maritbet girişmaritbet
Şehit ve gazi yakınları İSPARK'tan ücretsiz yararlanacak

Şehit ve gazi yakınları İSPARK'tan ücretsiz yararlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı toplantısında şehit ve gazi yakınlarının İSPARK'ta ücretsiz kullanım hakkı getirildi.

Saraçhane'deki Belediye binasında gerçekleştirilen Meclis'te Belediye Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Müdürlüğü'nün 2017 Yılı Ücret Tarife Teklifleri'nin yer aldığı Tarife Komisyonu raporları oylama sunuldu. Rapor, AK Partili meclis üyeleri ve CHP'li meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu. Oylamaya sunulan rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.  

Alınan kararla, pazar esnafına yeni yılda ek zam getirilmezken, şehit ve gazi yakınları da İSPARK'tan ücretsiz yararlanabilecek.

SINIRSIZ KULLANABİLECEKLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tarife Komisyon Başkanı Seçkin Turan, Belediyede 38 tane müdürlüğün dosyaları bulunduğunu ve yeni yıl fiyat artışlarının incelendiğini söyledi. Turan, şunları kaydetti:

"Yeni yılda genel anlamda vatandaşa etki eden ücret tarifelerinde zam neredeyse yapmadık. Bir kısmında da çok az düzeltme anlamında zam yaptık. Bazı tarifelerde de 2016'nın altına düştük. Zam yapılmayanlar da var. Pazar esnafı ve reklam anlamında esnaflara uygulanan ücretlere zam yapmadık. Pazar esnafına zam yok. Bilboardlara da zam yok. Bu dosyayla birlikte, şehit ailelerine gazi ve eşine İSPARK'tan ücretsiz kullanım hakkını geçirmiş olduk. Daha önce sınırlı idi, şimdi ocak ayından itibaren sınırsız kullanılabilecekler."

CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban ise Belediyenin verdiği hizmetler karşılığı aldığı çeşitli ücretler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ücret tarifelerinde, bakıldığı zaman bazı kalemlerde yüzde 8-10 arasında bir artış var. Bazı kalemlerde yok. CHP Grubu olarak, bu yıla mahsus olmak üzere, Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu ekonomik zorlukları da dikkate alarak, topluma moral verme açısından, 2017'de verilen hizmetler karşılığında hiçbir zam olmamasını, 2016'nın birebir aynı olmasını ve sıfır zamla geçmesini önerdik. AK Partili meclis üyeleri bunu kabul etmediler. Hiçbir hizmet tarifelerinde zam olmaması teklifi kabul edilmedi. Böyle olsa, işsizliğin arttığı, gelirin azaldığı, dolar karşısında toplumun, döviz bozdurmaya davet edildiği bu dönemde Belediye de en azından kendi adına fedakarlık yapmış olurdu."

Bu arada Meclis'te Beyoğlu'nda Halıcıoğlu Mahallesi'ne su sporları merkezi yapılmasına ilişkin 1/5000- 1/1000'lik imar plan değişikliği teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!
  • 25.10.2022 16:36

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!

BELBİM-Mastercard iş birliği kapsamında İstanbul toplu ulaşımında İstanbulkart'ı ...