maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin en pahalı evleri!

Türkiye’nin en pahalı evleri!

Türkiye, özellikle İstanbul ve güneydeki sahil bölgeleri dünya emlak piyasasında zirve tırmanışında...Peki Türkiye'nin en pahalı evleri hangileri?

Türkiye'nin en pahalı evleri sıralamasında kuşkusuz başı İstanbul çekiyor. Tarihi yalılar, köşkler, dört tarafı deniz gören villalar, rezidanslar…

Anadolu Hisarı'ndaki ofisinde bugüne dek pek çok yalının satışını yapan Ayıkcan Emlak'ın sahibi Yüksel Ayıkcan ile buluşuyoruz. En pahalı yalıyı soruyoruz. Ayıkcan, “Yalılar, tablo gibidir, paha biçilemez” diyor: “Yalının fiyatını satıcı ve alıcı belirler… Yalıların denize cephesi (rıhtım boyu), bulunduğu semt, kullanım alanı ve restorasyonunun aslına uygun yapılıp yapılmadığı fiyatını belirleyen önemli kriterler, tabii hikâyesi de…”

Buna göre en pahalı yalının adını veriyor: Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı. Bugün Erbilgin ailesine ait yalı Yeniköy'de. İki köşküyle birlikte 150 milyon Euro'luk (345 milyon TL) bir fiyatı var. Üslubu neo-barok eğilimli, neredeyse 100 yıllık bir geçmişe sahip. Erbilgin ailesi yalıya 1985'te sahip olmuş. İlk sahibi, Abdülhamit'in oğlu Şehzade Münip Paşa. Yalıyı sonra Burhanettin Efendi, ondan da Mısırlı Ahmet İhsan Bey 1923'te satın alıyor. Arsası 2 bin 808 metrekare, toplam kullanım alanı 3 bin 630 metrekare. Tıpkı Sait Halim Paşa Yalısı'ndaki gibi, 1957 yol istimlakı sebebiyle köprüsü yıktırıldığından, korusu caddenin karşısında yüksekçe bir duvar içinde metruk halde kalmış. Ahşap kepenkli odalar ve sofalar geniş tutulmuş. Yalının mimari bakımdan dikkate değer kısmı, Münip Paşa zamanından kalma, restorasyon yapılmamış, halen müştemilat olarak kullanılan selamlık kısmı.

115 MİLYONA VİLLA

İstanbul'un en pahalı villasına gelince... Ayıkcan, Bebek sırtlarında dört tarafı deniz gören, Jumbo'nun sahibi Çolakyan ailesine ait üç salonlu, sekiz odalı villayı işaret ediyor. Değeri 50 milyon Euro (115 milyon TL). Bahçesi 900 metrekare, kullanım alanıysa bin 815 metrekare. Dört ayrı banyonun bulunduğu evde yedi-sekiz araçlık da otopark var. Her noktasından ayağınızın altına aldığınız deniz manzarası evin değerinin asıl belirleyicisi.

18 MİLYONA REZİDANS

İstanbul'da yükselen rezidanslar el yakıyor. Tamamlanmak üzere olan Zorlu Center'da fiyatların epey yüksek olacağı konuşuluyor. Ancak şimdilik birinci sırada İstanbul Sapphire yer alıyor. Sapphire'in en büyük dairesi 9-10 milyon dolar (16-18 milyon TL) arasında. 750 metrekarelik dairede İstanbul adeta ayaklarınızın altında. En büyük dairelerden biri Sapphire'in sahibi Nahit Kiler'e ait. AVM'si de bulunan Sapphire'in en büyük özelliği ilk defa bir gökdelenin doğal havalandırmaya sahip olması. Ev sahibi olan ünlüler arasında Hülya Avşar, Hadise gibi isimler yer alıyor.

İZMİR

Arkas malikanesi

İzmir'in en pahalı evleri Arkas Holding'in sahibi Lucien Arkas'a ait. “Evleri” diyoruz çünkü aile yadigarı olan Bornova'daki tarihi ev, ‘Deniz Tarihi Müzesi' haline getirildi. Müzede 89 gemi maketi, 126 parça gemi antikasıyla deniz temalı 67 tablo bulunuyor. Arkas'ın yine Bornova'da bulunan ve ikamet ettiği evse çok geniş bir arazi içinde, yüksek duvarlarla çevrili bir malikane. İzmir'in en pahalı evi burası. İçindeki antikalar da cabası. Değeri için 20 milyon dolar (36 milyon TL) civarında bir mebladan bahsediliyor.

BODRUM

Giderek daha lüks oluyor

Bodrum'da şimdilerde ünlüler Mandarin Oriental Resorts'a akın ediyor. Cem yılmaz'dan Koç ve Sabancı ailelerine, hatta Suudi Kralı'na kadar pek çok zengin aile buradan villa alıyor. Fiyatlara gelince...

Villalar 4.5 milyon Euro (10.5 milyon TL) konutlarsa 2 milyon Euro'ya kadar çıkıyor. Diğer bir lüks projeyse Vicem Yalıları (üstte). En pahalı ev 594 metrekare. Bu ev 4 milyon Euro'ya (9.2 milyon TL) satıldı.

ANKARA

Bilkent'i Bilkent yapan ev

Ankara'da sürekli yeni yapılar inşa ediliyor ama bir malikane öne çıkıyor. Bilkent'i Bilkent yapan bina dersek abartmış olmayız. Malikane eski YÖK Başkanı İhsan Doğramacı'ya ait. Doğramacı Konutu'nun etrafında kuş uçurtulmuyor. Ama yakında müze olarak hizmet vermeye başlayacak. TURYAP Bilkent Yetkilisi Emel Candemir'e göre, 10 bin metrekareden büyük arsası olan evin fiyatı yaklaşık 15 milyon dolar (27 milyon TL).

Alaçatı revaçta

 Sahile inecek olursak, Çeşme'nin en güzel evi olarak Aya Yorgi Koyu'ndaki yer hizmetleri alanında çalışan Çelebi ailesinin evini (üstte) gösterebiliriz. Alaçatı'daysa Alaçatı Port, öne çıkan projelerden biri oldu. Aynı sitede Muhtar Kent'ten, Hüsnü Özyeğin ve Cem Boyner'e tanınmış isimlerin de evleri bulunuyor.

RİZE

Konağa fiyat biçilemiyor

Biraz da Karadeniz'e bakalım: Rize'deki Tuzcuoğulları Konağı tarihi dokusuyla en bilineni. Yapı, Rize'nin merkezinde, Piriçebi Mahallesi'nde. 1700'lü yıllarda yapılan konak, iki dönümlük bir arazide. Bodrumda depolar var, zemin katta 200 metrekare bir salonla banyolu ve şömineli dört oda var. Üst katta da yedi oda ve bir salon var. Toplamda 1000 metrekarelik bir yapı. Değerinin 10 milyon dolardan (18 milyon TL) başlayacağı tahmin ediliyor.

MARDİN

Tokmaklar Evi apartman gibi

Mardin'in evleri meşhurdur. Bunlar arasında şair Murathan Mungan'ın ailesinin oturduğu konağı da sayabiliriz.  ‘En pahalı ev' dediğimizde Yenikapı Mahallesi'nde, Emineddin Külliyesi'ne yakın, Süryani bir aileye ait Tokmaklar Evi'ni başa koymalı. Satışa çıksa 7 milyon dolar (12.6 milyon TL) edeceğini söyleyen emlak uzmanı Bedirhan Çırık yapının bir apartman gibi dairelere ayrıldığını, bazı yarı açık mekânlara ek yapıldığını söylüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı
  • 05.04.2014 15:35

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı

Apple'ın Türkiye'deki ilk mağazası Zorlu Center'da açıldı. Açılıştan çok özel ka ...

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!
  • 19.11.2012 17:08

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!

Boğaz manzarasına sahip Zorlu Center'ın son durumunu emlaktasondakika.com olarak ...