maritbet girişmaritbet
TET, müteahhitlik ve müşavirlik çalıştayı yapıldı!

TET, müteahhitlik ve müşavirlik çalıştayı yapıldı!

İnşaat Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri İhracat Stratejisi Çalıştayı yapıldı.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), ‘İnşaat Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri İhracat Stratejisi Çalıştayı'nı gerçekleştirdi. Çalıştayda sektörün ihracat/döviz kazandırıcı faaliyetler bağlamında stratejik planları konuşulurken, gelecek projeleriyle hedef, vizyon ve stratejik öncelikler belirlendi. Çalıştay'da açılış konuşması yapan Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk Sahra Altı Afrika ülkelerini hedef gösterdi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen 2023 Hizmet İhracatı Stratejisi Projesi kapsamında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla 2023 Ulusal Hizmet İhracatı Strateji Belgesi oluşturulması için sektör paydaşlarının katıldığı bir dizi çalıştay başlatan TET, yedincisi olan “İnşaat Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri İhracat Stratejisi Çalıştayı”nı 26 Ekim'de gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarını TET Başkan Yardımcısı Dr. Güven Uçkan'ın ve Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk'ün yaptığı İnşaat Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri İhracat Stratejisi Çalıştay programına müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetleri sektöründen önemli isimler katıldı. Son yıllarda Türkiye'de hızla büyüyen Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik hizmet sektörünün potansiyelinin altını çizen TET Başkan Yardımcısı Dr. Güven Uçkan; “Türk müteahhitlerinin 1972 yılından 2002 yılına kadar yurt dışında üstlendiği iş hacmi toplam 46.6 milyar dolar iken, 2002 yılından günümüze kadar üstlenilen iş hacmi ise 276 milyar doları aşmıştır. Bu gelişmelere bakıldığında 2015 yılı gelirleri itibariyle uluslararası müteahhitlik ve müşavirlik hizmeti veren en büyük 250 şirketin 40'ının Türk şirketi olması bizlere bu başarının tesadüf olmadığını ispatlıyor. Dünya genelinde işlem hacmi 500 milyar doları aşan uluslararası müteahhitlik sektörü ve 65 milyar dolara ulaşan müşavirlik sektörleri ticaretinden daha fazla pay almayı hedefliyoruz” dedi.

Hedef Sahra Altı Afrika Ülkeleri

Ekonomi Bakanlığının Teknik Müşavirlik ihracat/döviz kazandırıcı faaliyet gerçekleştiren şirketlere yönelik teşviklerin devam ettiğini belirten Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, 43 ülkede 233 projeye destek garantisi verildiğini, diğer destek kalemleri ile birlikte sektöre şu ana kadar 15 milyon TL destek sağlandığını aktardı. Son yıllarda inşaat projelerinde büyük gelişme sağlayan sahra altı Afrika ülkelerinin potansiyeline dikkat çeken Öztürk, müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetlerinde bu bölgelerde fark yaratılabileceğinin altını çizerek ihracat/döviz kazandırıcı faaliyet rakamlarımızı artırmak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için bu potansiyeli değerlendirmeliyiz mesajı verdi.

Sektör temsilcilerine önemli mesajlar veren Öztürk, “Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşması için mal ihracatı ile birlikte hizmet ihracatının eşzamanlı adımlar atması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin GSMH'da hizmet sektörünün yüzde 60'lık paya sahip olduğunu vurguladı. Kamu ve özel sektör işbirliği ile hizmet sektörünün gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmasını hedeflediklerini belirten Uğur Öztürk, bu amaç için teknik müşavirlik sektörüne yönelik devlet yardımı programlarının ve müteahhitlik sektörünün uluslararası alanda gelişmesine yönelik çalışmaların uygulanmaya devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TET, müteahhitlik ve müşavirlik çalıştayı yapıldı!
  • 28.10.2016 14:59

TET, müteahhitlik ve müşavirlik çalıştayı yapıldı!

İnşaat Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri İhracat Stratejisi Çalıştayı ...