maritbet girişmaritbet
TSE belgeli çatılar güven verecek

TSE belgeli çatılar güven verecek

İzocam Tekiz “TSE” onaylı çatı ve cephe ürünleri ile yangın güvenliğine dikkat çekiyor

Yangın yalıtımının önemini her fırsatta vurgulayan İzocam'ın, Tekiz Tesisleri'nde üretimini gerçekleştirdiği çatı ve cephe ürünlerinin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kriterlerine uygunluğu da bulunuyor.

İzocam yangın yalıtımını her fırsatta gündeme getirmeye çalışıyor. Yangın yalıtımı, binaların içerisinde yangına dayanıklı bölümler oluşturmak ve yangının yayılmasını önlemek amacı ile yapılıyor. İzocam da yangın yalıtımına sosyal sorumluluk bilinciyle yaklaşıyor ve ülkemizde Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik'e uygun şekilde yapılar inşaa edilmesine yönelik desteklerini sürdürüyor. 

Yangın yalıtımında geliştirilecek detay, yapılacak uygulama ve seçilecek malzemelerde, malzemelerin yanmazlık özelliğine dikkat edilmesi, yangınla mücadelede büyük rol oynuyor. Can ve mal güvenliği, kayıpları en aza indirmek için tasarım ve seçim aşamasında hassasiyet gösterilerek, birbirleriyle uyumlu malzemelerin kullanımı önem taşıyor. Bu nedenle yangın yalıtımı için en uygun ürünler olarak Camyünü ve Taşyünü öne çıkıyor.

İzocam, Tekiz Tesisleri'nde, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kriterlerine uygun olarak, İzocam Tekiz markası altında Mineral Yün Yalıtımlı panellerin üretimini gerçekleştiriyor. Yüksek yangın güvenliği istenilen yapılarda veya yanıcı, parlayıcı maddelerin depolandığı yerlerde tercih edilen İzocam Tekiz Taşyünü Yalıtımlı Paneller kesintisiz üretim kullanılarak üretiliyor. Metal dış kabuk ve yalıtım dolgu olarak kullanılan “A” yanmazlık sınıfındaki Taşyünü  tabakası sayesinde yangına dayanıklı kompozit bir sistem elde ediliyor. 

Yangın emniyetinin yanı sıra yüksek ses ve ısı yalıtımı da sağlayan paneller, çevreye zararlı madde içermiyor. Hadvelerin içini de doldurmak üzere dilimlenen lifler, panelin içine dik olarak basınç mukaveti artacak şekilde yerleştiriliyor. Taşyünü yalıtımlı çatı ve cephe panelleri yüksek yangın dayanımı, ses ve ısı yalıtımı için her iki yüzü sac kaplı olarak üretiliyor. Mineral yün yalıtımlı çatı panelleri, eğimi %7'den yüksek çatılara uygulanıyor. 

Günümüzde ihtiyaçların ve yatırımların büyümesiyle birlikte yüzlerce işyerinin ve binlerce insanın bir arada bulunduğu işyerleri ve alışveriş merkezleri, sanayi yapıları karşımıza çıkmaktadır. Buna bağlı olarak yangın ihtimaline karşı son derece güvenli çözümlerin devreye girmesi gerekiyor. 50 yıl öncesiyle karşılaştırıldığında artık günümüz binalarında çok daha farklı malzemeler kullanılabiliyor. Bugün Türkiye'de yatırım yapan yabancı sermayeli kuruluşlar, tesislerin çatı ve duvarlarında yangın emniyeti için A sınıfı malzeme kullanımını şart koşuyor. A sınıfı yanmaz malzemelerin, yeni Avrupa Yangın standartlarına göre sadece mineral yünler (camyünü ve taşyünü) olduğu biliniyor.

İzocam, ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sistemi'ni Tekiz Tesislerinde de hassasiyetle uyguluyor. Uluslararası bir standart olan, Malzeme Yönetmeliği'nin 6. maddesine göre; “ürünün yönetmelikte belirtilen temel gerekleri karşılamasına imkân veren malzeme” anlamına gelen “CE” işaretine ise tüm bina ürünleri sahip… Aynı zamanda, mineral yün ürünleri; taşyünü ve camyünü için sadece bio ürün kategorisine verilen EUCEB sertifikası bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzocam, afet bölgelerindeki çadırkentlere yalıtım malzemesi desteğine başladı
  • 15.02.2023 10:02

İzocam, afet bölgelerindeki çadırkentlere yalıtım malzemesi desteğine başladı

Ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketine yönelik bir baş sağlığı mesajı yayınl ...

Soğuk kış aylarında su sayaçları ve borular İzocam'a emanet!
  • 04.02.2023 10:13

Soğuk kış aylarında su sayaçları ve borular İzocam'a emanet!

Kara kış kapıya dayandı, İzocam su sayaçları ve borular için uyardı.  Hem s ...

İzocam'dan mineral yün üretiminde yüzde 80'e varan geri dönüşüm!
  • 31.12.2022 09:50

İzocam'dan mineral yün üretiminde yüzde 80'e varan geri dönüşüm!

Mineral yünlerin üretiminde yüzde 80’e kadar geri dönüştürülmüş malzeme kullanan ...

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?
  • 20.12.2022 09:59

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?

Türkiye’nin dünyaca ünlü yalıtım markası İzocam, yapımında geri dönüşümlü malzem ...

İzocam’a bir ödül de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan!
  • 22.10.2022 13:03

İzocam’a bir ödül de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan!

İhracattaki ve iş güvenliğindeki başarılarını ödüllerle taçlandıran İzocam'a bir ...

Bina yalıtımında sık sorulan 9 soru ve yanıtları!
  • 18.05.2022 11:08

Bina yalıtımında sık sorulan 9 soru ve yanıtları!

Lider marka İzocam, tüketicilerin doğru bilgiye ulaşmaları amacıyla, bina yalıtı ...