar Yapı'ya dolandırıcılık suçlaması!

Oyuncu Temmuz Karikutal, geçen yıl Uçarlar Yapı'dan aldığı dairenin başka birisi ...

Metin Uçar, Cityscape'te yeni projelerini anlattı!
  • 08.09.2016 16:14

Metin Uçar, Cityscape'te yeni projelerini anlattı!

Uçarlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uçar, Dubai Cityscape 2016 Fuarı'nda e ...

Sevda Dalgıç oyunculuğu bıraktı, Alaçatı'da mekan açtı!
  • 24.07.2016 10:15

Sevda Dalgıç oyunculuğu bıraktı, Alaçatı'da mekan açtı!

Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı Özge karakteriyle tanınan Sevda Dalgıç, ...