maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan yeni başbakanlık binasına taşınacak

Recep Tayyip Erdoğan yeni başbakanlık binasına taşınacak

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nın bütünüyle Atatürk Orman Çiftliği’nde Başbakanlık için yapılan yeni binaya taşınacağını açıkladı

Mevcut Cumhurbaşkanlığı Binası ve konutlarına da Başbakan Davutoğlu'nun taşınmasını planladıklarını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nü bir süre daha kullanacağını daha sonra Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) Başbakanlık için yapılan ve “Ak Saray” olarak da nitelenen yeni binaya taşınacaklarını söyledi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı binası ile konutlarının da Başbakanlığa devredileceğini söyledi.

Buna göre, Cumhurbaşkanlığı'nın bütünüyle Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki binalara taşınmasının ardından cumhuriyet henüz ilan edilmeden Atatürk tarafından kullanılmaya başlanan ve cumhuriyetin ilanından bu yana devletin en tepesinin çalışma ofisi ve ikametgahı olarak kullanılan Çankaya Köşkü, Başbakanlık'a geçecek. Devletin en tepesini ifade etmek için kullanılan “Çankaya” ifadesi de tarih olacak.

Çankaya Başbakanlığın

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan ziyaretinden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nerede ikamet edileceğine ilişkin soruya Erdoğan, dikkati çeken ve şaşkınlık oluşturan bir yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu anda Subayevleri'nde oturduğu evin ikametgahı olduğunu ifade ederek, “Yeni ikamet adresim, Sayın Cumhurbaşkanımızın (Abdullah  Gül) oturduğu yerden ayrılmasıyla orada bir süre daha oturmaya devam edeceğiz. Daha sonra da yeni yapılan binalara Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz.  Şu andaki Cumhurbaşkanlığı Binası'na da ve aynı zamanda konutlarına  da Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız” dedi.

Bu kadar basit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25 Aralık operasyonuna ilişkin bir soruya da, “Yargı kararını verdi takipsizlik verdi. Ne anlama geldiğini hukukla ilgisi olanlar bunu bilirler. Takipsizlik kararına itirazı olanlar varsa itirazlarını yaparlar. Olay bu kadar basittir. Kimin hakkı vardır, kimin yoktur, hukukta bunlar belli” sözleriyle yanıt verdi.

3 kere çağırırım

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun “muhatabım Cumhurbaşkanı değil” sözlerine de şu anıtı verdi:
“Partimizin kuruluş yıldönümünde bir açıklama yapmıştım. Bir davet ederim, iki davet ederim, üç davet ederim, gelir gelir gelmezlerse ondan sonra bir daha davet etmem demiştim. Burası duygusallığı taşıyan bir yer değil. Burası zirve noktasıdır, cumhurbaşkanlığı. Daveti yapana icabet edilir, edilmezse illa davet edilme gibi bir şey yoktur. Ana muhalafetin başındaki zatın, parlementodaki yemin töreni dahil orada yapılanlar, Anayasa içtüzüğü kitapçığının Meclis Başkanımıza fırlatılması ve bunun yanında aynı şekilde ardından yapılan açıklamalar, hele hele genel başkanın ‘meşru müdafadır' demesi manidardır ne meşru müdafası. Neyi neyle benzetiyorlar. Milletim bunları değerlendirir, değerlendirecektir. Böyle ağız dalaşına CHP başındaki zat ile girmem. Grubu olan partilerin 1, 2, 3 kez davet ederiz gelenlerle yolculuk yaparız ama gelmeyenlere de ısrar etmek doğru olmaz.”

İsabetli buldum

Erdoğan, çözüm süreci ile ilgili hükümette oluşan yeni model için de “Konuyla ilgili hükümet, görevli olan bakanlarımızın arasındaki değişikliği yapmış, takdirleri odur. Bize düşen hayırlı olsun demektir. İsabetli olduğu kanaatindeyim. Başbakan iken süreci olgunlaştırdık. Birlikte dayanışma içinde geleceğe taşıyacaklardır” yanıtını verdi.

Milliyet 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."
  • 10.08.2023 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel At ...

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz
  • 03.04.2023 14:30

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum "Ülkemizin en büyük şehir pa ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz
  • 29.03.2023 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi
  • 20.03.2023 09:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peyderpey inşaat çalışmalarına yönelik teme ...

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek
  • 16.03.2023 09:56

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"
  • 15.03.2023 14:17

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce vatanım ve milletim diyen herkesle iş birliği yapma ...