maritbet girişmaritbet
TEB Aile Akademisi Evi'nin açılış törenine Fatma Şahin katıldı!

TEB Aile Akademisi Evi'nin açılış törenine Fatma Şahin katıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Güçlü aile, zayıf kadın ve çocuk anlamına gelmiyor" dedi

Şahin, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile imzalanan protokol kapsamında hazırlanan Kızılay'daki "aile akademi evi"nin açılışına katıldı.      

Törendeki konuşmasında Şahin, ailenin insanlık tarihi kadar eski bir kurum olduğunu belirterek, "Biz büyük bir aileyiz. Biz Türkiye ailesiyiz ve bu ailenin güçlenmesi ve geleceğe hazırlanmasına bu ailedeki herkesin çok önemli katkısı var" dedi. 
     
Bugünün, 15 Mayıs Birleşmiş Milletler Dünya Aile Günü olduğunu hatırlatan Şahin, insanoğlunun fiziki ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal ihtiyaçlarının da bulunduğunu ifade etti. 
     
Bireylerin aile içinde doğup kişiliklerini burada geliştirdiğine dikkati çeken Şahin, insanların ilk okulunun ve ilk öğretmenlerinin ailesi olduğunu vurguladı. 
     
Nesillerin düzgün bir şekilde ilerlenmesinde ailenin önemine değinen Bakan Şahin, Avrupa'da 2008'de başlayan finans krizinin sosyal bir krize dönüştüğüne dikkati çekti. Şahin, "Bizim birçok tsunamiye rağmen, birçok engele, sıkıntıya rağmen hala en güçlü tarafımız ailemiz. Aile değerlerimiz sorunları çözme kapasitemizi artırıyor ve en az zararla buradan çıkabilme gücü sağladığını görüyoruz" diye konuştu. 
     
Şahin, yabancı mevkidaşlarının kendisine "Aile değerlerinize çok dikkat edin. Biz bunu çok yok ettik, yeniden toparlamanın maliyeti de çok yüksek" uyarılarında bulunduğunu, sosyal alanlarda değişim ve dönüşümü tersine çevirmenin yüksek maliyetli olduğunu söyledi. 
    
"Güçlü aile zayıf kadın ve çocuk anlamına gelmiyor" görüşünü aktaran Bakan Şahin, bireyi güçlendireceğiz diye aile kurumunun zayıflatılmasının doğru bir anlayış olmayacağına dikkati çekti. 
     
Ağustos böceği ve karınca örneği
     
Türkiye'nin, 2023'te dünyanın en büyük ekonomileri arasında olma hedefini anımsatan Şahin, bunun temelden, bireyden ve çocuktan başladığına işaret etti. 
     
Bakanlığının TEB ile yaptığı çalışmanın bu açıdan da önemli olduğunu kaydeden Şahin, çocukların tasarruf kültürünü temelden kazanabileceğini aktardı. 
     
Ağustos böceği ve karıncanın hikayesini hatırlatan Bakan Şahin, yaptıkları araştırmalar sonucunda ailelerin dağılmasındaki en önemli nedenlerden birinin ekonomik sorunlar olduğunu bildirdi. 
     
Şahin, ekonominin aile değerleri açısından da önem taşıdığını belirterek, "Birey işini, gücünü kaybettiğinde huzur ve mutluluğu sağlamak da çok kolay olmuyor. O yüzden bireyin para yönetimini, finansal okur yazarlığını, ailenin toplam gelir gider dengesini, tasarruf bilincini baştan sağlam kodlanırsa ve iyi yönetilmeye başlar, bir bilinç, farkındalık oluşturulursa o zaman en az zararla oradan çıkar" dedi. 
     
"Herkesin kazanacağı ve gelecek adına herkesin çok daha mutlu, huzurlu olduğu bir Türkiye hepimizin en önemli temel hedefi" ifadelerini kullanan Şahin, sürdürülebilir başarının önemine işaret etti. 
     
Çocuk sayısının artırılması
     

Öte yandan toplantının bitiminde, bir gazetecinin, çocuk sayısının artırılmasına yönelik teşvik çalışmasında "Üçüncü çocuk için 5 bin lira verileceğine" ilişkin haberleri hatırlatması üzerine, Bakan Şahin, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki çalışmanın devam ettiğini, konuyla ilgili bugün bir toplantının yapılacağını söyledi. 
     
Şahin, şöyle devam etti: "Bunlar netleşmeden bu rakamları dile getirmek yanlış olur. Maliye Bakanlığının ve Hazine Müsteşarlığının bu söylenen rakamlarla ilgili maliyet analizlerini yapıp ona göre bunu belirtmemiz gerekiyor. Tek başımıza bizim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, 'Her çocuğa şu parayı verelim' dememiz dilek ve temenni olur. Kurumsal manada önce bütün paydaşlarımızla bunun altyapısını oluşturup, netleştirip bunun mali finansmanını yapmalıyız. O çalışmalar bugün, yarın olgunlaşacak. Olgunlaştıktan sonra zaten Sayın Başbakanımız kamuoyuyla paylaşacak." 
     
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Bozoğlu
     
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu da aile konusunda farkındalık oluşturmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi. 
     
Eğitim ailede başlar, anlayışıyla yaptıkları çalışmalarda, aile mutluluğunu artırmayı hedeflediklerini ifade eden Bozoğlu, TEB ile imzaladıkları protokol kapsamında başlatılan projede, 40 bine yakın kişinin eğitim aldığını, yıl sonuna kadar 100 bin kişiye ulaşma hedeflediklerini dile getirdi. 
     
Bakan Şahin, konuşmaların ardından TEB Aile Akademi Evi'nin açılışını yaptı. 
     
Sarp Özer/AA

Yorum Yaz