maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 155 eğitim tesisini açtı!

Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 155 eğitim tesisini açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığınca Ankara'da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük attıklarını, bu okullara giden yollardaki engelleri tek tek kaldırdıklarını belirterek, "2002-2003 öğretim yılında, Türkiye genelinde 440 imam-hatip lisesinde, 64 bin 500 öğrenci eğitim alıyordu. Şu anda, ortaokul ve lise kısmıyla 2 bin 638 okulda, 983 bin öğrenci eğitim alıyor. Yani öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, Milli Eğitim Bakanlığınca Ankara'da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan, eğitimde alanında hem katsayı adaletsizliğine son verdiklerini, "hem 4+4+ 4 kod numarası 444" sistemine geçerek, meslek liselerinin, imam hatip okullarının önündeki büyük engeli kaldırdıklarını söyledi.
En son Hükümetin orta öğretim kurumlarında, baş örtüsü yasağını kaldırmak gibi son derece isabetli bir adım attığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
''O zulüm de artık sona ermiş oldu. İmam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük attık, imam hatip okullarına giden yollardaki engelleri tek tek kaldırdık. 2002-2003 öğretim yılında, Türkiye genelinde 440 imam hatip lisesinde, 64 bin 500 öğrenci eğitim-öğretim alıyordu. Şu anda, ortaokul ve lise kısmıyla 2 bin 638 okulda, 983 bin öğrenci eğitim-öğretim alıyor. Yani, öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı.

Tabii burada bir şey var. Onu çözmemiz lazım. Bu eksiğimizi inşallah süratle gidereceğiz. Nedir o ? Keyfiyet mi, kemmiyet mi? Şimdi biz diyoruz ki, kemmiyetle keyfiyeti bir arada götürmenin mücadelesini verelim. Hatta keyfiyet öne çıksın. Yani kalitenin olduğu imam hatip okullarından, meslek liselerinden başarılı öğrencilerimiz yavrularımız çıksın.''

"Her isteyene kapıların açık olmasını temin edeceğiz'' 

Okul sayısının lise kısmında 3 kat arttığına işaret eden Erdoğan, buna rağmen talebin tam olarak karşılanmadığını söyledi.

Erdoğan, ''Sadece bu okul için toplam talebin 5'te birine cevap verilebiliyor. İnşallah daha çok çalışacağız, Hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız, özellikle de hayırseverlerimiz talebi karşılamak için inşallah daha çok seferber olacaklar. Ve Türkiye genelinde her isteyene kapıların açık olmasını temin edeceğiz'' ifadesine yer verdi.

''Sadece bilgi yetmiyor, hikmete de ihtiyaç var''

Başbakanlığı döneminde milli bütçenin önce yüzde 50'sini eğitime ayırdıklarını anımsatan Erdoğan, kadro tahsislerinde de birinci sıraya eğitimi koyduklarını, bunun böyle devam ettiğini söyledi.

''Bu, bizim nereden nereye geldiğimizi gösteriyor, daha da iyi olacak, buralarda kalmayacağız'' diyen Erdoğan, öğretmen sayısının artırılmaması durumunda, fiziki mekanların fazla veya çok çok kaliteli olmasının işi çözmeyeceğini belirtti.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
''Örneğin ben 75 kişilik bir sınıfta okudum ama inanıyorum ki o zamanki öğretmenlerimizin hakikaten kalitesi çok çok fazlaydı, onlar farklı hocalarımızdı. Bu hocalarımızın büyük bir kısmı daha sonra hemen üniversitelere gittiler, profesör oldular vs. Şimdi çoğu emekli oldu zaten. Bu hocalarımızdan biz bilgiyi aldık, yani ilmi aldık, feyzi aldık, bereketi onlarda gördük ve onunla inanın biz üniversiteleri aştık. Onların bize kazandırdıkları çok şey var. Allah onlardan razı olsun. O hocalarımızda zaman mevhumu yoktu. O zamanlar tabii biz cumartesi de okuyorduk, cumartesi öğleye kadar okuyor, ondan sonra hafta tatiline giriyorduk. Şimdi cuma günü bitiyor iş.  Öyleyse çok gayret edeceğiz, çok çalışacağız ve hocalarımızın da sizlere olan himayesi, sizlere inşallah akıtacağı o himmet, sizlere verecekleri ilim, irfan sizi çok farklı bir yere taşıyacak. Sadece bilgi yetmiyor, bunun yanında hikmete de ihtiyacımız var. Bu nesil, bilgi ve hikmeti beraber yüklenmelidir. O zaman gelecek çok daha farklı olacaktır." 

"Hıçkıra hıçkıra derdini anlattı" 

Aralık 2013'te Başbakan iken, Edirne ve Keşan ilçesinde toplu açılışlar sırasında bir kız öğrencinin kendisine mektup vermek istediğini anlatan Erdoğan, bunun üzerine öğrenciyi yanına çağırdığını, sohbet ettiğini ve mektubun içeriğini sorduğunu söyledi. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
''Keşan'daki imam hatip lisesi bize yetmiyor, yenisine ihtiyacımız var Başbakanım' dedi. 'Tamam' dedim, 'Ben seni arayacağım'. Ertesi gün bu kızımızı telefonla aradım. Hıçkıra hıçkıra derdini anlattı. Keşan'daki okulun ihtiyacı karşılamadığını, çok büyük sıkıntı çektiklerini söyledi. Bir ilkokuldan iki katı imam hatip olarak kullanılıyor, tabii sınıflar dolu yetersiz, ihtiyaca cevap vermiyor. Şöyle dedim: '700 kişilik, ortaokulu, lisesi, kız ve erkek yurdu, büyükçe bahçesi olan bir imam hatip yapsak, Keşan'a fazla mı.' 'O bile yetmez' dedi. Hemen çalışmalara başladık. Milli Eğitim Bakanlığımıza, Edirne Valiliğimize talimatı verdim, hayırsever vatandaşlarımıza durumu izah ettik. Şu anda arazi tahsisi yapılmış durumda. En yakın zamanda da orada inşaat başlıyor.''

"Eski Türkiye'ye dönüşe sizler mahal vermeyeceksiniz"

Tüm imam hatip öğrencilerinden bir ricası, bir temennisi, arzusu olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bir imam hatipli büyüğünüz olarak söylüyorum, dört çocuğunun dördünü de imam hatipte okutmuş bir büyüğünüz olarak söylüyorum, o eski günlerin, yeniden geri gelmesine sizler müsaade etmeyeceksiniz. Tarihten ibret alacaksınız, bizim yaşadıklarımızdan, ağabeylerinizin, ablalarınızın yaşadıklarından ibret alacaksınız.

Adeta sürgüne gider gibi Avrupa'nın köşelerinde okuyan ablalarınızı, ağabeylerinizi unutmayın. Gerçi, onlar bir sürgün yediler ama Türkiye'ye geri dönerken, bir kısmı doktor olarak döndü, bir kısmı mühendis olarak döndü vs. Hakikaten kötü komşu ev sahibi yaptı, öyle oldu. Sizlerin tarihin tekerrür etmesine inşallah izin vermeyeceksiniz. Bunu biliyorum çünkü sizler ibreti aldınız. İbreti alanlar için tarih tekerrür etmez. Eski Türkiye'ye dönüşe sizler inşallah mahal vermeyecek, imkan tanımayacaksınız." 

Zorlu ve uzun bir mücadele verdiklerini ancak sabrettiklerini vurgulayan Erdoğan, "Üniversitelerde başörtüsünü yasakladılar, sabrettik ama mücadeleden yılmadık. İmam hatip okullarında baş örtüsünü yasakladılar, sabrettik, tahammül ettik ama mücadele ettik. Ardından imam hatiplerin orta kısmını kapattılar, liselere katsayı engeli getirdiler ona da sabrettik, ona da tahammül ettik ama demokratik hak mücadelesinde de sebat ettik" diye konuştu.

AA

 

Yorum Yaz