maritbet girişmaritbet
Tasarladığı merdiven inşaat işçilerinin yükünü hafifletecek

Tasarladığı merdiven inşaat işçilerinin yükünü hafifletecek

Kastamonu'da ortaokul öğrencisi Niyazi Özdemir, inşaatlara boya yapan dayısının işini kolaylaştırabilmek için yürüyen iş merdiveni yaptı.

Kuzeykent Ortaokulu 8. sınıfta öğrenim gören 14 yaşındaki Özdemir, inşaatlarda boya ve sıva işleri yapan dayısı Bayram Parçaoğlu ve arkadaşlarının iş yükünü hafifletmek amacıyla kol gücüyle yürüyen iş merdiveni tasarladı.

Merdiven tekerlekleri ve mekanizması sayesinde işçiye yük olmadan taşınabiliyor. Üzerindeki işçi, merdivenden inmeden çalışma alanına ulaşabiliyor.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tasarladığı merdivenin inşaatlarda çalışan işçilerin işini kolaylaştıracağını söyledi.

İşçilerin artık merdiveni yüklenerek taşımayacağını belirten Özdemir, şu bilgileri aktardı:

"Artık merdivenler işçileri taşıyacak. Boyacılar ve sıvacılar duvardan duvara ilerlerken üzerine çıktıkları merdiveni de güçlükle yanlarında taşıyordu. Ben de çok yorulan işçilerin en azından merdiven yükünden kurtulmasını istedim. Bu nedenle tekerlekli bir merdiven yaptım. Tekerlekleri kol gücüyle hareket ettirebilecek bir mekanizma da merdivene kurdum. Tasarladığım merdiven sayesinde işçi, boyadığı duvardaki işini tamamladığında diğer duvara geçmek için merdivenden inmeyecek, demir merdiveni yüklenmeyecek. Merdiven üzerindeki kolu çevirerek  boyadığı duvara doğru ilerleyecek."

Elektrikli işçi merdiveni tasarlayacak

Özdemir, merdiven üzerine yerleştirdiği askılara işçilerin kıyafetlerini de asabileceklerini dile getirerek, aynı zamanda malzemelerini koyacakları küçük çekmeceler de merdivene yerleştirdiğini kaydetti.

Merdivenin el ile çalıştığını aktaran Özdemir, maddi destek bulduğu durumda, elektrikli işçi merdiveni yapabileceğini savundu. 

Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Rabia Uyanık ise öğrencisi Niyazi Özdemir'in tasarladığı söz konusu merdivenin işçilerin işlerini kolaylaştıracağına inandığını belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tasarladığı merdiven inşaat işçilerinin yükünü hafifletecek
  • 09.07.2016 10:28

Tasarladığı merdiven inşaat işçilerinin yükünü hafifletecek

Kastamonu'da ortaokul öğrencisi Niyazi Özdemir, inşaatlara boya yapan dayısının ...

Toki Edirne'de kuralar çekildi
  • 07.10.2011 09:57

Toki Edirne'de kuralar çekildi

TOKİ’nin dar gelirli aileler için satışa sunduğu ve bin 548 başvurunun olduğu Ed ...