maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan, 17. Akdeniz Oyunları Tesisleri'ni Mersin'de hizmete açtı!

Recep Tayyip Erdoğan, 17. Akdeniz Oyunları Tesisleri'ni Mersin'de hizmete açtı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17. Akdeniz Oyunları Tesisleri'nin toplu açılışı töreninde yaptığı konuşmada, Mersin'in bu büyük coşkusunu paylaşanlara şükranlarını iletti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Mersin'de Türkiye'nin bugüne kadar şahit olduğu en büyük spor organizasyonunu gerçekleştirecek, adeta mini bir olimpiyata ev sahipliği yapacağız" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Mersin'de Türkiye'nin bugüne kadar şahit olduğu en büyük spor organizasyonunu gerçekleştirecek, adeta mini bir olimpiyata ev sahipliği yapacağız" dedi.

Mersin'e oyunların açılışı için yeniden geleceğini belirten Erdoğan, sonbahara doğru diğer açılışlar için büyük bir miting ile Mersin'e geleceğini bildirdi.

Erdoğan, konuşmasında, Akdeniz Bölgesindeki tüm illeri, tüm Akdeniz ülkelerini, KKTC'yi selamladı.

"Mersin size bu yakışırdı, size bu eserler yakışırdı. Güçlü bir Mersin için alt yapısıyla, üst yapısıyla AK Parti iktidarına Mersin yakışırdı, bunun adımlarını attık" diyen Erdoğan, 17. Akdeniz oyunları için hizmete alınan eserlerin hayırlı olmasını diledi.

Çok kısa süre içinde Mersin'de çok büyük işler başardıklarını ifade eden Erdoğan, 17. Akdeniz Oyunları'nın Yunanistan'da yapılacağını ancak Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle oyunların orada yapılamadığını ve Türkiye'den ricada bulunulduğunu anlattı.

Erdoğan, "Yapılan bu öneriyi değerlendirdik, Türkiye olarak bu oyunları yapabileceğimizi komiteye bildirdik. Görüşmeleri yaptık ve hazırlıklara başladık. Altını çizerek ifade ediyorum, normal şartlarda böyle büyük bir ogranizasyonun hazırlıklarına 6 yıl önceden başlanırdı. Bu işin prensibi budur ama biz sadece 18 ay öncesinden hazırlıklara başlamamıza rağmen 20 Haziran'da açılışı yapılacak 17. Akdeniz oyunlarına her boyutuyla mükemmel olarak hazır hale geldik. 18 ay içinde 11 yeni tesisi projelendirdik, ihale ettik ve inşaatlarını tamamladık. Ulaşımdan yeme içmeye, konaklamadan güvenliğe, teknolojiden sağlığa kadar her alanda hazırlıklarımızı tamamladık.

Sıfırdan inşa ettiğimiz tesisler, ikmal ve onarım çalışmaları için yaklaşık eski rakamla 500 trilyon, bugün itibariyle 500 milyon liralık yatırımı gerçekleştirdik. Ayrıca oyunların cari harcamaları için  de yaklaşık 300 milyon lira tutarında bir bütçeyi seferber ettik. Ne oldu 800 milyon yani 800 trilyon. İnşallah 11 gün sonra 20 Haziran'daki muhteşem açılışla 24 ülkeden 6 bin sporcunun katılacağı 32 branşta yapılacak oyunlar Adana'dan Silifke'ye kadar Akdeniz sahilimizi bir  bayram yerine çevirecek. Burada, Mersin'de Türkiye'nin bugüne kadar şahit olduğu en büyük spor organizasyonunu gerçekleştirecek, adeta mini bir olimpiyata ev sahipliği yapacağız."

"Söz veririz yaparız"

"Mersin'e söz verdiğimiz gibi söz veririz yaparız" diyen Erdoğan, yaptıkları 25 bin kişilik stadyum üzerinde helikopterle dolaştığını ve gurur duyduğunu söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Şimdi ben buradan Mersin'e, Mersinli kardeşlerime, Mersin'in gençlerine sesleniyorum, mevcut stadın yıkılamayacağına dair bize ferman veriyorlar. Şimdi ben buradan birşey söylüyorum, bakın her şeyden önce meselelere, olaylara lütfen aklı selim ile yaklaşın. Birilerinin kayığına binmeyin. Mevcut stadın mukayese edilemeyecek bütün inisiyatiflerine sahip olan muhteşem bir stad yapılacak, 4 tarafı kapalı bir stad yapılacak, yapıldı, şu anda Mersin'in emrine verilecek, sen öbür taraftaki ilkel stadın yıkımına karşı çıkacaksın.

Birileri bir şeyler diyor, diyebilir. Biz şu oyunlar için bütün istişarelerimizi yaptık. Bütün projelerimizi hazırladık. Orayı engellemek isteyenler, siz ne yaptınız şu Mersin'de önce onu söyleyin? Şu anda bu kadar tesisler yapılacak şimdi geleceksiniz oranın önünü kesmeye çalışacaksınız. Neymiş 'burası park olsun', onu git belediye başkanına söyle orayı sana park yapsın. Şehir planlarıyla ilgili çalışmayı yapsın. Bugüne kadar kaç tane böyle mezarlıkların dışında ağaçlandırılmış alan var onları benim Mersinli kardeşlerim bir araştırsın, baksın. Ama bakın şu anda bu proje kapsamında bir çok yerlerde hem bu tesisler yapıldı hem de ağaçlandırmalar yapılıyor."

Bu stadyumun, 94 milyon lira proje maliyetiyle 5 ayda inşa edildiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan,  bağlantı yolları çevre düzenlemesi gibi detayları bitirerek, açılış törenine yetişeceğini ve oyunların açılışını bu stadyumda yapacaklarını söyledi. Erdoğan, "25 bin kişiyi o gün bu stadyuma bekliyoruz. Gümbür gümbür bir açılış yapacağız ve Mersin, Akdeniz Oyunlarıyla kendini literatüre yazdıracak" dedi.

Bir başka güzel eserin şu anda içinde bulundukları salon olduğunu belirten Erdoğan, çok amaçlı olarak kullanacakları spor salonuna Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Servet Tazegül'ün ismini verdiklerini aktardı.

Tazegül'e Mersin'de yapılacak kapalı spor salonuna onun ismini vereceklerini söylediklerini anlatan Erdoğan, bundan sonra Tazegül'den yeni madalyalar beklediklerini söyledi. 

Başbakan Erdoğan'ın sahneye çağırdığı Servet Tazegül de "Çok teşekkür ederim, çok gurur verici, inşallah daha fazla şampiyonluklar kazanırım" dedi.

Ayrıca, 47 milyon lira maliyetle yapılan diğer eserler hakkında da bilgi veren Erdoğan, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, "Elbette Mersin sadece bugün açılışını yaptığımız eserleri kazanmakla kalmıyor, bunların dışında Mersin ve ilçelerimizde var olan çok sayıda spor tesisini onardık, yeniledik, modernize ettik. Mersin bir üniversite, gençlik şehri olarak en güzel tesislerle buluştu. Akdeniz Oyunları'nın ardından bunlar hizmet vermeye devam edecek. Son derece anlamlı yatırımları böylece Mersin'e kazandırdık. Mersin'i bu büyük oyunlar sayesinde şimdi artık dünya spor gündeminin ilk sıralarına taşıyoruz. Uluslararası bir kent olma özelliğini, bir marka kent olma özelliğini daha da güçlendiriyoruz" diye konuştu.

"Gezi Parkında 12-13 tane ağaç sökülecek bir başka yere dikilecek, bize çevrecilik dersi vereceksin. Kusura bakma. Buradaki niyet başkadır. Buradaki niyet bozuktur. Samimi değildir. Eğer buna 'çevrecilik' adını veriyorsan benim kapım açık ama buradaki ideolojik temsil görevi yapanlara katılmayın. Kopun onlardan. Eğer çevreciysen bu Başbakan sizin emrinizdedir"

"Özgürlükler' diyorsak AK Parti iktidarının döneminde verilen özgürlükler bu ülkede hiçbir zaman verilmemiştir. Şu anda Taksim Meydanında bulunanlar, yakıp yıkanlar, ülkenin değişik yerlerinde bulunanlar, yakıp yıkanlar soruyorum; bunları hangi özgürlük adına yapıyorlar?"

"Bu ülkede, 10 yıllardır başı örtülü olduğu için üniversiteye giremeyenlerin özgürlüğü noktasında siz ne yaptınız soruyorum sizlere? Onların eğitim hakları acaba hak değil miydi? Eğitim-öğretim hakkından bu ülkede yıllarca, 10 yıllarca mahrum edilen bu kızlarımıza bu kadar zulmü reva görenler şu anda ne adına acaba meydanlarda dolaşıyorlar?"

" Kendi başbakanına ağıza alınamayacak derecede küfreden bir gençlik benim gençliğim olamaz. Bunu duvarlara yazan bir gençlik hak arayışı içinde olan bir gençlik olamaz. Ve bugün çeşitli iş yerlerini, alışveriş mağazalarını basanlar bu ülkenin hak arayan bir gençliği olamaz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili, "Gezi Parkı'nda 12-13 tane ağaç sökülecek bir başka yere dikilecek, bize çevrecilik dersi vereceksin. Kusura bakma. Buradaki niyet başkadır. Buradaki niyet bozuktur. Samimi değildir. Eğer buna 'çevrecilik' adını veriyorsan benim kapım açık ama buradaki ideolojik temsil görevi yapanlara katılmayın. Kopun onlardan. Eğer çevreciysen bu Başbakan sizin emrinizdedir" dedi. 

Erdoğan, 17. Akdeniz Oyunları Tesisleri'nin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada,  2001 yılında AK Parti'yi kurarken insanı, daha da önemlisi kadınları ve gençleri politikalarının odak noktasına yerleştirdiklerini, Hükümetin de bu anlayışla kurulduğunu, programının bu şekilde hazırlandığını söyledi. 

Eğitimde gerçekleştirilen büyük refomların gençler için yapıldığını, ülke genelinde 95 yeni üniversite kurulduğunu, yurtlar yapıldığını, mevcutların kapasitelerinin artırıldığını, 45 lira olan burs miktarının aylık 280 liraya çıkarıldığını, üniversite harçlarının kaldırıldığını aktaran Erdoğan, kendilerinden önceki iktidarların bu hizmetleri neden yapamadığını sordu.  

Türkiye genelinde yeni spor ve kültür merkezleri kurulduğunu, her zaman gençlerin yanında olduklarını bildiren Başbakan Erdoğan, seçilme yaşının da 30'dan 25'e AK Parti iktidarı döneminde indirildiğini hatırlattı.

Erdoğan, tüm bu fiziki imkanların yanında gençlere daha büyük, daha kalkınmış, daha özgür bir Türkiye bırakmanın mücadelesini kararlılıkla verdiklerini belirterek, "Eğer 'özgürlükler' diyorsak AK Parti iktidarının döneminde verilen özgürlükler bu ülkede hiçbir zaman verilmemiştir. Şu anda Taksim Meydanı'nda bulunanlar, yakıp yıkanlar, ülkenin değişik yerlerinde bulunanlar, yakıp yıkanlar soruyorum; bunları hangi özgürlük adına yapıyorlar? Sorar mısınız? Veya görüştükleriniz varsa kendilerine sorun; siz ne adına bunları yapıyorsunuz? Demokrasi adına mı? Özgürlükse özgürlüğü istemenin yolları var. Eğer fikrinize güveniyorsanız, düşüncenize güveniyorsanız düşünce hürriyetinden korkmayın. Siz kendiniz için belli bir özgürlük istiyorsanız başkalarının özgürlük alanına da tecavüz etmeyin" diye konuştu.

"Biz hukuk içinde kalarak mücadelemizi verdik"

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:  

"Bu ülkede, 10 yıllardır başı örtülü olduğu için üniversiteye giremeyenlerin özgürlüğü noktasında siz ne yaptınız soruyorum sizelere? Onların eğitim hakları acaba hak değil miydi? Eğitim-öğretim hakkından bu ülkede yıllarca, 10 yıllarca mahrum edilen bu kızlarımıza bu kadar zulmü reva görenler, şu anda ne adına acaba meydanlarda dolaşıyorlar? Ve konuyla ilgili bir ifade kullandığınızda AK Parti'nin kapatılması gündeme geldi. Fakat AK Parti'nin kapatılması gündeme geldiği zaman biz bu ülkede Taksim Meydanı'na çıkmadık, meydanlara dökülmedik. Biz hukuk içinde kalarak mücadelemizi verdik. Hukuk içinde kalarak bu mücadelenin neticesinde hakkımızı aldık. 330 milletvekilimiz vardı bizim o zaman. 330 milletvekilimize rağmen, biz seçmenimizi sokağa dökmedik. Ama şu anda bakıyorsunuz ki anamuhalefet sandıkta alamadığını buralarda arıyor. Ben de şimdi Mersinli kardeşlerime diyorum ki; 7 ay sonra bunlara dersi siz sandıkta vermelisiniz. Türkiye de sandıkta vermeli. Onun için oyuna gelmeyeceğiz. Ev ev, kapı kapı dolaşacağız benim başı açık kardeşim, başı örtülü kardeşim hep beraber dayanışma içinde bu işi çözeceğiz"

"Bu oyuna gelmeyin"

Erdoğan, bugün 20 yaş ve altında olanların Türkiye'nin hangi süreçlerden geçerek bu günlere geldiğini tecrübe etmediklerini vurgulayarak, onların AK Parti'nin tesis ettiği, güçlendirdiği, uğruna mücadele verdiği demokrasi ve özgürlük ortamında yetiştiğini söyledi. Bugünün gençlerinin koalisyon dönemlerini yaşamadığını belirten Erdoğan, " Kendi Başbakanına ağıza alınamayacak derecede küfreden bir gençlik benim gençliğim olamaz. Bunu duvarlara yazan bir gençlik hak arayışı içinde olan bir gençlik olamaz. Ve bugün çeşitli iş yerlerini, alışveriş mağazalarını basanlar bu ülkenin hak arayan bir gençliği olamaz. Kıracaksın, dökeceksin, yakacaksın. E? Hak arıyormuş. Ne hakkı ya. Ben aklıselim sahibi olan gençlerimize sesleniyorum; bu oyunu bozun, bu oyuna gelmeyin" şeklinde konuştu.   

"Başını iki elinin arasına al ve düşün"

Gerçek manada çevreci olanlara, samimi olarak seslendiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Samimi olarak sesleniyorum; siz gerçek manada çevreciyseniz burada çevreci bir Başbakan var. Eğer gerçek manada çevreciyseniz siz o caddelerdeki, yaya kaldırımlarında kilit taşlarını söküp de kamunun araçlarını yakıp, yıkanlarla beraber olmamalısınız. İş yerlerini yakıp yıkanlarla beraber olmamalısınız. Sizler sivil vatandaşın araçlarını molotoflarla, taşlarla hatta elinde baktım ki balyozlarla onları vurarak kırmaya çalışanlarla beraber olamazsınız. Aklıselim sahibi olan gençlerimize sesleniyorum; başını iki elinin arasına al ve düşün, ben ne yapıyorum, 2 milyar 800 milyon bu ülkede fidan ve ağaç diken bir iktidara karşı, benim verdiğim bu çevrecilik mücadelesi olabilir mi?"

"Şu İstanbul'un dili olsa da ayağa kalksa"

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde İstanbul'da gerçekleştirdiği çevre yatırımlarını anlatan Erdoğan, "Şu İstanbul'un dili olsa da ayağa kalksa. Çöldü çöl" dedi.

Bugün altında piknik yapılan ağaçların kendi döneminde dikildiğini, refüjleri ağaçlandırdığına dikkati çeken Erdoğan, "İstanbul susuzdu. İstanbul'a 180 kilometre uzaklıktan dağları delerek suyu getiren belediye başkanı kimdi? Susuz İstanbul'u CHP belediyesinden aldım. 2,5 milyar dolar borçla devraldım ve 1 milyar 200 milyon dolar borçla devrettim. Çöp dağlarının olduğu bir İstanbul çevreci miydi? O çöp dağlarından İstanbul'u temizleyen belediye başkanı kimdi? Bu çevrecilik değil mi? Haliç kokudan geçilmiyordu. O Haliç'ten 2,5 milyar metreküp çamuru çıkarmak suretiyle bugünkü Vialand'ın olduğu taşocağını doldurup bugünün gençliğine, çocuklarına kavuşturan kimdi? Şimdi  Haliç'te balık avlanıyor. Ve boğaz Sadabad ile birleştirildi ve oradan da sağolsun yeni Belediye Başkanımız Kadir Bey'in buraya getirdiği suyla artık bambaşka bir Haliç var. Bunlar hep çevre yatırımı olarak yapıldı" şeklinde konuştu. 

İstanbul'da geçmişte hava kirliliği nedeniyle maske ile dolaşıldığını da anımsatan Başbakan Erdoğan, "Hava kirliliğini İstanbul'da kim giderdi? Bu kardeşiniz giderdi. Tertemiz bir kent, hava kirliliği olmayan bir kent, yeşili olan, artan bir kent geleceksin sen şimdi Gezi Parkı'nda 12-13 tane ağaç sökülecek bir başka yere dikilecek, bize çevrecilik dersi vereceksin. Kusura bakma. Buradaki niyet başkadır. Buradaki niyet bozuktur. Samimi değildir. Eğer buna 'çevrecilik' adını veriyorsan benim kapım açık ama buradaki ideolojik temsil görevi yapanlara katılmayın. Kopun onlardan. Eğer çevreciysen bu Başbakan sizin emrinizdedir. Demokrasiyse bu Başbakan sizin emrinizdedir" değerlendirmesinde bulundu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Oyun kurucular, tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacaklar" dedi.

17. Akdeniz Oyunları Tesisleri'nin toplu açılışı töreninde yaptığı konuşmada, 50 yıl boyunca siyaset ve idarede hep aynı yüz, isim ve aynı politikaları gördüklerini belirten Erdoğan, "Üç dönem arka arkaya milletvekilliği yapan, dördüncü dönem yapamaz, ara vermek suretiyle tekrar genç kuşaklara ön açsın diyen lider kim; Tayyip Erdoğan" dedi. Erdoğan, kendisinden önceki siyasetçilerin koltuklarına yapıştığını ve kalkmadığını söyledi.

Hiç kimseye ölünceye kadar burada oturma şansı vermediklerini belirten Erdoğan, "Türkiye değiştikçe makamlardaki isimlerde değişecek dedik. Gençliğe güvendiğimiz için üç dönem kuralını getirdik. Gençliğe güvendiğimiz için seçilme yaşını 25'e indirdik. Şunu da söyleyeyim ayrıca 18'e indirmenin çalışmalarını da yaptırıyorum" ifadesini kullandı.

Bu ülkede "Taksim meydanına dört ayaklı koysam seçtiririm" diyen siyasilerin geldiğini belirten Erdoğan, " Bununla ilgili olarak CHP, MHP benimle dalga geçtiler. Bunların güleriz ağlanacak haline. Dünyayı bunlar bilmiyor. Şu anda Avrupa'nın birçok ülkesinde seçme, seçilme yaşı 18. Bakınız 18'e seçme yaşı, seçme hakkı veriyorsun ama seçilme hakkı vermiyorsun" diye konuştu. 

Kendilerinin olaya farklı baktıklarını vurgulayan Erdoğan, "Seçmek zordur diyoruz ve seçilmeyi 18'e indirebiliriz diyoruz ve bunun üzerinde de çalışıyoruz" diye konuştu.

Gençliği anlamak ve kulak vermek noktasında asla duyarsız olmadıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, gençlik ile yola çıkmış, gençlikle yürüyen, gençler için bu kadar yatırım yapan, büyük imkanlar sağlayan bir kadro olarak gençliğe asla sırtlarını dönmeyeceklerini bildirdi.

Erdoğan, "Bunlar gençlik örgütlerinden gelmedi. Kılıçdaroğlu ne anlar gençlikten, diğerleri ne anlar gençlikten. Ama bu kardeşiniz 18 yaşından itibaren siyasette gençlik teşkilatlarının içerisinden geldi" diye  konuştu. 

Başbakan Erdoğan, gençlere özgürlük ve demokrasi ortamı kazandıran bunun için mücadele veren, gençliğe daha büyük, güçlü ve itibarlı bir ülke kazandırmanın çabası içerisindeki bir hükümet olarak gençliğe asla kulaklarını tıkamadıklarını ve tıkamayacaklarını kaydetti.

1980 öncesinde maalesef gençlerin birbirine silah doğrulttuğunu, çatıştığını ve karşı karşıya geldiğini hatırlatan Erdoğan, "Bütün bu çatışmaların acı bir oyun, acı bir tuzak olduğu sonradan ortaya çıktı. Ardınan bu sefer farklı şekilde ama daha büyük bir acıyı yaşamaya başladık. 30 yıl boyunca terör ülkemizde can aldı. Yine gençler öldü, yine kaybedenler gençler oldu. Şimdi çözüm süreci başlattık. Halkımız sahiplendi buna. Gencecik askerlerimiz ve polislerimiz, korucularımız şehit oldular. 

Bakın şimdide önünde bir tane Prof, istisnalar kaideyi bozmaz, benim polisime hakaret ediyor. Bu polis, Türk milletinin polisidir, benim polisimdir ve bu polise hakaret etmeye senin hakkın yok. Siyaseti öğren, ondan sonra yola çık. Kaldı ki akademisyensin, burada da terbiyeni muhafaza et. Bu ülkede kalkıp da zaten bunları zerre kadar sorumluluğu olsa bu ifadeyi kullanmaz ama bunlarda sorumluluk bilinci de yok. Dolayısıyla polisimiz anarşiye karşı, teröre karşı bugüne kadar askeriyle, korucusuyla nasıl mücadele verdiyse bundan sonra da bu mücadelesini samimi şekilde verecektir."

Polisin zaman zaman hata da yapabileceğini vurgulayan Erdoğan, ancak son olaylarda 600'ü aşkın polisin yaralandığına, 1 polisin de şehit olduğuna işaret etti. "Peki başkomiserimizi şehit edenlerin hesabını bunlar vermeyecek mi?"   diye soran Erdoğan, hesabını soracaklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, "Oyun kurucular, tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacaklar" dedi. 

Erdoğan, sözlerini 17. Akdeniz Oyunları'nın hayırlı olmasını temenni ederek tamamladı. 

Notlar

-Başbakan Erdoğan, 20 Haziran'da başlayacak 17. Akdeniz Oyunları için yapımı tamamlanan 12 tesisi hizmete açtı. 

-Erdoğan, Mersin'deki toplu açılış töreni öncesinde "OBA" helikopterinden tesisleri havadan inceledi.  

-Toplu açılış töreninin yapıldığı Servet Tazegül Spor Salonu da hizmete giren tesisler arasında yer alıyor. 

-7 bin 500 koltuk kapasiteli Servet Tazegül Spor Salonu tamamen dolarken, dışarıda kalan binlerce vatandaş, açılış törenini dev ekranlar aracılığıyla izledi. 

-Açılış törenine, Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan da eşlik etti.

-Başbakan Erdoğan ile toplu açılış kurdelasını kesenler arasında, heyetteki bakanlar ve diğer yetkililerin yanı sıra açılış töreninin yapıldığı salona adı verilen dünya şampiyonu tekvandocu Servet Tazegül de yer aldı.

Ferdi Türkten, Hasan Öymez, Şükran Yücel, Seval Güler, Cüneyt Ateş, Ebubekir Gülüm/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak
  • 02.08.2023 15:26

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bahçe-Nurdağı (Fevzipaşa) Varya ...

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!
  • 25.07.2023 12:01

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. D ...

Dev santralde inşaat devam ediyor
  • 19.01.2021 10:42

Dev santralde inşaat devam ediyor

2023 yılının sonunda ilk reaktörünün devreye gireceği Akkuyu Nükleer Güç Santral ...

Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan projede çalışmalar devam ediyor
  • 20.08.2019 14:45

Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan projede çalışmalar devam ediyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun ...

KDV UYGULAMASI YENİDEN DÜZENLENSİN
  • 21.12.2011 08:30

KDV UYGULAMASI YENİDEN DÜZENLENSİN

Mersinli Müteahhitler, inşaat sektöründeki KDV uygulamasının yeniden düzenlenmes ...

Çukurova Havalimanı'nın 2022 yılının Mart ayında bitirilmesi planlanıyor
  • 26.01.2021 14:01

Çukurova Havalimanı'nın 2022 yılının Mart ayında bitirilmesi planlanıyor

Mersin'de inşaatı devam eden Çukurova Havalimanı'ndan kareler. ...