maritbet girişmaritbet
SALT, üçüncü binasını Ankara Ulus'ta hizmete açtı!

SALT, üçüncü binasını Ankara Ulus'ta hizmete açtı!

Garanti Bankası'nın kültür, sanat ve araştırmaya yönelik hizmet veren kurumu SALT, üçüncü binasını Ankara Ulus'ta hizmete açtı

SALT Ankara'da faaliyete geçti. İlk iki binada olduğu gibi Ankara binası da tarihi bir mekan olarak seçildi. SALT Ulus, eski Atatürk Bulvarı ile İstanbul Caddesi'nin kesiştiği kavşakta, 1926 yılında inşa edilen İtalyan mimar Gulio Mongeri'nin eseri Osmanlı Bankası binasının aynı mimar tarafından yapılmış ve takip eden dönemde inşaatı tamamlanan iki katlı binada faaliyetine başladı. Garanti Bankası'nın kültür, sanat ve araştırmaya yönelik hizmet veren kurumu SALT, üçüncü binasını Ankara Ulus'ta hizmete aldı. SALT Ulus'ta toplantı, etkinlik, sanat faaliyetlerinden daha çok araştırma birimlerinin öne çıkacağını belirtildi.

 Osmanlı Bankası'nın tarihi binasının eklentisi olarak 1930'larda İtalyan mimar Guilo Mongeri tarafından yapılan tasarlanan iki katlı binada ilk etkinlik olarak "O zamanlar konuşuyorduk" başlığı altında, 1993'te açılan Elli Numara/Anı Bellek, 1995'te açılan ve bir gün sonra kapatılan Ankara Garı'ndaki "Gar" ve 1995'te İstanbul'da açılan Küreselleşme Devlet Sefalet Şiddet sergilerinin görsellerinden bazıları ve hazırlık süreçlerinin işlendiği sergi yer aldı. SALT Araştırma ve Programlar direktörü Vasıf Kortun, Ankara SALT'ın araştırmacılara yönelik hizmetleriyle ön plana çıkacağını belirtti.
 
100 bin kitaptan oluşan arşiv

 
SALT Ulus'un açılış kokteyline Garanti Bankası yöneticilerinin  yanısıra davetliler de katıldı. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, SALT Ulus'un açılış kokteylinde yaptığı konuşmada, Garanti Bankası'nın SALT'ı özerk bir kurum olarak yapılandırdığını hatırlatarak, üçüncü  merkezin Ankara'da olmasının önemli bulduklarını vurguladı. SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Vasıf Kortun ise SALT'ın disiplinler arası bir yaklaşımla çalıştığını belirterek Ankara'da toplantı, etkinlik, sanat faaliyetlerinden daha fazla oranda araştırma birimlerinin öne çıkacağını belirtti. SALT'ın online olarak erişilebilen çok geniş kapsamlı bir kütüphane ve bilgi kaynağı altyapısı olduğunu belirten Kortun, 100 bine yakın kitap ve 1 milyonun üzerinde dijital arşiv hizmeti sunduklarını belirtti. Ankara'nın güçlü bir üniversite ve kurumsal altyapısı olduğunu belirten Kortun, bu potansiyeli değerlendirmek istediklerini belirtti.

Dünya

Yorum Yaz