maritbet girişmaritbet
Tuzla'da müsilaj temizleme çalışmaları devam ediyor

Tuzla'da müsilaj temizleme çalışmaları devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde başlatılan "Müsilaj Temizleme Seferberliği" kapsamında çalışmalar sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde başlatılan "Müsilaj Temizleme Seferberliği" kapsamında Anadolu Yakası sahillerinde yürütülen temizlik çalışmaları sürüyor.

Caddebostan sahilindeki temizleme çalışmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, deniz salyalarını süzgeçlere doldurarak atık torbalarına koydu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirdiği kuruluşlara ait tekneler, deniz süpürgeleri ve botların çalışmaları da açık denizde devam ediyor.

Tuzla sahilde katı sıvı emici aracıyla devam eden müsilaj temizleme çalışmalarına Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da katıldı.

Yazıcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müsilaj temizleme çalışmalarının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda sürdüğünü ifada etti. Müsilajda zaman zaman artış ve azalışlar olduğunu belirten Yazıcı, "Bakanlık bu işe tam manasıyla girdi. Birçok yerden alınan desteklerle kıyı kenar çizgisinde olan illerin desteğiyle çalışmalar devam ediyor. İnşallah Tuzla'mızın İstanbul ile birlikte iyi bir noktaya geleceğine inanıyoruz." dedi.

Yazıcı, Marmara Denizi'nin müsilajdan kurtulması için herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Marmara'ya kıyısı olan illerde 25 milyon insan yaşıyor. Hepimizin birlikte denize göz bebeğimiz gibi bakmamız gerekiyor. İstanbul'da ve Marmara'ya kıyısı olan illerde kimyasal ve biyolojik arıtma tesislerinin kapasitelerini artırmasıyla birlikte Marmara Denizi ve Tuzla'mızın eski haline dönmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...