maritbet girişmaritbet
'Sıfır Atık' ile günde 4 bin ton atık enerjiye dönüştü

'Sıfır Atık' ile günde 4 bin ton atık enerjiye dönüştü

Bursa Büyükşehir Belediyesi, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında günlük 4 bin tonluk atıktan 12 megavat gücünde enerji elde etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından 2018 yılında başlatılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya alınan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde şehirde çalışmaların tamamlanmasıyla atıklardan geri kazanım oranı yüzde 50'ye çıkacak.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) kamu kurumlarından ve ilçe belediyelerinden yetkililerin katıldığı değerlendirme toplantısındaki konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın 2018 yılından beri çevre konusunda yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettirdiğini bildirdi.

Başkan Aktaş, günde 4 bin ton atığın depolandığı sahalardan 12 megavat enerji elde ederek ekonomiye katkıda bulunduklarını da belirtti.

Aktaş, Türkiye'de ulusal enerji verimliliği eylem planını oluşturan ilk belediye olduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Atıklar düzenli depolama sahalarına gönderilmeden önce, fiziksel ve biyolojik çeşitli proseslerden geçirildikten sonra enerji ile ham madde eldesi sağlanacak. Başlattığımız projeler tamamlandığında, atık geri kazanım oranımızın yüzde 50 olmasını bekliyoruz. Bursa'yı demir ağlarla örme hedefleri doğrultusunda projelendirdiğimiz Kent Meydanı-Terminal Tramvay Hattı inşaatı yapım işini tamamladığımızda, ulaşımdan kaynaklanan hava kirliliği ve sera gazı emisyonunu azaltmayı planlıyoruz.

Yine yoğun bölgelerde elektrikli taşıtların kullanımını teşvik amacıyla elektrikli şarj istasyonu projelerimiz mevcut. Yine dere ıslah çalışmalarımız devam etmekte olup yapılan ve yapılması planlanan projeler ile Bursa'yı daha yaşanabilir seviyeye ulaştırmayı hedefliyoruz. Sıfır atık ile ilgili nüfus artışına bağlı olarak tüketim de hızla artmakta, kaynakların sınırlı olması nedeniyle israfın önlenmesi de büyük önem taşımaktadır."


 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Geri dönüşüm oranımız şu an yüzde 13'ten 27'ye çıktı"
  • 27.09.2022 17:11

"Geri dönüşüm oranımız şu an yüzde 13'ten 27'ye çıktı"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Projesi ka ...

Sıfır Atık Projesi ekonomiye 62,2 milyar lira kazandırdı!
  • 26.09.2022 16:00

Sıfır Atık Projesi ekonomiye 62,2 milyar lira kazandırdı!

"Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir dünya bırakma" amacıyla 5 yıl önce hayat ...

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Sıfır Atık Projesi ile 265 milyon ağaç kurtarıldı
  • 27.09.2021 10:59

Sıfır Atık Projesi ile 265 milyon ağaç kurtarıldı

'Sıfır Atık Projesi' kapsamında bugüne kadar toplanan atıklardan 1.5 milyon aile ...