maritbet girişmaritbet
THBB, sürdürülebilirlik konusuna odaklandı

THBB, sürdürülebilirlik konusuna odaklandı

“Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında ilk hazır beton tesisi ile çimento fabrikasının belgelendirilmesi yapıldı.

Türkiye'de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 30 yıldır uğraş veren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), sürdürülebilirlik konusundaki gelişmelere öncülük ediyor. Kalite, çevre ve iş güvenliği uygulamalarıyla sektörün gelişimine büyük katkı sağlayan THBB, çevre dengesi ile ekonomik büyümeyi birlikte ele alan, doğal kaynakların verimli kullanımını sağlayarak çevresel kaliteye önem veren, aynı zamanda gelecek kuşakların ihtiyaçlarını tehlikeye sokmaksızın bugünkü ihtiyaçlarını karşılayabilen bir model olan sürdürülebilirlik konusuna odaklandı. Bu doğrultuda, 2017 yılında Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin Bölgesel Sistem Operatörü olarak atanan THBB ve Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin Belgelendirme Kuruluşu olmaya hak kazanan KGS, “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi”nce belgelendirmek üzere başvuran firmalara yönelik çalışmalarına devam ediyor. 

Bu doğrultuda, hazır beton tesisini belgelendirmek üzere başvuran Akçansa Çimento San. ve Tic. AŞ'nin Gebze Hazır Beton Tesisi'nde KGS tarafından denetimde bulunuldu. Yapılan denetimler sonucunda Akçansa Gebze Hazır Beton Tesisi, “Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazandı. 
 
Bu belgelendirmenin ardından Akçansa, Büyükçekmece Çimento Fabrikası'nı belgelendirmek üzere başvuruda bulundu. KGS tarafından yapılan denetimler sonucunda Akçansa Büyükçekmece Çimento Fabrikası da “Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazandı. 
 
Akçansa Çimento San. ve Tic. AŞ'nin almaya hak kazandığı belgeler 30 Kasım 2018 tarihinde İstanbul'da düzenlenen bir törenle Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar'a takdim edildi.

Işık: “Türk hazır beton sektörü olarak sürdürülebilirlik konusunda dünyadaki ilklerden birini başardık”

Beton Sürdürebilirlik Konseyinin Türkiye'deki Bölgesel Sistem Operatörü olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) Başkanı Yavuz Işık törende yaptığı konuşmada, “Dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye'de sürdürülebilirlik konusuna odaklandık. Bu doğrultuda ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi'ni Türk hazır beton ve çimento sektörlerine sunduk. Bu Sistem, çevre dengesi ve ekonomik büyümeyi birlikte ele almakta, doğal kaynakların verimli kullanımını sağlayarak gelecek kuşakların ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemektedir. Türk hazır beton sektörü olarak sürdürülebilirlik konusunda dünyadaki ilklerden birini başardık. Bu vesileyle, ülkemizdeki ilk ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelerini' almaya hak kazanan Birliğimiz üyesi Akçansa'yı Genel Müdürü Sayın Umut Zenar nezdinde kutluyorum. Bu vesileyle, hazır beton ve çimento sektörlerimizi bu sisteme dâhil olmaya davet ediyorum.” dedi.

Zenar: “Sektörümüzde ilklere imza atmaktan gurur duyuyoruz”

Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar törende yaptığı konuşmada, “Büyükçekmece Fabrikamız ve Gebze Hazır Beton Tesisimizle sorumlu kaynak kullanımı konusunda uluslararası normlara uygunluğumuzu kanıtlayarak başarımızı aldığımız belgelerle taçlandırdık. Türkiye için birer ilk oluşturan bu sertifikalar sektörümüz ve ülkemiz için gurur verici.” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

THBB, sürdürülebilirlik konusuna odaklandı
  • 02.12.2018 03:13

THBB, sürdürülebilirlik konusuna odaklandı

“Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında ilk hazır beton ...