maritbet girişmaritbet
Sivil mimarlık örneği yapı sağlığına kavuşuyor

Sivil mimarlık örneği yapı sağlığına kavuşuyor

Cumhuriyet Caddesi`nde bir eser daha ayağa kalkıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiğe kapatıldıktan sonra tramvay ulaşımı ve cephe sağlıklaştırma ile kentin en prestijli caddesine dönen Cumhuriyet Caddesi üzerindeki harabe halindeki Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapıda restorasyon çalışmaları başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restorasyon için kiralama yöntemini uyguladıklarını ve çalışmalar bittiğinde tarihi yapının sosyal kültürel aktivitelerin yapılacağı bir mekan olarak bölgeye değer katacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla Cumalıkızık Köyü, Sultan Külliyeleri ile Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bursa'da, turizm pastasından alınacak payın daha da artırılması için restorasyon çalışmalarına hız verildi. 8500 yıllık arkeolojik bölgelerden 2300 yıllık Bitinya surlarına, 600-700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılara kadar her alanda Bursa'ya önemli değerler katan Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde atıl halde duran bir değeri daha kente kazandırıyor. Tekel meydanı karşısında bulunan ve eskiden zemin katı fırın, üstteki iki katı da işyeri olarak kullanılan binanın sahibi ile kiralama karşılığı anlaşıldı. Restorasyon tamamlandığında sivil mimarlık örneği yapı, sosyal kültürel aktivitelerin yapılacağı bir merkez olarak bölgeye değer katacak.

Özellikle ana arterler üzerinde bulunan ve bakımsızlık nedeniyle görüntü kirliliğine yol açan sivil mimarlık örneği tüm yapıları ayağa kaldırmaya çalıştıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, binanın Bursa dışında yaşayan sahibine ulaşıp, anlaşmaya vardıklarını söyledi. Tarihi değerlerin kente kazandırılması için tahsis, kamulaştırma, kiralama, satın alma gibi tüm yöntemleri devreye aldıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Burada da kiralama yöntemini uyguladı. Restorasyonu yapacağız ve belli bir süre yapıyı biz kullanacağız. Tramvay hattı ve cephe düzenlemeleriyle Bursa'nın en güzel caddesi üzerindeki bu görüntü kirliliği de ortadan kalkmış olacak. Restorasyonun ardından burası sosyal ve kültürel aktivitelerin yapılacağı önemli bir merkeze dönecek” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...