maritbet girişmaritbet
Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi tanıtıldı!

Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi tanıtıldı!

Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Eğitim Merkezi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, ''Şu anda filomuzda bulunan bütün uçak tiplerinin eğitimini bu merkezde verme imkanına sahibiz. Uçuş emniyeti konusunda parasal yönden ve insan kaynağı yönünden hiç bir tasarrufa gitmedik'' dedi

 

Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Eğitim Merkezi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, ''Şu anda filomuzda bulunan bütün uçak tiplerinin eğitimini bu merkezde verme imkanına sahibiz. Uçuş emniyeti konusunda parasal yönden ve insan kaynağı yönünden hiç bir tasarrufa gitmedik'' dedi.

Florya'da bulunan THY Uçuş Eğitim Başkanlığı binasında gerçekleştirilen THY Uçuş Eğitim Merkezi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Topçu, Uçuş Eğitim Merkezi'ne son 3 yılda 50 milyon dolar yatırım yaparak, eğitimde dünya standartlarının üzerine çıktıklarını belirtti.

Topçu, pilotlukta genel eğitimi almış adayların son eğitiminin buradaki merkezde yapıldığını kaydederek, ''Şu anda filomuzda bulunan bütün uçak tiplerinin eğitimini bu merkezde verme imkanına sahibiz. Uçuş emniyeti konusunda parasal yönden ve insan kaynağı yönünden hiç bir tasarrufa gitmedik. Her zaman en iyinin gayreti içinde olduk. Global bir çok hava yolu şirketinin de üzerinde olduğumuzu düşünüyorum'' diye konuştu.

THY'nin 2023 vizyonu çerçevesinde pilot ihtiyacının giderilmesi için eğitim çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Hamdi Topçu, şöyle devam etti:

''Uçuş akademimizde şu anda yılda 100 pilot yetiştirme imkanımız varken, bunu biz daha fazla geliştirip uluslararası düzeyde bir uçuş okulu kurarak bunu da Türk sivil havacılığının emrine amade etmek istiyoruz. Bu çerçevede geçen yıl Aydın Havalimanı'nı 25 yıllığına kiraladık, uçuş pistlerinin yenileme işlemleri devam ediyor. İnşallah 1 Mart itibariyle bu havalimanı da eğitime açılmış olacak. 2013'ün ilk çeyreğinde 300'e yakın pilot adayı arkadaşımızı Amerika ve Avrupa'nın bir kaç merkezinde yetiştirilmek üzere gönderiyoruz.''

Genç pilotların yetişmesi için yatırımların devam ettiğini belirten Topçu, ''Mevcut eğitim uçaklarımıza ek olarak da 12 tane daha yeni eğitim uçağı bir kaç gün içerisinde alacağız. Simülatör ihtiyacını karşılamak için 3 yeni simülatör de alımına karar verdik. Onun da önümüzdeki günlerde ihalesi bitmiş olacak. Uçak almak kolay, onun lojistiği zor'' diye konuştu.

Topçu, her şeyin kusursuz olması için uçuş emniyeti konusunda son derece hassasiyet gösterdiklerini anlatarak, ''Biz her şeyimizde bir numara olmak zorundayız. Bunun için insan kaynağımız çok önemli'' dedi.

İstanbul'da yapılacak 3. havalimanında THY'nin kullanım alanının ne kadar olacağına ilişkin soruya da Topçu, ''Atatürk Havalimanı'nın yüzde 70'ini kullanan THY'nin yeni havalimanında operasyonlarını daha iyi yapması için bazı istekleri olacak. Tabiki bu istekleri ihaleyi kazanan firmayla görüşecek. Ama şu anda biz kendi hazırlıklarımızı yapıyoruz'' diye cevap verdi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil

THY Genel Müdürü Temel Kotil de bir numara olmak için her şeyde iyi olmanın gerektiğini belirterek ''Eğitimde bir numara değilseniz diğer konularda bir numara olmanız geçici olur, zamanla kaybedersiniz. Burası dünyanın en iyi eğitim merkezlerinden birisi. Önemli olan 2 bin 500 pilotumuzun burada en iyi eğitimi almaları ve 6 ayda bir eğitimlerini tazelemeleriyle en iyi olarak devam etmeleri'' diye konuştu.

Kotil, Atatürk Havalimanı'nın 2013 Ağustos itibariyle servis verdiği koltuk sayısı bakımından Avrupa'nın ikinci büyük havalimanı olacağına inandıklarını kaydetti.

Türkiye'nin 3. havalimanıyla birlikte Avrupa'nın havacılık merkezi olacağını belirten Kotil, ''Şu anda dünyadaki en iyi eğitim merkezlerinin birindeyiz, bu iyilik yalnızca buradaki cihazlarla olmuyor. Buradaki en iyilik eğitim kadrosunun ve eğitime gelen arkadaşlarımızın gönülden çalışması'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kotil ve Topçu, simülatör uçaklarda eğitim pilotlarıyla birlikte uygulamalı uçuş eğitimini basın mensuplarıyla birlikte yaşadı.

Simülatör uçakta yaptığı değerlendirmede Kotil, uçak korkusu taşıyan bazı yolcuların bu korkusunu bu simülatör uçaklardaki alıştırmalarla yendiklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Uçakta bir pilotun başına gelebilecek her türlü ihtimali burada pilotlarımıza uygulamalı gösteriyoruz. Geçenlerde İzmir'de yıldırım çarpan uçağımızı tek motor ile emniyetli bir şekilde indiren arkadaşlarımıza da buradan teşekkür ediyorum. Tek motorla bir uçak, 2-3 saat gidebiliyor. Uçakta her şeyin yedeği var, her şeyden en az 2 tane var. Emniyet havacılığın olmazsa olmazıdır. Biz dünyada marka bir havayoluyuz, burası da bunun eğitim merkezi; eğitim merkezimiz de marka bir kuruluştur.''

Temel Kotil, simülatör uçakta pilot koltuğunda, basın mensuplarıyla birlikte karlı havada İstanbul Boğazı üzerinden bir uçuş gerçekleştirirken, Hamdi Topçu da pilot koltuğundan gerçeğiyle aynı bir uçuş yaptı.

Daha sonra acil durumlarda yolcuların ve kabin görevlilerinin uçakta gaz maskeleri ve can yeleklerini kullanma ve uçağı boşaltma eğitimleri uygulamalı olarak gösterildi.

THY, Uçuş Eğitim Merkezi'nin 1994'te uçuş eğitimine başladığı, bugün 10 adet tek motorlu, 2 adet çift motorlu ve 2 adet jet motorlu olmak üzere 14 eğitim uçağı, 6 adet Full Flight Simülatör uçağı ve diğer teknik eğitim aletleriyle donatıldığı belirtildi.

Fatih Çakmak/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TAGO Mimarlık, THY için simülasyon merkezi tasarladı
  • 13.07.2017 10:12

TAGO Mimarlık, THY için simülasyon merkezi tasarladı

Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects, Türk Hava Yolları için ...

Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi tanıtıldı!
  • 01.02.2013 15:49

Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi tanıtıldı!

Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Eğitim Merkezi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan THY Y ...