maritbet girişmaritbet
Sivas'a 100 milyon liralık spor tesisi yatırımı yapılacak

Sivas'a 100 milyon liralık spor tesisi yatırımı yapılacak

Sivas'ta Valilik, Belediye ve bazı kurumların desteğiyle gençlik merkezleri ve spor kompleksleri yapılacak.

Vali Salih Ayhan, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençlik Merkezleri ve Spor Kompleksleri Proje Tanıtım Toplantısı"ndaki konuşmasında, kentin, tüm branşlarda spor yapılan, gençlerin kötü alışkanlıklara değil spora ve güzelliklere koştuğu "genç ve spor dostu" bir şehir olduğunu söyledi.

Kentte, merkez ve ilçelerde 79 spor tesisinin bulunduğunu belirten Ayhan, ilde 47 bin 381 lisanslı sporcu olduğunu ifade etti.

İlde sporla ilgili düzenlenen projeler hakkında bilgi veren Vali Ayhan, salgın sonrası projelere kaldıkları yerden devam edeceklerini kaydetti.

Sivas'ın elinde bulunan imkanları sonuna kadar değerlendiren bir şehir olduğunu vurgulayan Ayhan, "Bu nedenle fiziki olanaklarımızı daha da geliştirmek, yeni projeler hayata geçirmek istiyoruz. Potansiyelimize ve kurumsal gücümüze güveniyoruz." diye konuştu.

Şehrin gençlik ve spor vizyonuna büyük katkı sağlayacak projeleri hazırlayarak Gençlik ve Spor Bakanlığına sunduklarını ifade eden Ayhan, şunları söyledi: "Belediye Başkanlığımızın projeleri dışında Valiliğimiz himayelerinde, İl Özel İdaremiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinesinde yürüteceğimiz Şarkışla Bedirhan Bebek Spor Kompleksi, Yıldızdağı Yüksek İrtifa Sporcu Eğitim ve Kamp Merkezi, 4 Eylül Spor Kompleksi tenis kortlarının kapatılması, Kangal Gençlik Merkezi, Altınyayla futbol sahası, Zara sentetik çim futbol sahası, Doğanşar halı saha ve basketbol potaları yapımı... Bunların da değeri yaklaşık 20 milyon lira. Diğer kurumların da katkısıyla beraber bu rakam yaklaşık 100 milyon liraya ulaşacak."

Vali Ayhan, bazı projelerin de gerekli teknik çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti.

"100 milyon lirayı aşan yatırım ve tesisleri şehrimize kazandıracağız"

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise iyi eğitim almış, kendini yetiştirmiş, ahlakı ve davranışıyla örnek olan, aile ve akrabalık bağları kuvvetli, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi ve merhamet gösteren, özü sözü bir, doğru, dürüst, adil, iffet ve haya sahibi, yardımsever, çalışkan, milli ve manevi değerlere haiz bir nesil yetiştirmeyi gaye edindiklerini söyledi.

Toplumun tüm kesimlerinin sosyal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak, boş zamanlarını verimli kullanmak, meslek edinmelerine yardımcı olarak istihdamı artırmak adına şehre yeni gençlik ve kültür merkezleri kazandırdıklarını belirten Bilgin, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan almış olduğumuz destekle Sivas Belediyesi olarak toplamda 100 milyon lirayı aşan yatırım bedeline sahip yeni yatırım ve tesisleri inşallah 2021 ve 2022 yıllarında tamamlamış ve hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Şehrin ihtiyaç duyulan bölgelerine öncelik vererek ilk etapta Fatih, Şeyhşamil ve Alibaba mahallelerinde yeni gençlik ve kültür merkezleri inşa edeceklerini dile getiren Bilgin, proje kapsamında atölyeler, çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane, kreş, okuma salonu ve idari binaların yer aldığını belirtti.

Başkan Bilgin, projeler içerisinde çok amaçlı spor kompleksi ile eski Kızılay Hastanesinin kütüphane ve gençlik merkezine dönüştürülmesinin de yer aldığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kızılırmak Projesi'nin altyapısında sona yaklaşıldı
  • 13.06.2022 11:48

Kızılırmak Projesi'nin altyapısında sona yaklaşıldı

Kızılırmak Projesi'nde altyapı büyük oranda tamamlandı. İşletmeye alınan Kentsel ...

Sivas'ta Gani Özdoğan Konağı restore edildi!
  • 11.03.2022 17:26

Sivas'ta Gani Özdoğan Konağı restore edildi!

Sivas'ta, "Üreten Kadınlar Akademisi" olarak hizmet verecek ve restorasyonu tama ...

"Ankara-Sivas hattının hat serimi ve ray serimi tamamlandı"
  • 08.10.2020 14:10

"Ankara-Sivas hattının hat serimi ve ray serimi tamamlandı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Yozgat'da Yüksek Hızlı Tren şant ...

Ankara-Sivas YHT hattı çalışmalarında son aşamaya gelindi
  • 28.09.2020 17:01

Ankara-Sivas YHT hattı çalışmalarında son aşamaya gelindi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, sosyal medya hesaplarından yaptığı payl ...

Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan projede çalışmalar devam ediyor
  • 20.08.2019 14:45

Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan projede çalışmalar devam ediyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun ...

Gökpınar Gölü yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor
  • 08.06.2021 18:29

Gökpınar Gölü yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor

Sivas'ın Gürün ilçesinde su altındaki birbirinden güzel flora ve faunasıyla "kes ...