maritbet girişmaritbet
Türkiye-Japonya başkanları Japon Bahçesi'nde bir araya geldi!

Türkiye-Japonya başkanları Japon Bahçesi'nde bir araya geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Japonya Şimonoseki Belediyesi arasında 1972 yılından bugüne devam eden kardeşlik 45.yılına girdi.

Kardeşliklerinin 45.yılını kutlayan iki belediyenin başkanı Kadir Topbaş ve Shintaro Maeda Balat'taki Japon Bahçesi'nde bir araya geldi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş mevkidaşı Şimonoseki Belediye Başkanı Shintaro Maeda ve beraberindeki heyeti ilk önce İstanbul Büyükşehir Belediye binasındaki makamında ağırladı. Misafirleriyle bir süre görüşen Başkan Topbaş daha sonra kendi kullandığı araçla misafirleri Balat'taki Japon Bahçesin'e getirdi.

400 Yıllık Gelenek

Bahçe içerisinde yer alan Japon evinde çay seremonisine katılan Başkan Topbaş 400 yıldır sadece özel ustalar tarafından demlenen çaydan içti. Başkan Topbaş her yıl mutlaka çay seremonisine katıldığını ve bir yıl boyunca kendini zinde hissettiğini söyledi.

İBB ile Şimonoseki arasındaki kardeşliğin 45.yılı münasebetiyle Japon Bahçesi'nde düzenlenen programda konuşan Başkan Topbaş, “Uzak mesafelerin dostluklar için bir önemi yoktur. Önemli olan gönül birlikteliğidir” dedi. Zor zamanlarda gösterilen vefanın dostluklarda önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Ülkeler arasında gösterilen vefa gelecek nesillerinde bu dostluğu devam ettirmelerini sağlayacaktır. Geçen yıl Japonya ziyaretimde ekselansları Japonya Başbakanı Shinzo Abe beni çok iyi ağırladı. Kendi evimdeymişim gibi hissettim. Zaten iki ülke olarak misafir seven milletleriz. Şimonoseki'yi ziyaret ettiğimde ise İstanbul'a çok benzediğini gördüm. Orada lale bahçelerini ziyaret ettim ve açan laleleri gördüm. Sayın Başbakan Abe'ye de İstanbul'da Sakura ağaçları dikeceğimizi söylemiştim.”Sakura ağacının çok güzel bir ağaç olduğunu ve İstanbul'a da çok yakıştığını vurgulayan Başkan Topbaş, bu yıl İstanbul'a bin tanesi renkli, iki bin atmış tanesinin de beyaz olmak üzere üç bin atmış yetişkin Sakura ağacının dikildiğini söyledi.

Lale Festivali

Dikilen Sakura ağaçlarının iki şehir arasındaki 45 yıllık dostluğun nişanesi olarak dikildiğini vurgulayan Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Ben 505 tane daha yıl sonuna kadar Sakura ağacının İstanbul'a dikilmesini istedim. Bu yıl yine baharı müjdeleyen Laleler İstanbul'da açmaya başladı. 22 milyon lale İstanbul'da açıyor. Yarın Sayın Shintaro Maeda ile birlikte 1 haftadır devam eden Lale Festivali'nin açılışını yapacağız. Cumartesi günü de Sultanahmet Meydanı'nda 674 bin Laleden oluşan dünyanın en büyük canlı halısının açılışına katılacağız. Mayıs ayı başında da Erguvan Şenliklerini başlatacağız.”Şimonoseki Belediye Başkanı Shintaro'da yaptığı konuşmada Japon Bahçesi'nin iki ülke arasındaki dostluğu gösteren en önemli yerlerden biri olduğunu söyledi. Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin 127 yıl önce başladığını hatırlatan Shintaro, “Şimonoseki ile İstanbul arasındaki kardeşliğin bu yıl 45.yılındayız. Bu kardeşliğimizin sonsuza kadar devam edeceğine inanıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen Laleler ve Erguvan ağaçları için bahçeler kurduk. Artık bahar Japonya'da daha güzel oluyor” ifadelerini kullandı.- Fahri Hemşehrilik Beratı-
Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş mevkidaşı Şimonoseki Belediye Başkanı Shintaro Maeda'ya İBB Meclisi kararıyla ‘Fahri Hemşehrilik Beratı' verdi.

Başkan Topbaş ayrıca Şimonoseki Halkoyunları Ekibinin düzenlediği gösteriyi izledi ve bir süre mevkidaşı ile birlikte dansa eşlik etti.Başkan Topbaş daha sonra da Şimonoseki Belediye Başkanı Shintaro Maeda ve beraberindeki heyete Feriye Lokantasında akşam yemeği verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye-Japonya başkanları Japon Bahçesi'nde bir araya geldi!
  • 18.04.2017 10:15

Türkiye-Japonya başkanları Japon Bahçesi'nde bir araya geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Japonya Şimonoseki Belediyesi arasında 1972 y ...