maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin ilk makine ihtisas OSB'si kuruluyor!

Türkiye'nin ilk makine ihtisas OSB'si kuruluyor!

Yalova Çiftlikköy'de kurulan ilk makine ihtisas OSB projesinin cazibe merkezi olması bekleniyor.

Türkiye'nin ilk makine ihtisas OSB'si Yalova Çiftlikköy'de kuruluyor. OSB Başkanvekili Akar, bir cazibe merkezi kurduklarını belirterek, “Burada makine, yedek parça sektörü için üretim yapılacak” dedi

Türkiye sanayisi ve KOBİ'lerin en güçlü olduğu alanların başında gelen makine sektöründen müjdeli haber geldi. Türkiye'nin ilk makine ihtisas OSB'si yakın zamanda kuruluyor. Yalova Çiftlikköy ilçesinde İstanbul-İzmir otoyol gişelerinin hemen çıkışında kurulan OSB, tam bir sanayi vadisi olarak tasarlandı. Bölgeden 100 ülkeye makine satılacağını söyleyen Yalova İMES OSB Başkanvekili Kemal Akar, "Yalova'da yerli, yenilikçi ve yeşille dost yeni bir makine üretim üssü kuruyoruz. Ülkemiz sanayicileri için çok kısa sürede cazibe merkezi olacak" dedi.

PARSELLER SINIRLI SAYIDA

Yalova İMES OSB'de makine, yedek parça, otomotiv gibi ana sektörlerden oluşan, NACE kodlarıyla belirtilmiş üretimlerin gerçekleşeceğini aktaran Akar, "Sınırlı sayıda parselleri uzun vadeli ödeme planlarıyla sanayicilerimizin hizmetine sunuyoruz" diye konuştu. OSB'de altyapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal donatı alanlarının çeşitliliğine dikkat çeken Akar, hem sanayici hem de bölgede istihdam edilecek çalışanların ihtiyaçlarının tamamlanmasını hedeflediklerini kaydetti. Ortak enerji tüketimlerinin OSB'de kurulacak güneş enerji santralinden temin etmeyi planladıklarını anlatan Akar, "İleri arıtma tesisimiz var. Arıtılan suyu sulama suyu olarak hizmete sunacağız" diye konuştu.

BİRİM ENERJİ FİYATLARINI YÜZDE 20 UCUZLATACAK

Yenilenebilir enerji yatırımlarıyla enerji birim fiyatlarını OSB'lerdeki ortamlama fiyatlardan yüzde 20 daha uygun hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Akar, şunları anlattı: "Liman yatırımı yapmak suretiyle OSB katılımcısının nakliye maliyetlerini azaltmayı, OSB içerisinde antrepodepo kurmak ve işletmek suretiyle OSB katılımcısının lojistik maliyetini minimize etmeyi planlıyoruz. Ayrıca katılımcının zorunlu gelir ve gider harcamalarını da düşürmeyi hedefliyoruz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin ilk makine ihtisas OSB'si kuruluyor!
  • 07.11.2017 09:12

Türkiye'nin ilk makine ihtisas OSB'si kuruluyor!

Yalova Çiftlikköy'de kurulan ilk makine ihtisas OSB projesinin cazibe merkezi ol ...

Tempa Pano, Makine İhtisas OSB'de 25 milyon dolar yatırımla yeni tesis kurdu!
  • 09.09.2013 14:04

Tempa Pano, Makine İhtisas OSB'de 25 milyon dolar yatırımla yeni tesis kurdu!

Tempa Pano, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 25 milyon dolar yatırımla ...