maritbet girişmaritbet
TÜRSAB’a göre 6 günlük bayram tatili turizm sektörüne hareket katacak!

TÜRSAB’a göre 6 günlük bayram tatili turizm sektörüne hareket katacak!

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, hükümetin yaptığı açıklama doğrultusunda, Kurban Bayramı tatilinin Cumhuriyet Bayramı ile 6 gün olmasının sektöre ciddi bir canlılık katacağını söyledi

 

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, hükümetin yaptığı açıklama doğrultusunda, Kurban Bayramı tatilinin Cumhuriyet Bayramı ile 6 gün olmasının sektöre ciddi bir canlılık katacağını söyledi.

Ulusoy, yaptığı açıklamada, Türk turizmindeki yabancı turist sayısının Ortadoğu'daki siyasi, Avrupa'daki ekonomik krize rağmen geçen yıla göre arttığını bildirdi.

Yaklaşan Kurban Bayramı'nın sektörde hareketlilik getirmesini beklediklerini anlatan Ulusoy, şöyle konuştu:

"Hükümetimizin yaptığı açıklama doğrultusunda, Kurban Bayramı tatilinin Cumhuriyet Bayramı ile 6 gün olması sektöre ciddi bir canlılık katacaktır. Bu doğrultuda tatilini 5 gün olarak planlayanlar daha önceden rezervasyon yaptıkları için sorun yaşamayacaklar. Seyahatlerini 10 olarak planlayanların ise iş yerlerinden izin alarak tatillerini uzatabileceklerini düşünüyoruz. Özellikle yurt içi ve yurt dışında büyük hareketlilik yaşanacağı tahmin ediliyor. 400 bin kişinin yurt içinde, 200 bin kişinin ise yurt dışındaki programlara katılacağını düşünüyoruz" dedi.

"Tatile çıkacak vatandaşlar seyahat sigortası yaptırmalı

Ulusoy, Kurban Bayramı'nda tatile çıkacak vatandaşların rahat ve huzurlu bir tatil geçirmesini dileyerek, şöyle konuştu:

"Özellikle Seyahat acentaları kanalıyla tatile çıkacak vatandaşlarımızın paket tur satın aldıklarında, mutlaka seyahat sigortasını yapmaları gerektiğini, bunun yasal bir zorunluluk olduğunu özellikle ve bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Kurban Bayramı rezervasyonlarında yurt içi turlarda Antalya bölgesi başta olmak üzere sanatçılı gala programlarıyla lanse edilen Kıbrıs, Marmaris, Bodrum, Çeşme, Fethiye ve Kuşadası, kültür turlarında ise Kapadokya, Pamukkale, ve İzmir çevresini kapsayan İyon turlarının yoğun talep göreceğini tahmin ediyoruz."

İstanbul yakınları için Safranbolu turlarının da ilgi göreceğini ifade eden Ulusoy, "Yurt dışı turlarda ise vizesiz destinasyonlar başta olmak üzere orta Avrupa, Amsterdam, Roma, Floransa, Paris, Dubai, Beyrut, Rusya, İspanya, Dubrovnik, Budapeşte, Prag, Mısır, Hindistan turlarının rağbet göreceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’yi 8 ayda en çok Alman, Rus ve İngiliz turist ziyaret etti
  • 13.10.2022 14:52

Türkiye’yi 8 ayda en çok Alman, Rus ve İngiliz turist ziyaret etti

Türkiye'ye, Uzak Doğu ve Amerika Kıtası ülkelerinden gelen turistler kültür ve ş ...

Gastronomi treni ilk seferine Afyonkarahisar'da başladı
  • 06.10.2022 16:50

Gastronomi treni ilk seferine Afyonkarahisar'da başladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) turizme yeni bir ivme kazandırma ...

Tatilcilerin dönüş trafiği yoğunlaştı!
  • 17.07.2022 09:36

Tatilcilerin dönüş trafiği yoğunlaştı!

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sonuna yaklaşılırken dönüşe geçen tatilciler, ...