maritbet girişmaritbet
Tavuk Dünyası’nın şube sayısı 2020’de 500’e ulaşacak!

Tavuk Dünyası’nın şube sayısı 2020’de 500’e ulaşacak!

Müşterilerine, 'Hiç tavuk yediniz mi?' diyerek özel hazırladıkları soslarla pişirilen etleri servis eden Tavuk Dünyası 8 ayda 19 şubeye ulaştı

 

Müşterilerine, 'Hiç tavuk yediniz mi?' diyerek özel hazırladıkları soslarla pişirilen etleri servis eden Tavuk Dünyası 8 ayda 19 şubeye ulaştı. Özmar Gıda Genel Müdürü Taylan Kaya, amaçlarının 2020 yılına kadar yurtiçinde ve yurtdışında 500 şubeye ulaşmak olduğunu söyledi. Kaya, ortaklık için yatırımcılardan büyük rağbet gördüklerin kaydetti.

Yaklaşık 15 yıl iki büyük restoran zincirinin bayiliklerini yaptıktan sonra kendi işini kurmaya karar veren 3 genç girişimci, sektöre hızlı bir giriş yaptı. Tavuk Dünyası adıyla kurdukları markaları ile 8 ayda 19 şubeye ulaştıklarını belirten Özmar Gıda Genel Müdürü Taylan Kaya, kesinleşen yeni sözleşmeler ile bu rakamın gelecek sene sonunda 40'a çıkacağını söyledi. Kısa sürede hem tüketicilerden hem de iş ortaklığı anlamında yatırımcılardan büyük rağbet gördüklerini belirten Kaya, hedeflerini, Tavuk Dünyası markasını ülkenin önde gelen franchise zincirlerinden biri haline getirmek olarak açıkladı. Tavuk Dünyası'nı rakiplerinden ayıran özelliği ise Türk damak tadına uygun ve sağlıklı pişirme yöntemleri ile hizmet veren Türk tavuk restoranı olması. Tavukların reçete ve soslarını hazırlayan kişi yeminli bir usta. Ürünler patentli ve sırrını şirkette sadece üç kişi biliyor.

Alışılmışın dışına çıkarak müşterilerine tavuk şiş, tavuk döner ya da fritözde pişen kaplamalı ürünler sunmak yerine alternatif bir konsept sunduklarını aktaran Kaya'ya Türkiye'nin her yerinden bayilik talebi geliyor. Sadece Türkiye'den de değil Londra, Almanya, Türkmenistan ve Irak'tan da teklif aldıklarını kaydeden Kaya, yurtdışına master franchise modeli ile açılma planlarının ilerleyen zamanlarda hayata geçeceğini ifade etti. Kaya'nın verdiği bilgiye göre, Tavuk Dünyası'nın bayiliğini almak isteyen kişiler alışveriş merkezleri (AVM) veya ana caddeler üzerinde bir yer seçmek zorunda. 250 ile 350 bin TL arasında yatırımla açılabilecek restoranlar, 2-3 yıl içinde kendini amorti ediyor. "Biz bir Türk zincirini dünya markası yapmak için yola çıktık, 2020'de dünya genelinde 500 şubeye ulaşmak istiyoruz. Tüm altyapımız hemen şimdi 100 şubeye ulaşacak şekilde hazır. Yurtdışındaki görüşmeler sürüyor." diye konuşan Kaya, markayı büyütmek adına güç ve vizyon katacak ortaklık tekliflerine de sıcak baktıklarını söyledi. Kaya, uzun soluklu hedeflerinin sadece Tavuk Dünyası markası olmadığını, üç yeni konseptle daha tüketicinin karşısına çıkacaklarını anlattı. Bu halkalardan biri alâkart restoran zincirlerinden oluşacak olan ve hem kırmızı hem de beyaz etlerin bir arada olacağı 'Beyaz Tabak' isimli yeni markaları.

Sadece helal kesim sertifikasına sahip ülkenin önde gelen tavuk üreticilerinin ürünleri tercih ediliyor. Tavuk Dünyası restoranlarında sadece kemiksiz, fileto tavuk etleri kullanılıyor. Bu ürünlerin reçete ve patent hakları Tavuk Dünyası'na ait özel soslarla 12-14 saat marine edildikten sonra servis ediliyor. Aile restoranı ve self servis konseptinde iddialı olan restoran zinciri, yiyecekleri özel tavalarda ve müşterilerin gözü önünde pişiriyor. Servisler ise porselen tabaklarda, metal çatal ve bıçaklarla yapılıyor. Yiyeceklerin lezzetli olması için malzemelerin birinci kalite olmasına özen gösteriliyor. Yaklaşık 30 çeşit patentli soslarının bulunduğunu ifade eden Taylan Kaya, soslarının yapımı için Tekirdağ'da acıka imal ettirdiklerini belirtti. Kaya, soslar için birinci kalite malzeme kullanmanın önemine dikkat çekti. "Türk nüfusunun yüzde 70'i beyaz et, yüzde 28'i kırmızı et, yüzde 2'si balık tüketiyor. Tavuk eti tüketen bir toplumuz ancak biz müşterimize daha önce tatmadıkları lezzetler sunuyoruz, hiç tavuk yediniz mi sloganı ile lezzetimize dikkat çekiyoruz ve olumlu karşılığını da alıyoruz." dedi.

Zeliş Yıldıral/Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tavuk Dünyası, İstanbul ve İzmir’deki restoran sayısını artırıyor
  • 30.03.2021 14:30

Tavuk Dünyası, İstanbul ve İzmir’deki restoran sayısını artırıyor

Tavuk Dünyası, eşsiz lezzet deneyimini daha fazla konuğuna yaşatmak için farklı ...

Tavuk Dünyası, üç AVM'de daha restoran açtı
  • 12.03.2021 09:35

Tavuk Dünyası, üç AVM'de daha restoran açtı

Tavuk Dünyası, ödüllü ve akılalmaz lezzetlerini daha çok lezzetsevere sunmak üze ...

Tavuk Dünyası’nın şube sayısı 2020’de 500’e ulaşacak!
  • 27.08.2012 07:51

Tavuk Dünyası’nın şube sayısı 2020’de 500’e ulaşacak!

Müşterilerine, 'Hiç tavuk yediniz mi?' diyerek özel hazırladıkları soslarla pişi ...

Cevahir AVM'ye 7. tavuk dünyası şubesi!
  • 16.06.2012 12:35

Cevahir AVM'ye 7. tavuk dünyası şubesi!

Tavuk dünyası, gıda sektöründe 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren yüzde 100 ...