maritbet girişmaritbet
‘Türkiye’nin doğusuyla batısını kardeş yaptık’

‘Türkiye’nin doğusuyla batısını kardeş yaptık’

Gebze, Orhangazi, İzmir Otoyolunun Kemalpaşa, Torbalı bağlantı yolu düzenlenen törenle açıldı.

Dünya'nın en büyük 4. köprüsü

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, Gebze, Orhangazi, İzmir Otoyolu'nun 6,5 kilometrelik Kemalpaşa -Torbalı bağlantı yolunun açılışında, otoyolun tamamlanmasıyla İstanbul'a gitmek isteyenlerin Körfez'i dolaşmadan dünyanın en büyük 4'üncü köprüsünü kullanarak, karşı tarafa hızlıca geçebileceğini söyledi.

Yıldırım, projenin bütçesinin 55 ülkeninkinden daha büyük olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin terörle değil otoyol projesi gibi güzel işlerle anılmak istediğini belirtti.

Projenin 5 Türk firmasının oluşturduğu Otoyol A.Ş. tarafından yapıldığını anımsatan Yıldırım, Türkiye'de yapılmaz denen işlerinin artık yapıldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, Türkiye'nin doğusuyla batısını kardeş yaptık. Teröre inat Hakkari'ye, Şırnak'a, Bingöl'e, Iğdır'a havalimanı yaptık. Çünkü başımızda bu ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan vardı."
Yıldırım, terör örgütünün 1980'lerde Türkiye'yi bölme hesapları yaptığını ama bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade ederek, bölgeye hastane, havalimanı, okul yapıldıkça onların siyasete girme kararı aldıklarını belirtti. 

HDP'nin 7 Haziran'da söylediklerinin arkasında durmadığını ve gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını söyleyen Binali Yıldırım, partinin milletvekili ve genel başkanlarının bölücü söylemler içerisine girdiklerini söyleyerek suçsuz, masum insanları katleden polis ve askerleri şehit eden katillerle mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini belirtti. 

HDP genel başkanlarına çağrı

Ortadoğu'da masum insanların kanı üzerinden rekabet yapıldığını, buna karşı duranların Türkiye'yi dışarıdan bitiremeyeceklerini anlayınca taşeronları devreye soktuklarını söyleyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir bölücü hain PKK terörü vardı, bir de şimdi DAEŞ'i çıkardılar. Onlar da din adına insanları öldürüyor. Bizim dinimiz insanı öldüren değil, insanı yaşatan dindir. Bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmaktır. Onun için bizim inancımızda masum insan öldürmek yok. Kabe'yi bile yıkacağız diyen bir anlayışın yanında hiç bir Müslüman olamaz, sempatiyle bakamaz. PKK ne ise DAEŞ de odur. Bunlar hep dışarıdan kontrollü terör örgütüdür. HDP başkanlarına şu çağrıda bulunuyorum. Bu millet size destek olacak, çıkın deyin ki; 'PKK terör örgütüdür, şiddetle lanetliyoruz.' Biz nasıl PKK'yı DAEŞ'i lanetliyorsak siz de PKK'ya tavrınızı koyun. Koyamazsınız çünkü o terör örgütü sizi esaret altına almış, artık bunu anladık. Onun için gereğini yapar, onlara oy veren vatandaşlarımız da üzülmesin. İşte 1 Kasım geliyor, nasıl aldatıldığının hesabını soracaklar ben buna inanıyorum.''

Vatandaşların "Yolların kralı Binali Yıldırım" tezahüratları üzerine, Yıldırım ise, yolların kralı olmaz, kuralı olur diyerek karşılık verdi.

Binali Yıldırım'ın ardından söz alan Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ise projeyle İstanbul-İzmir arasındaki ulaşımın 3,5 saate düşeceğini belirterek, otoyolun İzmir'in lojistik ağının güçlenmesine önemli katkılar sunacağını söyledi. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Yıldırım kendi kullandığı otomobille bağlantı yolundan geçti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...