maritbet girişmaritbet
Tarihi konakların rölövesi lazerle çekilecek!

Tarihi konakların rölövesi lazerle çekilecek!

Edirne'deki yıkılmaya yüz tutmuş konakların yaşatılması amacıyla başlatılan Yaşayan Osmanlı'nın Der-i Saadet Konakları Projesi tamamlandı.

Edirne Valiliği'nin, Trakya Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında İl Özel İdaresi işbirliğiyle yürüttüğü proje çerçevesinde, Valilik Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi'nde proje ofisi oluşturuldu.

Bir koordinatör ve muhasebecinin de görevlendirildiği ofiste, Edirne'deki tarihi kentsel alanların sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde korunması, kent bütünündeki mevcut tarihi, mimari ve görsel değerler taşıyan, çöküntü bölgesi haline gelmiş 8 konağın özgün değerlerini kaybetmeden kayıt altına alınması ve restorasyonuna altyapı oluşturması amacıyla çalışmalar yürütüldü.

Projeyle sekiz konağın rölövesi lazerle çıkarıldı

Sonraki çalışmalarda restorasyonu yapılacak konaklar, yeni işlevler kazandırılarak kültür ve turizme katkı sağlayacak.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, konuya ilişkin açıklamasında, projeyle tarihi konakların tek tek belirlendiğini ve rölövesinin çıkarıldığını söyledi.

Tarihi yapıların restorasyonunun kent için büyük bir hizmet olacağını belirten Şahin, Edirne'nin Kaleiçi Semti'nde çok sayıda konak olduğunu kaydetti.

AA

Yorum Yaz