maritbet girişmaritbet
TİM'den İzmirli depremzedelere 10 milyon TL destek!

TİM'den İzmirli depremzedelere 10 milyon TL destek!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İzmirli depremzedelere 10 milyon TL destek verileceğini açıkladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İzmir iş dünyası tarafından başlatılan, depremde hayatını kaybeden vatandaşların ev sahibi yapılmasının amaçlandığı "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasına 10 milyon lira destek verdiklerini açıkladı. 

Gülle, Ege İhracatçı Birliklerinde düzenlenen basın toplantısında, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de meydana gelen depremde yaşamını yitirenler için Allah'tan rahmet diledi. 

İzmir'in acısını, yaralarını, hüznünü hep birlikte hissettiklerini belirten Gülle, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni etti. 

Bir yandan pandemi, bir yandan seller ve deprem süreçlerinin yaşandığını dile getiren Gülle, "Bu zorlu süreçte bizleri anlamlı kılan birlikteliğimiz ve birbirimize sahip çıkmamız. Bizim adımız 'birlik'. İhracatçı birliklerimiz Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu her durumda milletimizin yanında oldu. Biz Türkiye'nin üretim, ihracat gücüyüz." dedi. 

Geçmiş dönemde Afrin Harekatı kapsamında da yardım yaptıklarını söyleyen Gülle, şunları kaydetti:

"İzmir'de da çok anlamlı bir STK dayanışması var. Bu STK'lere teşekkür ediyoruz. 'Birlikten İzmir Doğar' kampanyasına 12 ihracatçı birliğimizin yanında Türkiye'nin 61 ihracatçı birliğiyle ve TİM olarak da bu kampanyada birlikteyiz. Bu birlikteliğimiz bizim gücümüz. Çok kısa zaman içinde Tarım ve Orman Bakanlığımızın tahsis etmiş olduğu arsaya 1 yıl içinde hem konut hem de sosyal tesislerle vatandaşlarımıza yuva oluşturmaya çalışıyoruz. Örnek bir dayanışmadır. Türkiye bu işi son derece başarılı yapıyor. Türkiye'nin her tarafından yardım ve destekler aktı buraya. Sayın Cumhurbaşkanımız başından sonuna kadar bu projeye destek verdi. Ona da bir kez daha teşekkür ediyoruz. İnşallah bu birlikteliğin, bu dayanışmanın resmini tamamlamak adına bizler de TİM ve ihracatçı birliklerimiz olarak bu kampanyaya 10 milyon lira destekle katılıyoruz." 

Kampanya yoğun ilgi gördü

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi de kampanyayla hedeflerinin bir an önce İzmir'in yaralarını sarmak olduğunu ifade etti. 

Kampanyanın, dünyanın dört bir tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Eskinazi, "50 milyon lira toplama hedefiyle yola çıkmıştık. İlk iki günde kampanyamıza gösterilen ilgiyi görünce bu hedefi de aşacağımızı öngörüyoruz. Kampanyamızda hedefi aştığımızda yapacağımız yardımın boyutu da artacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan projemize ilk andan itibaren büyük destek verdi. Evleri yapacağımız arsayı bizlere bedelsiz tahsis etti." diye konuştu. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz
  • 03.04.2023 14:30

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum "Ülkemizin en büyük şehir pa ...

Başkan Arısoy Zeytinburnu Millet Bahçesi'ni anlatıyor
  • 13.10.2022 11:47

Başkan Arısoy Zeytinburnu Millet Bahçesi'ni anlatıyor

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, millet bahçesinin bulunduğu alanın 195 ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Yılmaz Erbek Apartmanı'nı 'kalitesiz beton' ve 'ucuz işçilik' yıkmış
  • 17.07.2022 09:40

Yılmaz Erbek Apartmanı'nı 'kalitesiz beton' ve 'ucuz işçilik' yıkmış

İzmir depreminde 11 kişinin hayatını kaybettiği Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok'a ...

Bakan Kurum: "Ümraniye'de etaplar halinde iki bin konutluk kentsel dönüşüm  yapılacak"
  • 04.07.2022 13:18

Bakan Kurum: "Ümraniye'de etaplar halinde iki bin konutluk kentsel dönüşüm yapılacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Ümraniye Zemin Altı ...