maritbet girişmaritbet
Serdar Bilgili ile Michael Shvo ortaklığını bitirdi

Serdar Bilgili ile Michael Shvo ortaklığını bitirdi

İş insanı Serdar Bilgili ile ortakları ünlü emlak danışmanı Michael Shvo ve Deutsche Finance arasında anlaşmazlık çıktı.

2018'den bu yana ABD'de lüks gayrimenkulleri portföylerine katan iş insanı Serdar Bilgili ile ortakları ünlü emlak danışmanı Michael Shvo ve Deutsche Finance arasında anlaşmazlıklar çıktı. Bilgili, ortaklığı dava etti. Dosyaya göre, Bilgili'nin ortağı Shvo'nun usulsüz olduğu iddia edilen harcamaları arasında özel jetle seyahat ve lüks evinin aylık 30 bin dolarlık kirası da var.

İş insanı Serdar Bilgili, son dönemde ABD'deki lüks gayrimenkul yatırımlarıyla dünyada adından söz ettiriyor. Bu yatırımların merkezinde ise ABD'li emlak yatırımcısı Michael Shvo ve Alman finans devi Deutsche Finance ile yapılan anlaşmalar ile kurulan BSD ortaklığı var.

Bu kapsamda Bilgili ve ortakları; özellikle Alman emeklilik fonlarının katkısıyla ABD'nin simge haline de gelen lüks gayrimenkullerini alarak portföylerine kattı.

2 milyar $ yatırım

New York çapındaki gayrimenkul uzmanlığı olan haber siteleri, yatırımların iki yılda 2 milyar doları aştığını belirtiyor. Yine bu haber sitelerine göre, Serdar Bilgili'nin ortaklığı son aylarda sarsılmaya başladı. Anlaşmazlık sonucu Bilgili, Amerika'da ‘emlak kralı' unvanıyla ‘genç Donald Trump' olarak da tanınan Michael Shvo ile Deutsche Finance haziran ayından bu yana hızlı büyüme politikasıyla Chicago'daki Big Red adlı ofis binasını ve San Francisco'daki Transamerica Pyramid'i BSD ortaklığıyla alma yoluna giderken; değeri 1 milyar doları aşan bu satın almaya karşı Bilgili, ortaklarına dava açtı. Buna göre Bilgili, anlaşmadan çıkarıldığını öne sürerken, anlaşmazlıkların ve karşılıklı suçlamaların ‘hızlı büyüme' isteği nedeniyle oluştuğu belirtiliyor.

26 cevapsız e-mail

Bir diğer dava konusu olarak ise Shvo'nun yaptığı ‘usulsüz harcamalar' gösterildi. Shvo, daha önce ülkede vergi sahtekarlığıyla suçlanırken, kabul ettiği suçlar da bulunuyor.

Yabancı haber sitelerinde dava dosyasına ilişkin yer alan ifadelerde, Serdar Bilgili'nin, Shvo'nun ortaklığa, 6.4 milyon dolarlık giderler için 400 bin dolar fazla ücretlendirdiği ve bunun yanı sıra kanıtlanmamış seyahat giderleri için de 600 bin dolarlık kayıtsız harcama olduğunu belirttiği iddia ediliyor.

Dosyaya göre, Shvo'nun fazla ücretlendirdiği iddia edilen para ile ‘özel jetle seyahat', ‘Miami'deki kişisel dairesi için ödenen aylık 30 bin dolarlık kira' gibi harcamalar da var. Bilgili'nin bu kapsamda, mahkemeden Shvo'ya ait kayıt belgelerini erişimine açmasını, bu sayede denetlenebilmesini istediği belirtilirken, tarafların tahkimde uzlaşması beklendiği ifade edildi. Bilgili'nin son 1.5 yılda Shvo'ya attığı 26 e-mail'in cevapsız kaldığı da iddia edildi.

Ünlü binaları topladılar

2018'de ABD gayrimenkul piyasasına hızlı bir giriş yaparak emlak piyasasının konuşulan ismi olan Serdar Bilgili ve ortakları; özellikle ünlü caddelerdeki simge binalara yaptıkları yatırımlar ile dikkat çekiyor.

Buna göre ortaklık satın almaları içinde; New York'taki Mandarin Oriental Residences (Gucci), Broadway Avenue binaları, The Raleigh oteli, Los Angeles Beverly Hills'teki 9200 Wilshire projelerini var.

Ayrıca New York 5. Cadde'deki 11 katlı Coca - Cola'nın tarihi binası, Soho'daki 530 Broadway, San Francisco'nun 48 katlı en büyük gökdeleni Transamerica Piramidi, Big Red binası da satın alınanlar arasında bulunuyor.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Etiler'deki Nusret'te yangın çıktı
  • 22.04.2021 16:09

Etiler'deki Nusret'te yangın çıktı

Beşiktaş Etiler'deki ünlü et restoranı Nusret'te çıkan yangın, itfaiye ekiplerin ...

İzmir Doğanlar Apartmanı'ndan geriye hüzün kaldı!
  • 03.11.2020 16:47

İzmir Doğanlar Apartmanı'ndan geriye hüzün kaldı!

İzmir'deki depremde en büyük hasarı alan Bayraklı Mahallesi'ndeki Doğanlar Apart ...

Serdar Bilgili ile Michael Shvo ortaklığını bitirdi
  • 11.09.2020 08:32

Serdar Bilgili ile Michael Shvo ortaklığını bitirdi

İş insanı Serdar Bilgili ile ortakları ünlü emlak danışmanı Michael Shvo ve Deut ...

Serdar Bilgili, ortağı Michael Shvo ile mahkemelik oldu
  • 04.09.2020 10:46

Serdar Bilgili, ortağı Michael Shvo ile mahkemelik oldu

Serdar Bilgili, ABD'li emlak devi Michael Shvo ile ortaklığını bitirmek için mah ...

Çöl sıcakları bunalttı, klima aramaları 5 kat arttı
  • 23.07.2020 11:19

Çöl sıcakları bunalttı, klima aramaları 5 kat arttı

Sıcaklıkların artmasıyla internet üzerinden yapılan klima model ve fiyat aramala ...