maritbet girişmaritbet
'Türkiye yüksek gelirli ülkeler sınıfına yükseldi'

'Türkiye yüksek gelirli ülkeler sınıfına yükseldi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferansla bağlandığı Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'taki Mabeyn Köşkü'nden Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açılış törenine telekonferansla bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tünelin hayırlı olması temennisinde bulundu.

"Tünelle Ilgaz Dağı 8 dakikada geçilebilecek" 

17 kilometrelik geçidin, zorlu kış şartlarında sık sık kapandığı için vatandaşların mağdur olduğunu ifade eden Erdoğan, "Hizmete açtığımız bu tünelle Ilgaz Dağı 8 dakika gibi kısa bir sürede dışarıdaki hava durumundan etkilenmeden geçilebilecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü rakamla 718 milyon, eski rakamla 718 trilyon lira yatırım bedeli olan bu eserin, son aylarda adeta seriye bağladıkları büyük proje açılışlarının şu an itibarıyla son halkası olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Haziranda Osmangazi Köprüsü ile başladığımız, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli ile sürdürdüğümüz açılışlara bugün de Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tünelini ekliyoruz. Türkiye 2002'de 83 karayolu tüneline sahipti. 14 yılda buna 189 yeni tünel daha ekledik. Kara, demir ve şehir içi tünellerinin toplamında bu sayı 393'e çıkıyor. Az önce sayın Başbakanımız da ifade ettiler, bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 18 bin 300 kilometre ilave ile yaklaşık 25 bin kilometreye ulaştırdık. Ülkemizi yüksek hızlı tren hatlarıyla tanıştırdık. Şu anda bin 213 kilometredeyiz. Yeni hatların inşası hızla devam ediyor. 29 yeni havalimanıyla 81 vilayeti bulunan ülkemizde 55 havalimanına sahip olduk. İstanbul'da halen inşası süren yeni havalimanımız dünyanın en büyüğü olacaktır."

Eğitimden sağlığa, enerjiden toplu konuta kadar diğer hizmet alanlarında da benzer başarılara imza attıklarının altını çizen Erdoğan, 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerlediklerini ifade etti.

OECD müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Hesaplama Sistemine geçilmesiyle birlikte milli gelirden büyümeye kadar pek çok alanda aslında çok daha iyi bir seviyede olunduğunun ortaya çıktığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi size bir müjde daha veriyorum; nitekim OECD, Türkiye'nin de içinde yer aldığı 8 devletin orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçtiğini açıkladı. Elbette sıkıntılarımız var. Sınırlarımız içinde ve dışında adeta yeni bir İstiklal Harbi mücadelesi veriyoruz. 15 Temmuz ihanetini unutmadık. Burada verdiğimiz kayıpları unutmadık. Şehitlerimizi, gazilerimizi unutmadık. Terörle mücadelede yaptığımız fedakarlıkları unutmadık. Ama bütün bunlar aynı zamanda ülkemizin gelişmeye, kalkınmaya, büyümeye devam ettiği gerçeğini de ortadan kaldırmıyor. Türkiye, güvenlik sorunlarıyla birlikte büyüyebileceğini ispat etmiş bir ülkedir. Esasen terör saldırılarının ekonomik saldırılarla desteklenmesinin sebebi işte bu başarıdır." 

Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaşmalarını kimsenin engelleyemeyeceğini vurguladı. "Şu anda sizlerle aynı heyecanı gerçekten Ilgaz Tünelinin o görünen aydınlık yüzünde yaşamak isterdim. Şimdi tabii ekranda izliyorum." diyen Erdoğan, bir kez daha 15 Temmuz şehitlerine, terörle mücadele şehitlerine, Suriye'de El Bab şehitleri ve diğerlerine Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm gazilere şükranlarını ifade ederek, "Rabbimden onlara da şifalar diliyorum. Bu vesileyle Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tünelimizin yapımında, inşasında emeği geçen başta Başbakanımız olmak üzere, bakanlarımıza, bunun yanında yüklenici firmaya, mimarından mühendisine kadar, işçisine kadar herkesi bir kez daha şahsım ve milletim adına kutluyorum. Tünelimiz, yollarımız aydınlık yarınlarımızın müjdecisi olsun." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'yle geçiş 34 dakika!
  • 11.04.2017 13:11

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'yle geçiş 34 dakika!

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli projesiyle birlikte dağ geçişi 34 dakika sürecek ...

Ilgaz Tüneli'nde çalışmalar sona yaklaştı!
  • 23.11.2016 10:07

Ilgaz Tüneli'nde çalışmalar sona yaklaştı!

Çankırı'da hayata geçirilen Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin tamamlanması içi ...

OECD’nin İstanbul Merkezi açıldı!
  • 23.01.2021 09:14

OECD’nin İstanbul Merkezi açıldı!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) İstanbul Merkezi faaliyete gird ...

'AVM’ler, terzi, berber, kuaför esnafını bitiriyor'
  • 12.05.2018 17:26

'AVM’ler, terzi, berber, kuaför esnafını bitiriyor'

Türkiye’de serbest meslek sahibi ve kendi hesabına çalışanların toplam istihdam ...

EBRD'den Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'na destek!
  • 12.01.2018 09:43

EBRD'den Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'na destek!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD), Türkiye'nin Ulusal Enerji Verimliliğ ...

Konutta ve çevresel koşullarda gelişme var!
  • 04.12.2017 12:15

Konutta ve çevresel koşullarda gelişme var!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de ...