maritbet girişmaritbet
Sancaktepe Bilim Deney Merkezi 14 Şubat’ta açılıyor

Sancaktepe Bilim Deney Merkezi 14 Şubat’ta açılıyor

Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezi, Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Kaymakamlığı ortaklığı ile hazırlanan bir bilim merkezi olacak

Sancaktepe Bilim Deney Merkezi 14 Şubat Cuma günü açılıyor. 9 metre iç çapında 52 kişi kapasiteli bir planetaryum, 240 metrekare büyüklüğünde Bilim Atölyesi ve 14'' Katadioptrik Teleskoplu Otomatik kubbeli gözlem evinden oluşuyor. Merkez son teknoloji sistemlerle teçhiz edilecek olup bölgenin ilk ve tek bilim merkezi olacak. Bu sayede öğrenciler, doğanın temel işleyiş mekanizmalarını günümüzün bilimsel bakış açılarıyla değerlendirip, yaşadığı doğal ortamlar arasındaki etkileşimleri en iyi şekilde algılayarak yorumlayabilen bir bakış açısı kazanabilecek. Sancaktepe Kaymakamlığı ortaklığı ile hazırlanan Sancaktepe Bilim, Deney Merkezi ve Gözlemevi İstanbul Anadolu yakasında bir ilk olma özelliği taşıyor. Planetaryum dilimizde, Gezegenevi , Yıldızevi ya da Gökevi olarak adlandırılıyor. Planetaryumlar, özel olarak hazırlanmış projektörden ve küresel bir tavandan meydana geliyor. Projektörden küresel tavana yansıtılan gökyüzü simülasyonu ile gezegenler, ay, takımyıldızları ve bu gibi birçok astronomik olayları gerçekçi bir şekilde izleyebileceğiniz ve astronomi hakkında birçok bilgi edinebileceğiniz yerler. Aynı zamanda dijital planetaryumlarda küresel ekrana göre özel olarak hazırlanmış 25 dk ile 40 dk arasında değişen film gösterimleri de izlenebiliyor.

Planetaryum ne işe yarar?
Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek planetaryum; 9 metre kubbe çapına sahip. 52 kişi oturma kapasitesi olan salonda 45 derece eğimli özel koltuklar mevcut. Planetaryum cihazı 2560x1600 çözünürlüklü balık gözü merceklidir. Projeksiyon cihazına bağlı yüksek kapasitede bilgisayar ve ses sistemi faaliyet gösteriyor. Planetaryum (gezegenevi) sisteminde gözlemevinde gözlem öncesi gökyüzünde görünen yıldızları gösterebilen bir program (Stellarium) ile herhangi bir zamandaki gökyüzünü, planetaryum kubbesine yansıtarak izleyicilerin gökyüzünü daha yakından tanımasına yardımcı olabilecek. Lisansı Sancaktepe Belediyesi'ne ait olan Türkçe dublajlı 8 adet film ile izleyiciler; güneş sisteminin nasıl oluştuğunu, dinazorların bu dünya üzerinde nasıl yaşadıklarını ve nasıl yok olduklarını, dünyanın vahşi yaşamı hakkındaki bilgilerini film ve animasyon tadında izleyecekler. Ayrıca ziyaretçiler; dünya üzerindeki buz kütlelerinin incelenmesi ile güneş sistemi içerisinde diğer buz kütleleri hakkında yeni bilgilere ulaşacaklar, zaman asansörü ile dünya üzerinden uzaya seyahat edecekler. Satürn gezegenine gönderilen uzay araçları ile Satürn'ün halkaları ve uyduları hakkında ve Çikolata gezegeni ile uzay hakkında farklı yeni bilgilere ulaşacaklar.

Sancaktepe Planetaryum'u sizi yüksek bir dağın tepesinde ışıksız bir ortamda etkileyici bir gökyüzü ile baş başa bırakacak, sizi dünyadan alıp bir gezegene ya da bir galaksiye götürecek. Özel olarak hazırlanmış dijital projeksiyon sistemi ile küresel bir ekrana yansıtılan gökyüzü simülasyonu sayesinde evrenin derinliklerine yolculuğa çıkaracak. Aynı zamanda Sancaktepe Planetaryumu'nda özel olarak hazırlanmış, farklı konularda ve yüksek çözünürlüklü benzersiz film gösterimlerini izlenebilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sancaktepe Belediyesi yeni hizmet binasına kavuştu
  • 04.07.2017 14:00

Sancaktepe Belediyesi yeni hizmet binasına kavuştu

Belediye Başkanı İsmail Erdem sosyal medya hesabındaki paylaşımında ''Sancaktep ...

Sancaktepe Belediyesi'nin yeni binası tamamlanmak üzere
  • 13.07.2016 17:58

Sancaktepe Belediyesi'nin yeni binası tamamlanmak üzere

Yeni binasının inşaat çalışmaları bitmek üzere olan Sancaktepe Belediyesi'nde he ...

İsmail Erdem, emlaktasondakika.com'a konuştu!
  • 08.07.2015 12:16

İsmail Erdem, emlaktasondakika.com'a konuştu!

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, bölgenin son durumuyla birlikte yapıla ...

Sancaktepe, 19 konteynerla depreme hazır!
  • 28.08.2020 12:27

Sancaktepe, 19 konteynerla depreme hazır!

Sancaktepe Belediyesi, 19 mahalleye içinde olası bir depremde hayat kurtaracak a ...

Sancaktepe Belediyesi'ne Avrupa'dan 6 ödül!
  • 31.10.2016 14:26

Sancaktepe Belediyesi'ne Avrupa'dan 6 ödül!

Sancaktepe Belediyesi, gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri olarak kabul ...

3. Köprü ve şehir hastanesi uçuracak!
  • 08.07.2015 12:10

3. Köprü ve şehir hastanesi uçuracak!

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, emlaktasondakika.com mikrofonlarına öz ...